KIZILAY’DAN MADALYA
Türk Kızılayı Trabzon Şubesine en çok kan bağışında bulunanlar plaket ve bronz madalya ile ödüllendirildi. Bir otelde düzenlenen ‘Gönüllü kan bağışçıları madalya’ törenine Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Hatice Tok, Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Halis Güneş, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ile gönüllü kan bağışçıları katıldı. Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Hatice Tok, kanın tek kaynağının insan olduğunu belirterek, “Tek kaynağı insan olan kan hiçbir şekilde suni olarak üretilemiyor. Kan, hayat kurtaran tek sıvıdır. Bizim birbirimize ihtiyacımız var. Kan bağışçılarının sayısı her geçen gün artıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Sizler birer kahramansınız. Verdiğiniz bir ünite kan 3 kişiye can oldu. Kanların ulaştığı hasta yakıları adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
İşadamı Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, “Kan vermek can vermektir. Kanımızı ihtiyacı olan insanlara vererek tazeleyelim. Kızılay’a bugün kan verirsek yarın hasta olursak kan lazım olunca sıkıntı çekmeyiz. Kızılay Trabzon’da farkındalık oluşturmuştur. Bunda da Erbaşarnlar Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erbaşaran abimizin katkıları büyüktür. Kendisine buradan yaptıkları destekler için teşekkür ediyoruz. Trabzon kan bağışına Türkiye birincisi olmuşsa bu Yaşar abimizin katkıları sayesindedir” dedi.
Güneş, her zaman Kızılay’a destek olacaklarını belirterek, “Esnaf olarak her zaman Kızılay’ın yanındayız. Kana ihtiyacı olan birisi kanın kıymetini çok iyi bilir. Türkiye birincisi Trabzon’dan çıktı. Biz Türkiye’ye ses verdik. İnşallah daha çok ses vereceğiz. Bugün burada kanlarımızı tazeleyeceğiz. Akçaabat’ımızda da 5 gün kan bağış kampanyası yapıldı. Burada da destek olan işadamlarımıza çok teşekkür ediyorum”  diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kızılay’a en çok bağış yapanlara madalyaları takdim edildi.