KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Tıp Fakültesi bünyesinde kurulması planlanan Çocuk Onkolojisi ve Hematoloji Hastanesi’nin 3 yıl içinde bitirileceğini söyledi. Proje aşamasında olduklarını belirten Özlü, “Büyük bir hastane olacağı için projeler biraz uzun sürüyor. İnşallah bu sene içinde ihaleye çıkmayı planlıyoruz” dedi. 
 
KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü Tıp Fakültesi bünyesinde kurulması planlanan Çocuk Onkolojisi ve Hematoloji Hastanesi’nin 3 yıl içerisinde bitirileceğini söyledi. Hastanenin şu anda projesinin hazırlandığını ifade eden Özlü, “Hastanenin projesini çizdiriyoruz. İnşallah bu sene içinde ihaleye çıkmayı planlıyoruz. Büyük hastane olduğu için projeler uzun sürüyor. Tesisat projeleri var, mimarlık projeleri var. Projeyi tamamlar tamamlamaz ihaleye çıkmayı planlıyoruz. 3 yıl süren bir inşaat söz konusu olacak. Planlaması 3 yılı içeriyor” şeklinde konuştu. 
 
KTÜ  TIP Fakültesi bünyesinde kurulması planlanan Çocuk Onkolojisi ve Hematoloji Hastanesi projesi nihayet Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından imzalanarak yatırım programına alındı. Trabzon eski Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yakından takip ettiği proje yatırım kitapçığında da yayınlandı.  Hastanenin İhalesi bu yıl içerisinde yapılacak.

Başhekim Tevfik Özlü Trabzon’a çok önemli ve güzel bir hizmet alındığını belirterek, “İhtiyaca ve şartlara göre hastanenin 200 yataklı olması düşünülüyor. Hastane 2014 yılında projelendirilip ihaleye çıkacak. Bir sıkıntı kalmamıştır. Hayati önem arzeden bu hastanemiz, lösemi, lenfoma ve kanser gibi hastalıklara yakalanmış çocuklarımızın bakım ve tedavileri için çok önemlidir. Modern teknoloji ve özel klimatizasyonu olan konforlu bir hastane olacaktır” dedi.
 
Özlü çocuk hastanesinin yatırım programı içerisine alındığını belirterek, “Ancak resmileşmesi için yatırım programı kitapçığının yayınlanması gerekiyordu. Bu da gerçekleşti. Artık hastanenin yapılması noktasında bir sorun kalmadı. Hastane 2014 yılında projelendirilip ihaleye çıkacaktır. Trabzon’umuza inşallah güzel bir hizmet olacaktır. Hastanenin Trabzon’a kazandırılması noktasında bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum” dedi. 
 
Bu önemli yatırım Trabzon’da alanında önemli bir boşluğu dolduracak. 3 yılda bitirilmesi planlanan çocuk hastanesi bölge insanının sağlık hizmeti ihtiyaçlarının başında gelen lösemili ve kanserli bebek ve çocukların tedavisinde büyük rol üstlenecek.
 
2014 YATIRIM PROGRAMI İÇİNDE BULUNUYOR
 
Özlü projenin 2014 yılı yatırım programı içerisine alındığını belirterek, “Gerekli ödeneğin sağlanması için Kalkınma Bakanlığımız çalışmasını yapacak. Bilindiği üzere, lösemi, lenfoma ve kanser gibi malign hastalıklara yakalanmış çocuklarımızın bakım ve tedavileri özellik gerektirmektedir. Bu çocuklarımız, tedavi sürecinde günlük hayatlarının önemli bir kısmını hastanede geçirmektedirler. Olumsuz çevre koşullarından kolayca etkilenip enfekte olabilen bu hastalarımızın gerek tıbbi tedavi ve bakımlarının, gerekse güvenlik ve konforlarının sağlanması için modern teknoloji ile desteklenmiş, özel klimatizasyonu olan, hijyenik, konforlu mekanlarda ve mikrop kapmayacakları şekilde diğer hastalardan ayrı ortamlarda teşhis, tedavi, ameliyat, bakım ve diğer tıbbi işlemlerinin yürütülmesi gerekmektedir. Bu bakımdan, 200 ya da 250 yataklı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi projesi hayati önem arz etmektedir” dedi.