Bakan Akdağ Trabzonlu Profesör Özkan'ın Yönettiği İzmir'e Birincilik Ödülü Verdi 
Haber :  www.trabzonhaber24.com  

T.C. Sağlık Bakanlığı ile hastanelerde IT kullanımı hakkında uluslararası ölçekte akreditasyon sağlayan HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society) Avrupa organizasyonu bu yıl derecelendirmeleri yaptı. Kuruluş, dereceye giren hastaneleri ödülü İstanbul’da düzenlenen Dijital Hastaneler Kongresi’nde verdi. Yapılan araştırma ve uygulamaya göre bir yıllık inceleme sonucunda İzmir’den Tire Devlet Hastanesi Türkiye birincisi, Avrupa üçüncüsü oldu. Kağıtsız yani dijital hastane kategorisinde dereceye giren hastaneye ödülü Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ verdi. Ödülü, İzmir Güney Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Trabzon Sürmeneli  Prof. Dr. Behzat Özkan aldı. Törene, Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fatih Hayali de katıldı.

Teknolojinin verimli kullanımı
En üst seviye olan “Seviye 7” ödülü alan Tire Devlet Hastanesi dışında Urla ve Gaziemir’deki hastanelerin de “Seviye 6” konumunda olduğunu belirten Prof. Dr. Özkan, “Hastanelerimizin kalitesi her geçen gün hızla artıyor. Tire Devlet Hastanesi diğer hastanelerimize de önemli mesajlar verdi. Artık teknoloji gelişti, dijitalleşen dünyada yeni açılımlar yapmak gerekiyor. Her alanda olduğu gibi sağlıkta da bundan faydalanma ihtiyacı doğdu. Hastanelerde en büyük sorun zamanın iyi kullanılamamasıdır. Bu uygulama ile artık hem zamandan tasarruf ediliyor hem de hızlı hizmet almanın önü açılıyor. Aynı zamanda bu uygulamayla teknolojiyi iyi kullanarak mobil sağlık araçlarını da devreye sokuyoruz. Aynı zamanda verilerin ve hastalarımızın kayıtları da güvenilir ve kolay ulaşılabilir bir noktada bulunmuş oluyor” dedi.
Trabzonlu Prof. Dr. Özkan, Güney Genel Sekreterliği bünyesinde bulunan hastanelerin büyük bölümünde hızlı ve kaliteli hizmetin sunumu için ellerinden geleni yaptıklarını belirtirken, hastanelerin standartlarının arması için çalışan sağlık personellerine de teşekkür etti. Prof. Dr. Özkan, özverileri ve gayretleri nedeniyle bu ödülü onların adına aldığını söyledi.

Seviye 7
HIMSS Avrupa, geliştirdiği uluslararası bir standardizasyon mekanizması olan Elektronik Medikal Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli (EMRAM) ile hastanelerin elektronik tıbbi kayıt yeteneklerini en temel hizmetlerden kağıtsız tıbbi kayıt ortamına kadar genişleyen bir aralıkta ele alıyor. Bunları belli zaman aralıklarında değerlendiriyor. Protokol kapsamında 6. ve 7. seviyeye gelmiş olan hastaneleri uluslararası HIMSS organizasyonlarında ilan ederek akreditasyon belgesi veriyor. Seviye 7’de hastanelerde, hasta bakımını idare etmek için kağıt-evrak kullanılmıyor. Elektronik sağlık kayıt sisteminde gizli bilgi, doküman, görüntü ve tıbbi görüntülerden oluşan bir veri toplama merkezi yer alıyor. Hastane, tüm kurumsal hizmetleri için veri devamlılığını sağlarken klinik bilgi, elektronik işlemler vasıtasıyla ilgili personel ve yetkililer ile entegrasyon sağlamış oluyor.

Kaynak ; Ege'de Son Haber