Akçaabat’tan Kan bağışı


Türk Kızılay’ı, Orman Genel Müdürlüğü, Akçaabat Kaymakamlığı ile Akçaabat Belediyesi’nin ‘Her kan bağışı yeni bir hayat’ sloganıyla ortaklaşa düzenlediği, kan bağış kampanyası Akçaabat Atatürk Parkında başladı. Cuma gününe kadar Atatürk Parkında kurulan çadırda kan bağışında bulunanlara iş adamları tarafından çeşitli hediyeler verilirken, Akçaabat Ziraat Odası tarafından da fidan veriliyor.
Kan bağışı açılış programına Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, işadamları Halis Güneş, Yaşar Erbaşaran, Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sİvrikaya, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, S.S. Akçaabat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim ile muhtarlar ve halk yoğun katılım gösterdi.
Programın açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Trabzon Kan Bağışı Müdürü Dr. Hatice Tok, kan bağışının öneminden bahsederek, “Önümüzdeki 5 gün buradayız. Bu kan bağışını geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Akçaabat ses verecektir. Buradan yüksek hedef bekliyoruz. Akçaabat Halkını kan bağışına davet ediyoruz. Bir kan veren 3 kişiye hayat vererek doğaya bir fidan dikiyor” dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat’ımızda bir farkındalık yaratmak için programı düzenledik. Kızılay, hem cephe arkasında, hem doğal afetlerde hem de sosyal sorumluluk da bir çok alanda dünyanın her tarafına yardım elini uzattı. Akçaabat’ımızda bu organizasyonunun içinde bir nebze faydalı olabilmek adına 4 kurum bir farkındalık yaratmak adına bu projeye imza attık. Kan bağış kampanyasını her zaman destekledim. Bundan sonra da teşvik edici olacağım. İşadamlarımız kan bağışının önemini artırmak adına projeler yaptılar. Halis Güneş ve Yaşar Erbaşaran abilerimize katkıları için teşekkür ediyoruz. STK’larımız burada. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Akçaabat Halkı Kızılay’ın kan bağışı çadırına akın ederek, Akçaabat’tan Türkiye’ye ses vermek adına kan bağışı yarışına girdiler.