Yeşilay Trabzon Şubesi'nde faaliyete geçen merkezde madde, tütün, alkol ve internet bağımlılığıyla ilgili vatandaşlara danışmanlık hizmeti verilerek, bu tür bağımlılıkları olan vatandaşlar tedavi ediliyor.
Başkan Genç, Yeşilay Trabzon Şubesi Başkanı Köksal Boz'a Ortahisar'da YEDAM'ın faaliyete geçmesinin  toplum sağlığını tehdit eden zararlı alışkanlıkların tedavisinde çok önemli katkıları olacağını söyledi.
"NAHOŞ OLAYLAR VUKU BULUYOR"
Genç, "Şehrimizde madde bağımlılığı önemli bir sorun haline geldi. Diğer bağımlılıklar da hakeza uyuşturucu, alkol, sigara, internet ve sosyal medya bağımlılığının da çok yüksek düzeylere çıktığını görüyoruz.  Zaman zaman ulusal basına da yansıyan madde bağımlılığıyla ilgili kentimizde çok nahoş olaylar vuku buluyor. Bazen ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilerin bile madde bağımlısı olduğunu duyuyoruz. Bu konu çok ciddi bir konu... Geleceğimiz olan gençlerimizin bu tür durumların pençesine düşmesi bizi derinden yaralıyor. Sağlık Bakanlığı'ndan sonra köklü bir geçmişi bulunan ve bu konularla mücadele etmek için kurulan Yeşilay'ın da madde bağımlılığına ve zararlı alışkanlıklara el atması ilimiz açısından çok sevindirici bir gelişme olmuştur." dedi.
"YENİ BAĞIMLILIK TÜRLERİ ÇIKTI"
Başkan Genç, son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte sosyal medya, internet ve teknoloji bağımlılığının da toplumsal sağlığı tehdit eden bir seviyeye geldiğini dile getirdi. Başkan Genç, "Bütün dünyada teknolojik gelişmelerle birlikte yeni bağımlılık türleri ortaya çıktı. İnternet ve sosyal medya bağımlılığı bunlardan sadece ikisi... Bunlar da toplumsal sağlığı tehdit eden kronik sorun haline geldi. Her yıl yeni yeni teknolojik gelişmelerin yaşandığı dünyamızda maalesef, bunlar da ortaya çıkan olumsuzluklar. Eskiden sadece tütün, alkol ve uyuşturucu maddeler insanların sağlığını tehdit ederken, şimdi bunlara ek olarak internet, sosyal medya ve teknoloji bağımlılıklarını da konuşmaya başladık. Bu tür sorunları olan vatandaşların tekrar sosyal yaşama uyumunu temin etmek için YEDAM gibi merkezler çok önemli çalışmalar yapıyor." diye konuştu.
"ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞTURUYOR"
Yeşilay Trabzon Şubesi Başkanı Köksal Boz da YEDAM'ın tütün, alkol, madde ve internet bağımlılarına, onların aile ve yakınlarına, ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmet desteği verdiğini kaydetti. Boz, "Bu tür sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz olarak psikolojik ve sosyal destek sağlayarak onları yeniden hayata kazandırıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konularla ilgili her türlü talebini yerine getirmek için uzmanlar eşliğinde çalışıyoruz. Konuyla ilgili uzmanlar uyguladıkları düzenli terapi ve programlarla vatandaşları tekrar eski sağlığına kavuşturuyor. Merkezimizde 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 halkla ilişkiler uzmanı ve 2 psikolog görev yapıyor. Bağımlılık konusunda ücretsiz ve ayaktan tedavi hizmeti veriyoruz." dedi.