ERKAN KANDEMİR ''ÖNÜMÜZDEKİ HEDEF 2023 VE 2071 DİR''

Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Önümüzdeki 2023 ve 2071 hedefinde Türkiye sadece kendi ülkesine hizmet kalitesini, sağlık standartlarını yükseltmiş ülke olmaktan çıkacak, dünyada adı bilinen ve dünyaya sağlık ihraç eden ülke haline gelecek" dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Kandemir, Trabzon Valiliği önünde düzenlenen ambulans teslim töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de AK Parti iktidarıyla sağlıkta son 12 senede değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi.

Kandemir, başarının, nerede olduğu değil nereden geldiğinin değerlendirilmesiyle ortaya çıkacağını belirterek, "2002 şartlarında 2015'e geldiğimiz noktada 'Acaba hangi grafikte bu noktaya gelmişiz'e bakarsak ne kadar başarılı olduğumuzu göstermek adına iyi bir fotoğraf yakalarız" ifadesini kullandı.

Trabzon'da 8 ambulansın teslimini gerçekleştireceklerini dile getiren Kandemir, "Bu sayı Trabzon'a az olduğu için bunu 10 yapacağız. Türkiye'deki ambulans sayısı 2002'de 600 küsurdu, biz bir günde Trabzon'da 10 ambulans dağıtıyoruz. Bundan yaklaşık 6 ay önce bir günde 800 ambulans dağıttık" diye konuştu.

Kandemir, acil sağlık hizmetlerinde dünyada sadece 10 ülkenin yapabildiği gece uçuş kabiliyeti olan ambulans filosuna sahip olunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünyada acil sağlık hizmetinde Türkiye'ye örnek teşkil edecek başka bir ülke yok. Bu şu an geldiğimiz nokta. Bunu yaparken bir temel motivasyonumuz ve hedefimiz var. Yol yürümeye niyetiniz, samimiyetiniz varsa yaptığınız işler bir ise Allah bereketlendiriyor, bu 100 oluyor. Yola çıkarken başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız, bakanlarımız bu heyecanı paylaşarak millete olan inançlarını ve milletin onlara olan güvenini, emaneti teslim etmekteki görevin gereğini yapmaktan gecelerini gündüzlerine katmışlar. Türkiye'yi sağlıkta bu noktaya getirdik."

- "Artık sağlıkta tüketen ülke olmaktan üreten ülke olmaya geçeceğiz"

Dünyada acil sağlık hizmetlerinde Türkiye'ye örnek teşkil edecek başka bir ülke olmadığına dikkati çeken Kandemir, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 4 ay önce Londra'daydım ve acile gittik. Yaklaşık 4,5 saat bekledik. Bir avukat arkadaşımızı aradık, mahkemeye verelim diye, dedi ki ortalama 5 saattir. İkinci defa düştük hastaneye 5 saat bekledik. Türkiye'de cansiparane mücadele veren, gayret gösteren ve sorumluluğunu kuşanmış sağlık teşkilatımız var. Avrupa ortalamasının 10 katı kadar çalışan ve hizmet kalitesi onlara oranla daha iyi olan sağlık ordumuz var."

Kandemir, sağlığın iktidarın millete olan inancının, milletin de siyasete olan güveninin en güzel örneği olduğunu belirterek, "Modern sağlık hizmetlerimizle artık sağlıkta tüketen ülke olmaktan üreten ülke olmaya geçeceğiz. Önümüzdeki 2023 ve 2071 hedefinde Türkiye sadece kendi ülkesine hizmet kalitesini, sağlık standartlarını yükseltmiş ülke olmaktan çıkacak, dünyada adı bilinen, hatırı sayılan ve dünyaya sağlık ihraç eden ülke haline gelecek. Bunlar hayal değil ve hedefimiz için gece gündüz çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise sağlık alanında 12 yılda çok iyi hizmetler olduğunu dile getirerek, Türkiye'de başta bu hizmetlere öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere diğer yetkililer ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kandemir ve Balta, beraberindeki yöneticilerle kurdele keserek ambulansların dağıtımını gerçekleştirdi.

Daha sonra Trabzon'da yapımı devam eden Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ni ziyaret ederek, firma yetkililerinden bilgi alan Kandemir, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğini ve İl Sağlık Müdürlüğü'nü de ziyaret etti.