Kuzey Göz Hastalıkları Merkezi Trabzon'da hizmete girdi. 
İnönü Mahallesi Trabzonspor bulvarında hizmete açılan Göz Hastalıkları Merkezi'nin açılış programına çok sayıda davetli katılım gösterdi.
Trabzon Ortahisar İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Sağlık İl Müdürü Hakan Usta, Eski Bayındırlık İskan ve Gençlij Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın yanı sıra çok sayıda davetli açılış programında bulundu. Yöresel halk oyunları gösterisiyle başlayan tören Kuzey Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Can Kaya'nın konuşmasıyla başladı.
TRABZON'UN HAYALİNİ GEÇTE OLSA GERÇEKLEŞTİRDİK
Op. Dr. Can Kaya'nın konuşmasında "Sayın valim, sayın belediye başkanım, sayın milletvekillerim, sayın müdürlerim ve çok değerli misafirler, Kuzey göz merkezimizin açılış töreninde bizleri onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum.
Trabzon’da yıllardır ihtiyaç duyulan ve değişik sebeplerle açılamayan göz hastalıkları merkezi hayalini kuzey göz merkezini açarak geçte olsa gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Bölgemizde özel hastane statüsünde çok sayıda sağlık kuruluşu olmasına rağmen göz hastalıkları konusunda A sınıfı bir merkez bulunmamaktadır. Bunun en önemli sebepleri göz hastalıkları merkezinin çok sayıda tıbbi cihaz, teknolojik alt yapı ve beraberinde çok sayıda göz hekimine ihtiyaç duyuyor olmasıdır. Bu nedenle çok branşlı özel hastanelerde göz hastalıkları yatırımı yeterli düzeyde yapılamamakta ve az ömürlü cihazların yenilenmesi zor olmaktadır. 
Bu düşüncelerle bizler ben, Dr. Can Kaya, Dr. Kadir Durmuş, Dr. Engin Sözen, Dr. Miraç Ali Yavruoğlu, Dr. Özlem Akçay bir araya geldik, aramıza Dr. Dilek Kutanis hanımefendiyi de alarak böyle bir merkezi açmayı planladık. Yaklaşık 1 yıllık bir çalışma sonucunda güzel şehrimiz Trabzon ve tüm Doğu Karadeniz bölgesine önemli bir eser kazandırdığımıza inanıyor, emeklerinden dolayı projemizin mimarı Necdet Kırhan Yazıcı ve İnşaat mühendisi Murat Salih Yılmaz ‘a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca merkezimizin bu hale gelmesinde büyük katkıları olan Trabzon’un tüm kurum ve kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum. Kuzey Göz Merkezimiz yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alanı ile büyük bir fiziki yapıya sahip. Merkezimizde ayrıca 3 adet ameliyathane odamız bulunmakta olup bu ameliyathanelerimiz göz hastalıklarının her dalında ameliyat yapmaya uygun son teknoloji cihazlar ile donatılmıştır. Tabiki tüm bu hizmetleri verecek, güler yüzlü, bilgili ve hoşgorülü bir personel kadromuz olduğunu belirtmek isterim'' dedi.
Can Kaya'nın ardından açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Hakan Usta konuşmasında ''Bu tür merkezlerin değeri hepimiz için büyük. Ülkemize şehrimize insanımıza ve bütün meslektaşlarımıza ve burada özellikle hizmet verecek olan meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerini noktaladı.
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç açıklamasında ''Değerli bakanım kıymetli milletvekilim çok kıymetli il müdürümüz, Kıymetli belediye meclis üyelerimiz sağlık camiamızın çok kıymetli mensupları hekimlerimiz ve başhekimlerimiz, kıymetli hanımefendiler ve beyefendiler, ben de hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hakikaten biraz evvel kıymetli il müdürümüzün de ifade ettiği üzere şu anda şehrimize çok çok önemli bir sağlık merkezi kazandırdık hayırlı olsun diyoruz. Gerçekten Trabzonumuz sağlık müdürümüz daha iyi istatistiğini bilir. Türkiye ortalamasında hekim başına hasta düşen en iyi illerden bir tanesi. Bu konuda son yıllarda çok çok önemli adımlar atıldı. Hem genelde hem özelde. İşte burada kıymetli bakanımız Faruk Özak Bey var çok katkıları oldu. Kıymetli milletvekilimiz Ali Kemal Abimiz var hepsinin çok çok katkıları oldu. Cevdet Hocanın çok katkıları oldu. Şehrimiz hem bölge insanımıza hizmet eden hem de biraz evvel ifade edildiği üzere bölgenin bir sağlık turizm merkezi olması konusunda çok çok önemli aşamalar katettik. Katkı sağlayan herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Hepsi sağ olsunlar var olsunlar. Hepsi bizim için bizim insanımız için, bizim insanımızın sağlığı için. Ama yanısıra bir şey birazcık daha ilgilendiriyor o da sağlık turizmi özellikle. Dernek başkanımız da burada Mustafa Bey çok katkı sağlıyorlar. Son yıllarda şehrimize gelen gerek Kafkas ülkelerinden gerek Orta Doğudan Suudi Arabistan’dan bütün buraya gelenler sadece şehrimizin özellikleri ve güzelliklerinin yanı sıra bu tür merkezler nedeniyle de çok çok önemli kazanımlarımız oldu. Böyle bir göz merkezinin olması bizim için çok çok önemli'' dedi.
