AK Parti Trabzon İl Başkanı Revi engelli vatandaşı evinde ziyaret etti 

Akülü tekerlekli aracı ile dolaşırken kaza geçirdiği kazada ayağı kırıldığı için evden çıkamayan engelli Memduh Bayraktar’ı ziyaret eden Revi, Bayraktarın sorunlarını dinleyerek akülü aracının da yenileneceğinin sözünü verdi. 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi akülü tekerlekli aracı ile kaza yaparak ayağı kırılan Memduh Bayraktar isimli vatandaşı Gazipaşa Mahallesinde ikamet ettiği evinde İl Yönetim Kurulu Üyesi bedensel engelli Volkan Bozali ve Mahalle Muhtarı Mustafa Naci Turhan ile birlikte ziyaret etti. 
Engelsiz bir yaşam için AK Parti olarak üzerlerine düşen sorumlulukları her zaman yerine getirdiklerini ifade eden Revi “ AK Parti iktidarıyla birlikte ülkemiz engelli vatandaşlarımıza yönelik seferberliğe başlamıştır. Birçok düzenleme ile engelli kardeşlerimize kolaylıklar sağlanmış ve engelli kardeşlerimizin sosyal hayat ile buluşması AK Parti iktidarıyla sağlanmıştır.” dedi. 
2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ve 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile engelli haklarının ve ayrıcalıklarının yasalarla koruma altına alındığını belirten Revi şunları söyledi: “ Hayata geçirilen yasal düzenlemeler ve devlet hizmetlerinde kaydedilen gelişmelerin yanı sıra, engellilerimizin toplumsal hayata katılmalarının gerekliliği ve onlara yönelik pozitif ayrımcılık konusunda büyük mesafeler aldık. Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımının büyük ölçüde tamamlandı. AK Parti olarak, Engelli kardeşlerimizin önündeki her türlü engeli kaldırmayı ve eşit vatandaşlık temeline dayanan ortak yaşam alanları oluşturmayı önemseyerek üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz.” 
Trabzon’da da engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmaya yönelik birçok çalışmaların yapıldığını ifade eden Revi “ Engelli kardeşlerimizin yolculuk yapabileceği şekilde ulaşım imkânlarını kolaylaştırdık. Meydan parkında akülü araçların şarj edilebileceği bir alan yer oluşturduk. Artık bunun yeterli olmadığı yönünde engelli kardeşlerimizden talepler geliyor. Bu alan biraz daha genişleterek yağmurdan korunaklı kapalı hale getirilip engelli kardeşlerimizin için daha kullanışlı hale getirecek şekilde çalışmalar yapacağız.” ifadelerini kullandı. 
Engelli vatandaş Memduh Bayraktar da AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Gerçekten çok memnun oldum. Bu ziyaretlerle bizlere değer verildiğini daha iyi anladım. Engellilerin yaşamını kolaylaştıracak ve giderilmesi gereken eksiklikleri il Başkanımıza bildirdim. Sorunların çözümü noktasında desteklerinden ve bizleri dikkate aldığından dolayı kendilerine çok teşekkür ederim.”dedi.