Zorluoğlu;Trabzon İçin Hayallerini CNN’e Anlattı 

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, CNN Türk’ün canlı yayına katılarak, Trabzon’a dair projelerini ve yönetim anlayışını geniş hedef kitlelere ulaştırdı.

Öğle haberleri sonrası ekranlara gelen ‘Bugün’ programında Zeynep Özyol’un sorularını yanıtlayan Zorluoğlu, Özyol’un saha çalışmalarında seçmenden nasıl tepkiler aldığına yönelik sorusu üzerine şu cevabı verdi:

“Memnuniyetle ifade etmem gerekir ki; Trabzon’da halkımız hem Cumhurbaşkanımıza hem şahsıma büyük teveccüh gösteriyor. Olumlu dönüşler alıyoruz. Kampanya süreci gayet iyi yürüyor. Olumlu bir havada ve çok demokratik bir ortamda geçiyor. Barış ve huzur içerisinde kampanya yürüttük. İnşallah seçimle birlikte bunu taçlandıracağız.”

Trabzon’da ilk hayata geçireceği projenin toplu taşıma ve trafik alanında olacağını açıklayan Zorluoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: 

“Trabzon’la alakalı vaatlerimiz, halkımızdan somut olarak aldığımız veriler. Halkımızın önceliği bizim önceliğimiz. Dolayısıyla ilk uğraşımız ulaşım ve trafik alanında olacak. Trabzon’da toplu taşımada çığır açacak olan hafif raylı sistem yani tramvay projesini en kısa sürede başlatacağız. Ulaşım master planı, çok sayıda otopark yapımı, yeni ve alternatif yollar gibi trafiği rahatlatacak ve trafik meselesine çözüm olacak projelerimiz olacak.”

Zorluoğlu, sunucu Özyol’un seçmenin Trabzon’da en çok ön plana çıkardığı konuyu sorması üzerine, gözlemlerini paylaşarak şunları söyledi: 

“Bizleri daha çok halk içerisinde görmek istiyorlar. Daha fazla kapının ve gönüllerin halka açık olduğu bir belediye yönetim anlayışı istiyorlar. Ben de o nedenle ‘Trabzon’daki en önemli projemiz: yeni yönetim anlayışımızdır’ mottosuyla çalışmalarıma başladım. Gönül belediyeciliği olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın tarif ettiği belediyecilik anlayışından, ben daha ulaşılabilir bir belediye yönetimi anlıyorum. Sadece odasında kapalı kalan bir belediye başkanı değil, halkın arasında, sokakta, caddede, pazarda, tesadüfen rastlanan bir belediye başkanı olma arzusundayım. Bunlar önemli yer tutacak yeni yönetim anlayışımızda. Adalet ve hakkaniyet de yine yeni yönetim anlayışımızın en önemli parçaları olacak. Oy verenlerin olduğu kadar oy vermeyenlerin de inşallah 1 Nisan’dan itibaren bütün Trabzon’da, 807 bin hemşerimizin Belediye Başkanı olacağız. Her birini kucaklayacağız. Ötekileştiren bir yaklaşımımız olmayacak.”

Başarılı bir belediyeciliğin en temel kriterini ise halkla iç içe olmak ve iletişim kurmak şeklinde açıklayan Zorluoğlu, “İletişim çağında yaşıyoruz. İletişimi aşağı ve yukarı doğru, yanlara doğru yaymak gerekiyor. Sadece vatandaşla değil, diğer kurumlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve meslek odalarıyla da iletişim kanallarının sürekli açık tutulması lazım. Birlikte ortak akılla, istişare ile yönetme, bence iyi bir belediyeciliğin temelini oluşturur” dedi.

“SOSYAL MEDYAYI ÇOK ETKİN KULLANDIK”

Programda, kampanya sürecinde hem geleneksel hem de modern yöntemleri kullandıklarını da aktaran Zorluoğlu, “Elbette ki geleneksel yöntemlerle kampanya yürüttük. Ancak modern yöntemler de kullandık. Vatandaşımızla yüz yüze temas kurduk, STK’ların tamamı ile görüştük, meslek odalarıyla istişarelerde bulunduk, kamu kuruluşları ile belediyelerle bir araya geldik. Ama bu kampanya süresince sosyal medyayı da çok etkin şekilde kullandık. Bütün sosyal medya mecralarını, bilhassa gençlere ulaşma konusunda çok etkin şekilde kullandık. Çok kısa sürede de tanınırlık, görünürlük anlamında epey mesafe kat ettik” şeklinde konuştu.

