Ekipler, Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatları ile Büyükşehir Belediyesine ait toplu kullanıma açık tesislerde ve halka açık yerlerde dezenfektasyon çalışması gerçekleştiriyor.
 
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından şehrin en uğrak yerlerinden biri olan Trabzon otogarında dezenfektasyon çalışması yapıldı. Uzun süren çalışmalar sonrasında otogarın her tarafı dezenfekte edildi. Çalışmalar sırasında orada bulunan vatandaşlar, gösterilen hassasiyet nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.
 
Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından rutin olarak ayda iki kez gerçekleştirilen otobüs dezenfektasyon çalışmaları ise artık her gün yapılıyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve Şoförler ve Otomobilciler Odasının ortak çalışması ile dolmuşlarda başlayan dezenfektasyon çalışması da sürüyor.
 
ÇALIŞMALARIMIZ YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Sağlık Bakanımız tarafından virüsün Türkiye’de tespit edildiğinin açıklanmasının ardından şehir genelinde yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimiz dünden itibaren, halkımızın toplu olarak kullandığı tesisler, belediye binaları ve halka açık yerlerde gerekli dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Otobüslerimizde ayda 2 kez gerçekleştirilen dezenfekte işleminin  bu süreçte her gün yapılması yönünde karar aldık. Yine halkımızın yoğun kullandığı dolmuşlarımızda da çalışmalar devam ediyor. Ayrıca okullar, camiler ve sosyal tesislere asılmak üzere koronavirüsten korunma yolları ile ilgili bilgilendirme broşürü hazırlayarak dağıtımını gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.,