Sağlık Bakanı Akdağ Trabzon'un Bende ayrı yeri var dedi 3 Müjde verdi 


Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Trabzon’da,Önce STK ve Basın ile bir toplantı yaptı daha sonra Önce Trabzon Valiliğini daha sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. 

 Burada Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Akdağ, daha sonra Trabzon’da ki yatırımlarla ilgili Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahattin Çebi,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ,Kamu Hastaneler birliği Genel Sekreteri  ve çeşitli kamu kurumlarının il müdürleri ile istişare toplantısı yaptı.  Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, özetle şunları söyledi:  “Aslında bir şehrin siyasi duruşu, bürokrasisi başta ilin valisi her hangi bir bakanlığın politikalarına destek olduğunda işler çok hızlı yürüyor. Bu şehirde istediğimiz yatırımları yapamayız. Tercihlerde şehrin tercihlerine göre değişiyor. Önümüzde ki yıllarda inşa edeceğimiz şehir hastanesi açısından söylüyorum. Ben Trabzon Milletvekili arkadalarımıza ve il valilerimize teşekkür ediyorum. Trabzon’da mükemmel bir alanı inşallah şehir hastanesi alanı olarak belirledik. Stadyumun yanında ki alan Akyazı’da ki alan. Bunu benim Trabzonlulara biraz anlatmam lazım. Yeni yaptığımız hastaneleri küçük bir alana yapmamız mümkün değil. 350 bin metre kare, ortalama olarak söylüyorum. Bu binanın çeşitli bloklarının bir birleri ile kolay ulaşılabilir alanlar olması gerekir. Dolayısı ile 50 dönüme, 100 dönüme bu şekilde ki kampüsleri sığdırmak mümkün olmuyor. Bu kadar denizin kenarında bir şehir hastanemiz ilk defa olacak. Mükemmel bir örnek olacak. Dünyada ilklerden birini Trabzon’da gerçekleştirmiş olacağız. Dolayısı ile bende bizzat ilgilenerek Trabzon Şehir Hastanesi yapılacak. Kanun değişikliği yapmamız lazım. Konuştuk hükümetimiz arasında. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’da destek verecek. Takdir edersiniz böyle büyük yatırımların proje süreleri emek gerektiriyor.  Akdağ'ın bu sözlerinin üzerine Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Elindeki Dosya ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanına giderek Sayın Bakanım Sürmene'deki mevcut Devlet Hastanemiz çok eski bir yapı sürekli bakım onarım yapmaktayız mevcut hastanemizin yerini TOKİ'ye verip bize Aşağı Çavuşlu Mahallemizde 150 Yataklı Devlet Hastanesi yapılmasını istiyoruz dedi. Bakan Akdağ Dosyayı aldı ve tamam dedi neden olmasın Sürmene halkı herşeyin en güzeline layıktır dedi. 

BAKAN AKDAĞ İLK DEFA AÇIKLADI ; RABZON’A 3 TANE SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ - TRABZON'A ŞEHİR HASTANESİ SÜRMENE'YE DEVLET HASTANESİ 

 İkinci olarak Trabzon’da sağlıklı yaşam merkezleri inşa edeceğiz. Biliyorsunuz bizim Aile Hekimliği Merkezlerimiz var. Bu Aile Hekimliği merkezlerinde vatandaşa koruyucu hizmetler veririz. Hastaneye gitmesi gerektirmeyen durumlar için de tedavi edici hizmetler veririz. Aile Hekimliği merkezlerini destekleyecek. Yeni sağlıklı yaşam merkezleri yapıyoruz. Şuan da planımızda Trabzon’a 3 sağlıklı yaşam merkezleri yapmak var. Nasıl işleyecek orada sistem. Aile  doktorunuza gittiğinizde, röntgen ihtiyacınız, ultrason ihtiyacınız olabilir. Bir psikoloğa, diyetisyene ya da fizyoterapiste ihtiyacınız olabilir. Sağlıklı Yaşam Merkezlerinde bunları içeren hizmet alanları olarak tespit ediyoruz. Peki ben Aile Hekimliği merkezinden, Sağlıklı Yaşam Merkezine nasıl gideceğim. Eğer aracınız yoksa, arzu ediyorsanız bütün Aile Hekimliği Merkezlerinden, Sağlıklı Yaşam Merkezlerine servis koyacağız. Dolayısı ile bir örnek üzerinden söylüyorum. Şişman bir vücut yapısına sahipsiniz, hareketsiz yaşamaya alışmışsınız. Sizi aile doktorunuz, sağlıklı yaşam merkezine davet edecek buradan randevunuzu alacak. Buradan siz servis aracıyla gideceksiniz. Burada diyetisyen, egzersiz hocası ki bunlar genelde beden eğitimi öğretmenleri olacak. Bunlar size nasıl yaşamanız gerektiğini, nasıl beslenmeniz gerektiğini anlatacak. Yine varsayalım, şeker hastası olduğunuz tespit edildi. Bu kez şeker hastası ile nasıl baş edeceğiniz tarif edilecek. Bunlar mimarileri ve konforları ile mükemmel binalar olacak. Şuan da bunlardan Trabzon’da 3 tane yapmak için planlama yapıldı” dedi.  Bakan Akdağ, Trabzon Milletvekili ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da teşekkür etti.