Karnında şişlik ve ağrı şikayetiyle Özel İmperial Hastanesi Kadın Hastalıkları ve doğum polikliniğine başvuran hastanın rahminden yaklaşık 20 cm’lik miyom alındı.

Özel İmperial Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Ayşe Müsellim tarafından muayene edilen hastaya yapılan tahlil ve tetkikler sonucu rahminde büyük ebatlarda miyom olduğu tespit edilerek ameliyata karar verildi. Özel İmperial Hastanesi kadın doğum uzmanı Op.Dr. Ayşe Müsellim tarafından yapılan operasyon sonucu hastanın rahminden yaklaşık 20 cm ebatında miyom çıkarıldı.

Başarılı operasyonu gerçekleştiren Dr. Müsellim yaptığı açıklamada “hastamız karnında şişlik ve ağrı şikayetiyle polikliniğimize başvurdu. Yaptığımız muayene ve tetkikler sonucunda rahimde kitle olduğu tespit edildi ve ameliyata karar verildi. Yaptığımız operasyonla hastanın rahmi ve kitle alınarak işlemi gerçekleştirdik” dedi.

Kadınların en az yılda bir kez belli rutin aralıklarla kadın hastalıkları ve doğum uzmanına muayene olması gerektiğine dikkat çeken Dr. Müsellim “ağrı, sancılı adet, karın şişliği, anormal kanama, idrara sık gitme ve kabızlık gibi belirtiler yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmaları gerektiğini” sözlerine ekledi.