Şalpazarı ilçesinde, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yapılan 'evde kal' çağrıları ve tedbirlere uyulmasıyla pozitif vakaya rastlanılmadı. 

Yetiştirdikleri doğal ve organik ürünlerle beslenen ilçe halkı, sosyal izolasyona önem veriyor, kurallara uymayı sürdürüyor. Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal, ilçede hiç vakanın görülmemesinde alınan tedbirlere vatandaşların uymasına etkili olduğunu söyledi. 

7 İLÇEDE KORONAVİRÜS ETKİLİ OLDU 
Görüntülere göre Trabzon’da en yüksek koronavirüs salgının göründüğü bölge sırasıyla Ortahisar, Of, Akçaabat, Hayrat, Çarşıbaşı, Maçka ve Köprübaşı olarak belirlendi. 

5 İLÇEDE BELİRLİ ALANLARDA ETKİLİ OLDU
 En düşük koronavirüs salgının göründüğü ilçeler ise sırasıyla Beşikdüzü, Yomra, Araklı, Sürmene ve Çaykara ilçelerinin sokak gibi belirli alanları olarak kaydedildi. 
ORTAHİSAR'DA 8 MAHALLENİN BELİRLİ ALANLARI YÜKSEK RİSKLİ
 Trabzon’un en kalabalık ilçesi olan Ortahisar’da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun da önlemlerinin aldığı ve Sağlık İl Müdürlüğü’nün filyasyon takibini yaptığı mahalleler güncel olarak Erdoğdu, Yenicuma, Çukurçayır, Aydınlıkevler, Gazipaşa, Kalkınma, Karlık ve Pelitli mahallelerinin belirli bölgeleri olarak kaydedildi. Diğer mahallelerde ise koronavirüs vakasına az rastlandığı veya hiç olmadığı uygulama üzerindeki yoğunluk haritasından görüldü. 
RİSKLİ VE RİSKSİZ BÖLGELER BÖYLE BELİRLENİYOR
 Öte yandan en düşük ve en yüksek risk bölgeler Aile Halk Sağlığı Merkezlerinden hastanelere sevk ettiği hastaların ikametleri, hastanelerde koronavirüs tedavisi görenlerin en son bulundukları yer ve ikametleri, tedavi olup iyileşen hastaların ikamet ettiği bölgeler ve filyasyonun (temaslı tespiti) yapıldığı bölgeler olarak dikkate alınması gerektiği vurgulandı

 SADECE BİLGİLENDİRME, TEDBİRLERE TÜM ŞEHİRDE DEVAM 
Ayrıca haritanın bilgilendirme amacında olduğu alınan tedbirlerin tüm şehirde uygulanmaya devam edilmesi gerektiği ifade edildi.