Şükrü Güngör Köleoğlu Yarın İskenderpaşa Camiinden Hakka Yolcu Edilecek 

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat eden 65 yaşındaki Şükrü Güngör Köleoğlu'nun cenazesi bugün Trabzon'a getirilecek. Yarın (29 Mart Perşembe) Trabzon İskenderpaşa Camii'nde İkindi'yi müteakip kılınacak Cenaze Namazından sonra Sülüklü’de ki Asri Mezarlık'ta toprağa verilecek.

Şükrü Güngör Köleoğlu kimdir?

1953 yılında Trabzon'da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1984 yılına kadar 7 yıl MTA'da çalıştı. Daha sonra Kenan ve Orhan Oltan ile birlikte Türkiye Fındık ihracat rekortmenliğine kadar yükselen Oltan Gıda Maddeleri İhr. İth. Ltd. Şirketi’ni 1984 de birlikte kurdular.

Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde dünyanın en gelişmiş Fındık Entegre İşleme Tesisinin kuruluşunu gerçekleştirdi.

Trabzon Ticaret Borsası'nda meclis üyeliği ve meclis başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009-2017 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

TOBB Tahkim Divanı ile TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

Fındıkla ilgili başta verim ve kaliteyi arttırma olmak üzere birçok projeye önderlik yapan ve Türkiye'nin ilk fındık çiftliğini de Samsun'un Bafra ilçesinde kuran Şükrü Güngör Köleoğlu evli ve 2 çocuk babası, 2 torun sahibi idi