Bizim Neslin Uşakları Derneği Trabzon’da “Şekerden Kurtulmak Mümkün mü?” konulu panel düzenledi
 
ÇELİK: “BİZİ HASTA EDİYORLAR”
 
Ezber bozan Prof. Dr. Alper Çelik Trabzonlularla buluştu.
 
 
Prof. Dr. Alper Çelik diyabet hastalarında cerrahi müdahalenin erken dönemde yapılmasının ciddi kilo problemi olmaması durumunda şeker hastalığını ortadan kaldırdığını söyledi.
 
Panelin açılış konuşmasını yapan Bizim Neslin Uşakları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergun Demirsoy, “Bir kalp damar cerrahı olarak şunu üzülerek belirtmeliyim ki; kalp damar hastalığı problemi yaşayan hastalarımızın çoğu diyabetli. Hastalığın günümüzde çağın vebası olarak baş göstermeye başladığının altını çizmek istiyorum” dedi.
 
Uzun yıllardır konu üzerinde çalışan Çelik, dünyada bizleri hasta etmeye yönelik çalışmalar olduğuna değinip, bu çalışmaların başında tarım sektörünün geldiğine vurgu yaptı. Çelik, derhal Türk toplumu olarak eski tohumlara sahip çıkılması gerektiğinin ve GDO’lu tohum ve bu tohumlardan elde edilen ürünlerden uzak durulmasının önemine dikkat çekerek, "Son 25 yılda özellikle bizlere önce bedava verdikleri tohumlarla gıdalarımızı bozdular, sonra bizi buna bağımlı kılarak hasta ettiler. Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmediğimiz sürece hepimiz ilaç firmalarının potansiyel müşterileriyiz." diye konuştu.   
 
Tip 2 diyabet hastalığının tedavisinin ameliyat yöntemiyle mümkün olduğuna vurgu yapan Çelik, doğru bildiğimiz yanlışlar üzerinden örnekler vererek şeker hastalığında sorunun ana nedeninin bilindiği gibi pankreas değil ince bağırsaklardaki bozulan hormon dengesinin olduğuna işaret etti. 
 
Tıp öğrencilerinin ve Trabzonluların ilgi gösterdikleri panelde Prof. Dr. Alper Çelik konuşmasının sonunda tıp öğrencilerine de çağrıda bulunarak, “Sonuç ne pahasına olursa olsun sağlıkta rant sağlayanlara aracı olmak yerine doğru bildiğiniz gerçeklerin peşinden gidin” ifadelerini kullandı. 
 
Prof. Dr. Alper Çelik sunum sonrası ,katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı. Panel sonunda Bizim Neslin Uşakları Derneği Trabzon Sorumlusu Ecz. Semra Turan ve dernek üyelerinden Dr. Kibar Yaşar Güven, Prof. Dr. Alper Çelik’e çiçek ve plaket takdim etti.