EPİLEPSİ HASTASI GÜLSEN'İN ANNE VE BABASI İSYAN ETTİ
Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Özel Candan Koleji 5'inci sınıfa çocuklarının kayıtı yapıldığı halde bizde kayıtınız yok sizin Çocuğunuza Eğitim Veremeyiz İMKB Okuluna götürün orada Okutun deyip 11 Yaşındaki Gülşen Yanık'ı 4 Yıldır Eğitim Verdikleri okullarına almadılar . Anne Sibel yanık ve Baba Uğur yanık Çocuklarının Epilepsi Hastası olduğunu bildikleri halde 4 yıl Çocuklarına eğitim veren Özel Candan Koleji Yönetimine daha sonra Bu Çocuk bizde eğitim göremez siz onu başka bir okula götürün RAM Rehberlik Araştırma Merkezine Götürün demeleri bizleri rencide etti. Yanık Ailesi Epilepsi Hastası Kızları Gülşen'in alıştığı sevdiği Okulundan sınıf arkadaşlarından ayrılmasının zor olacağını bunu çocuğuna nasıl izah edeceğini söylemesine rağmen Özel Candan Koleji Yönetimi O sizin sorununuz siz bir şekilde çocuğunuza anlatın diyerek 5 Yıldır alışık olduğu Çevresinden Sınıf Arkadaşlarından uzaklaştırılan Gülşen ve Ailesi psikolojik Tedavi görmeye başladılar .

ANNE SİBEL YANIK ÖZEL OKULDA OKUYAMAZ DİYE OKULA ALMADIKLARI GÜLŞEN'İM YİNE ÖZEL OKULDA EĞİTİMİNE DEVAM EDİYOR 

Epilepsi Hastası Gülşen'in annesi Sibel Yanık hani çocuğum okuyamazdı bakın RAM Yani Rehberlik Araştırma Merkezinde Kontrolden Geçti ve Eğitim almasında sakınca yoktur Okulunda eğitime devam edebilir dendi. Çocuğum eğitim alamayacak derecede hasta olmuş olsa idi zaten RAM'da eğitimine devam edecektik . Bu rapor Doğrultusunda Bizleri yine okula kabul etmeyen Candan Koleji bizlere yeni okul yolu göstererek bizleri ve Çocuğumu arkadaşlarının nezdinde rencide etmiştir  hepsinden davacıyım dedi. 

Baba Uğur Yanık ise Çok kere Milli Eğitime ve diğer mercilere baş vurduk bizlere çok güzel davrandılar böyle nasıl yapar o okul hemen işlem başlatıyoruz dediler ama gel gör ki hala bir Müfettiş bile göndermediler o okula .

Anne Sibel Yanık ise bütün dertlerinin biz eski kayıt olduğumuz için yıllık 8.000 Lira Biz verirken yeni kayıtlardan 14.000 Lira almaktalar bizi okuldan uzaklaştırıp daha pahalıya öğrenci kaydı yaptırdılar diye söylendi. Anne Sibel Yanık Benim Kızımın nesi varmış azcık geç anlıyor o kadar birde sınav sonuçlarında Okullarının puanının düşük çıkmasını engellemek için Hasta Kızımı okuldan uzaklaştırmış olabilirler dedi.

EPİLEPSİ HASTALIĞI NEDİR ? 
Epileptik nöbet beyin hücrelerinde geçici anormal elektrik yayılması sonucu ortaya çıkan bir klinik tablodur. Hastada klinik olarak belli bir süreye sınırlı, bilinç, davranış, duygu, hareket veya algılama fonksiyonlarına ilişkin bozukluk görülür. Her epileptik nöbet geçiren kişi epilepsi hastası demek değildir. Nöbetler zaman içinde her hasta için belli özelliklerde, bazen kendiliğinden bazen de tetikleyen faktörler zemininde tekrarlarsa epilepsi (sara hastalığı) tanısı konulur.

Epilepsi çocukluk ve ergenlik çağının en sık, erişkin döneminin de inmeden sonra ikinci sıklıkta görülen nörolojik hastalığıdır. Gelişmiş ülkelerde insidensi 20-50/100.000'dir. Erkek ve kadınlarda eşit sıklıkta görülen bu hastalık her yaş grubunda görülmekle birlikte en fazla en genç ve en yaşlı grupta görülür.

Uzun süreli tedavi ve izlem gerektiren bu hastalık yaşam kalitesini önemli ölçüde etkiler. Doğru tedavi ile hastaların büyük kısmında nöbetler kontrol alınır ve hasta normal yaşantısını sürdürür. Bu nedenle nöbetlerin kontrol altına alınması çok önemlidir. Ancak hastaların %25'inde uygun ilaç kullanımına rağmen nöbetler kontrol altına alınamamaktadır. İlaç tedavisine dirençli epilepsi hastaları ve antiepileptik ilaç tedavisini yan etkilerinden dolayı tolere edemeyen hastalar epilepsi cerrahisi adayıdır.