''Erken Fark Ederseniz Çok Şey Farkeder''

Haber: Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  
Trabzon valiliği ve İl Sağlık müdürlüğü koordinasyonunda ve kadın sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle yürütülen "Erken fark ederseniz çok şey farkeder" adlı kampanyada her ay bir kadın  sivil toplum kuruluşunun ev sahipliğinde mahallelerde,ilçelerde meme kanseri,rahim ağzı kanserine yönelik farkındalık eğitimleri düzenlenmekte.

Bugünde Maçka Esiroğlu'nda bulunan Maçka belediyesi,Maçka Halk eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü ve Trabzon kadın eğitim ve istihdamı artırma derneği ortaklığında yürütülen dokuma atölyesinde kadınlara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından farkındalık eğitimleri verildi.
 Eğitime derneğin gönüllü üretici ve girişimci kadınları ve Maçka Ak Parti Kadın kolları ile birlikte 40 kadına meme kanseri ve rahim ağzı kanseri farkındalık eğitimleri verimli geçti.
 KEİADER dernek başkanı Bahar Kastan kadınlarımız için yerel eşitlik eylem planlarımız kapsamında Kamu-STK işbirliği içerisinde düzenli olarak istihdamın yanı sıra eğitimlere birlikte katılım sağlayacaklarını ve bu alanda sosyal belediyecilik anlamında bize her  defasında kadınların eğitimi ve istihdamı için mevcut alanlar yaratarak kapılarını açan Maçka Belediyesi Başkanı Ecz.Koray Koçhan'a teşekkürlerini sundu.