Açılışa ise Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Celal Tekinbaş, Ak Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Baro Başkanı Sibel Suiçmez, Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Sayın Prof Dr Gökhan Özyiğit ve Türk Medikal Fizik Derneği Başkanı Sayın Prof Dr Bahar Dirican katıldı.

MEKANİK HASSASİYETLE YAPILABİLECEK
Yüksek teknolojiye sahip cihaz parkuru ve modern klinik şartlarında hasta alımına başlanırken her yönüyle yenilenen klinikte, radyoterapi tedavilerinde kullanılan en ileri teknolojiye sahip donanımı bir arada bulunduran 2 adet Versa HD Lineer Hızlandırıcı ve 1 adet Somatom Confidence, 4-Boyutlu BT Simülatör cihazı ile, 3-Boyutlu Konformal Radyoterapi (3DCRT) ve Yoğunluk Ayarlı Radyoterapi (IMRT) tedavilerine ek olarak, Görüntü Klavuzluğunda Radyoterapi (IGRT), Volümetrik Ark Terapi (VMAT), Stereotaktik Radyocerrahi (SRS), Stereotaktik Radyoterapi (SRT) ve Stereotaktik Beden Radyoterapisi (SBRT) gibi tedaviler milimetrenin altında mekanik hassasiyetle yapılabilecek. 


 
HASTALARIN TEDAVİ SÜRESİ KISALDI
Ayrıca, Lineer Hızlandırıcı cihazlarımızda üretilen Flattening Filter Free (FFF) foton enerjileri sayesinde, klasik uygulamalara göre çok daha yüksek doz hızlarına ulaşılarak, hastaların tedavi süreleri kısalacaktır.
TEDAVİLER DAHA DOĞRU OLACAK
Karedeniz bölgesinde bir ilk: Yüzey Takip Sistemi ile yapılacak Radyoterapi sayesinde tedaviler daha doğru uygulanabilecek…

KARADENİZ’DE İLK DEFA
Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emine Canyılmaz, “Türkiye‘de henüz çok az sayıda radyoterapi merkezinde bulunan, Karadeniz bölgesinde ise ilk defa kliniğimizde  kullanılmaya başlanacak olan Optik Yüzey Takip Sistemi (Surface Guided Radiation Therapy -SGRT) ile hastalarımızın 3-Boyutlu yüzey görüntülemesi yapılabilecektir. Bu sayede, hasta vücudunda solunum ile hareket eden tümörler takip edilebilecek ve tümör hareketinin getirdiği belirsizlikler ortadan kaldırılarak tedaviler daha doğru uygulanabilecektir. Kliniğimizde, en son radyoterapi tedavi teknolojilerinden biri olan, Hexapod (6 yönlü hareket edebilen) masa teknolojisi ile, tedavi öncesi rotasyonel düzeltmeler dahil hesaplanan tüm hasta pozisyon düzeltmeleri kolaylıkla yapılabilecek ve bu sayede IMRT, IGRT, SRS/SRT/SBRT gibi çeşitli radyoterapi teknikleri yüksek hassasiyetle uygulanabilecektir. Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı olarak, en üst düzey teknolojik altyapıya sahip cihaz parkurumuz ve alanında deneyimli radyasyon onkolojisi uzmanları, medikal fizik uzmanları, dozimetristler, radyoterapi teknikerleri, hemşireler ve sekreteryadan oluşan tedavi ekibimiz ile hastalarımıza uluslar arası alanda  yüksek prestijli kanser merkezlerinde uygulanan radyoterapi uygulamalarına benzer, yüksek tümör kontrolü ve düşük yan etki oranlarına sahip kaliteli bir tedavi ve yaşam sunmayı hedeflemekteyiz.