Trabzon’da kadınlara ve gençlere yönelik vaatlerini soran Özyol’a bu konu hakkında da detaylı açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, “Bu alanlarda çok özel dokunuşlarımız olacak. Bilhassa kadınlarımız için Trabzon’da eksik olan bir kadın yaşam merkezi var. Göreve geldiğimiz andan itibaren ilk iki yıl içerisinde kadınlarımıza çok özel imkânlar sunacak, spor salonları, yüzme havuzu, çeşitli kurslar barındıran bir kadın yaşam merkezini hizmete alacağız. Gençlerimizin en çok istedikleri şey ise; 24 saat açık, ders çalışabilecekleri, birtakım imkân ve ikramların olduğu gençlik merkezleri oluşturmamız. Biz de bunu Yomra’da, Akçaabat’ta, Trabzon’un merkezinde gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine sunacağız”

Seçim sonuçlarıyla ilgili tahmini de sorulan Zorluoğlu, Trabzon’da iyi bir sonuç beklediklerini kaydederek, “Geçtiğimiz yerel seçimde alınan % 58-59’un üzerinde bir oy bekliyoruz. Türkiye genelinde de partimizin başarılı bir netice alacağına inanıyoruz” yanıtını verdi.

Trabzon için projelerini sayısal olarak değil, nitelik olarak belirlemeye çalıştıklarının altını çizen Zorluoğlu, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: 

“Biz projelerimizi sayısal olarak vermedik. Ama çok önemli projelerimiz var. İnsanların birebir yaşadıkları sorunları bize aktarması neticesinde projeler hazırladık. Hazır projelerle Trabzon’a gelmedik. Üç buçuk aydır çalışıyorum. Bir taraftan vatandaşlarımızla temas ederken, bir taraftan proje ekibimle çalışarak projelerimizi hazırladık. Sayı olarak bir önemi yok. Ama içerik olarak, nitelik olarak Trabzon’da halkımızın yaşadığı sorunlara birebir derman ve çözüm olacak projeler önerdim.”

Programın sonunda projelerini sıralaması istenen Cumhur İttifakı Ak Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, açıklamalarını şu cümlelerle tamamladı:

“Ulaşım ve trafiği bir numaraya koyduğumuzu söyledim. İkinci önemli husus: Turizm şehri Trabzon’da yeni destinasyonlarla turizmi ve turisti çeşitlendirmemiz gerekiyor. Turizm şu anda Trabzon’da körfez ülkelerine bağlı ve daha çok Arap turist çekiyor. Bunun riskli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bir siyasi ya da başka türlü bir sorun çıktığında turistin gelmeme ihtimali var. Körfez ülkelerinden gelen turistler, Trabzon’u dünyadaki cennet olarak görüyorlar. İklimi ve doğası bakımından cazip buluyorlar. Trabzon’da üç dört aya sıkışmış turizm sezonunu uzatmamız lazım. Trabzon’un kış turizmine de açık olması lazım. Avrupa’dan, Amerika’dan, Asya’dan ve Uzakdoğu’dan turistleri Trabzon’a çekebiliriz. Hedefimiz 5 yılın sonunda 2 milyon olan turist sayısını 4 milyona yani iki katına çıkarmak. 3. olarak da Trabzon, kültür sanat şehridir. Evliya Çelebi’nin bile Seyahatname’sinde küçük İstanbul şeklinde yer verdiği bir şehirdir. O bakımdan bizim dönemimizde Trabzon’da kültür ve sanat faaliyetlerine yoğunluk kazandırmak istiyoruz. Trabzon’a bir kültür sanat merkezi kazandırmak istiyoruz. Trabzon’da daha fazla müzik duyulsun, daha fazla şiir okunsun, insanlar daha fazla kitap okusun, daha fazla festival olsun istiyoruz. O bakımdan kültür ve sanat faaliyetlerine çok ağırlık vereceğiz. Öte yandan kentsel dönüşüm faaliyetlerimiz, şehri yeniden sahille, denizle buluşturmak için ekolojik köprü çalışmalarımız ve sahil düzenleme çalışmalarımız olacak.”