Son olarak açıklamalarda bulunan Eski Bayındırlık İskan Bakanı ve Eski Gençlik ve Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak konuşmasında ''Burada bir mutluluğu paylaşıyoruz. Bu başarılı müteşebbis girişimci, doktor arkadaşlarımızı buraya çağıralım.Gerçekten Can Bey anlattı çok şeyler yapılmış. Dört dörtlük bir merkez açılıyor. Sağlıkta çok önemli işler yapıldı. Ama ne kadar yaparsanız yapın sağlığın sonu yok çünkü teknoloji gelişiyor dertler artıyor hastalar artıyor o bakımdan böylesine tesislere ihtiyaç var. Trabzon sağlık merkezi, eğitim merkezi, ticaret merkezi, turizm merkezi, spor merkezi, şimdi de sağlık turizmiyle biliyorsunuz çok önemli yollar aldı. Dünyadan Avrupadan her taraftan İstanbul’a özellikle çok fazla sayıda hasta geliyor. Trabzonumuza da geliyor. Sanırım buraya da dışarıdan çok hasta gelecek. Biraz evvel burada horonu izledik. 6 kişiyle oynadılar, belki 7 kişi de oynanır bilmiyorum. Onların uyumu koordinasyonu, birlikteliğin, kararlılığın çabuk karar almanın ve görkemin aynı şekilde burada olan arkadaşlarımızda da olacağına inanıyorum. Allah diyor ki 2 kişi ortak olursa 3. ortak ben olurum. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın önü açık Allah yollarını açık etsin. Ben doktorlara hayırlı işler demem. Çünkü hasta azalsın ancak maalesef şu anda yaygın ve gözlerimiz de çok önemli. O bakımdan tekrar tebrik ediyorum. Hayırlı başarılar, ameliyatlar diliyorum. Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum hepinizi saygıyla selamlıyorum'' diyerek sözlerini noktaladı. 
ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK
Açacağımız Kuzey Göz Hastalıkları Merkezi göz sağlığı konusunda Trabzon ve çevre illerdeki çok önemli bir boşluğu dolduracağını düşünüyor ve bölgemiz dışında Gürcistan ve Azerbaycan gibi komşu ülkelere de göz sağlığı hizmeti vererek sağlık turizmine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.
Kuzey göz hastalıkları merkezi olarak misyonumuz, etik kurallara uygun hareket ederek herkese eşit ve adil göz sağlığı hizmeti sunmaktır. Vizyonumuz göz sağlığı konusunda sürekli gelişen teknolojik ve bilimsel yeniliklere ayak uydurarak uluslararası düzeyde sağlık hizmeti vermektir.

SON TEKNOLOJİ İLE DONATILDI
Kuzey göz hastalıkları merkezimiz yaklaşık 3000 m2  kapalı alanı ile büyük bir fiziki yapıya sahip olup geniş hasta kabul alanı, kültürlü ve donanımlı personel ile ferah bir ortamda karşılama imkânı sunmaktadır. Geniş ve rahatça dinlenebilecek poliklinik alanımız 2. Katta hizmet vermekte. 3. Katımız ise tamamen teknolojiyi hizmet olarak sunan cihaz parkı ile donatılmıştır. Yataklı hasta servisi katında en üst düzeyde hizmet veren ferah ve konforlu odalar bulunmaktadır. Merkezimizde 3 adet ameliyathane odamız bulunmakta olup, Bu ameliyathanelerimiz göz hastalıklarının her dalında ameliyat yapmaya uygun son teknoloji cihazlar ile donatılmıştır. Tabiki tüm bu hizmetleri verecek güler yüzlü, bilgili ve hoşgörülü bir personel kadromuz olduğunu belirtmek isterim.
Bu duygu ve düşüncelerle açacak olduğumuz A sınıfı Kuzey Göz Hastalıkları merkezinin bölgemiz halkına sağlık getirmesini, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.
KURDELE KESİLDİ
Kuderle kesiminin ardından davetiler sağlık merkezini gezdi.