Zorluoğlu; Gönlümüzü ve Belediyemizin Kapılarını Sonuna Kadar Açacağız 

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, kentteki bir otelde gerçekleştirilen 31 Mart Yerel Seçimleri Trabzon Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Çalıştayı’na katıldı.

Çalıştaya katılanlara özgeçmişini aktardıktan sonra kentte 2,5 aydır çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatan Zorluoğlu, yönetim anlayışı ve projeleriyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Zorluoğlu, çok mutlu ve onurlu olduğunu, siyasi terminolojiyle ‘sahalara indiğini’ belirterek, “Seçim çalışmalarına erken başlayan büyükşehir belediye başkan adaylarından biriyim. Birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle, kamu kurum kuruluşu idarecisiyle, meslek odalarının başkanlarıyla teşrik-i mesaimiz oldu. İlçe belediye başkanlarımızla bir araya geldik ve yapılan çalışmaları gördük, büyükşehirden taleplerini dinledik. Vatandaşlarımızla bir araya gelmeye, irtibat kurmaya, göz ve gönül teması kurmaya gayret gösterdik” dedi.

Geride kalan süreci, kendilerini ve yönetim anlayışlarını şehrin dinamiklerine aktarma süreci olarak nitelendiren Zorluoğlu, “Muhatap olduğumuz kesimlerle yaptığımız istişarelerle şehrimizin temel meselelerini konuşma imkânı bulduk. Bu temaslar sürerken ayrı bir taraftan da şehrimizin temel sorunlarına çözüm önerilerimizi yani projelerimizi hazırladık. Projelerimiz sadece fizikî projelerden ibaret değil. İddiamız; bu şehirde kendi yönetim anlayışımızı önce belediyede ve yönetimde hâkim kılmak. Akabinde bu zemin üzerinde şehrimizin ihtiyaç duyduğu projeleri inşa etmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız lansman toplantısıyla projelerimizi kamuoyuna açıklayacağız. Bu lansmanda iki önemli bölüm var: Yönetim anlayışımız ve bu anlayış üzerine hangi projeleri inşa edeceğimiz” şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin yeni dönem belediyecilik anlayışını ‘Gönül Belediyeciliği’ olarak tarif ettiğini anımsatan Zorluoğlu, bu konuda ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Gönül belediyeciliği bizim de Trabzon’da öncelikli olarak sergileyeceğimiz ve güzel örnekleriyle inşallah şehrimizi buluşturacağımız bir yöneticilik ve belediyecilik anlayışı olacak. Ben, gönül belediyeciliğini; ulaşılabilir, erişilebilir bir belediye yönetimi olarak tarif ediyorum. Gönül belediyeciliği, şüphesiz belediye başkanlarının çokça yaptığı gibi halkın arasına karışmaktır. Sokakta, pazarda, çarşıda vatandaşla olmaktır. Aynı zamanda, belediyedeki bütün kapıların vatandaşa açık olduğu bir yönetim anlayışını ifade eder. Yani ulaşılabilir bir belediye yönetimi, ulaşılabilir bir belediye başkanıdır. Gönül belediyeciliği için benim tarifim budur. İnşallah 31 Mart’ta nasip olur da belediye başkanı olursak hem belediyemizin kapılarını, hem gönüllerimizin kapısını halkımıza, vatandaşlarımıza sonuna kadar açık tutacağız.” 

Kapsayıcı ve kucaklayıcı bir yönetim anlayışı sergilemek istediklerini de belirten Zorluoğlu, “Geldiğimiz ilk günden bu yana söylüyoruz. 807 bin vatandaşımızı kucaklayacağız. Bütün vatandaşlarımız belediyeden hak ettiği hizmetleri alacak. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, dışlamayacağız. Yeryüzündeki tüm Trabzonluların belediye başkanı olacağız. İstişare ve ortak akıl yönetirken en çok başvuracağımız yöntemler olacak. Bu şehrin dinamiklerini, tüm kesimlerini mutlaka çözümün bir parçası yapmak zorundayız. Sorunun bir parçasıysanız çözümün de bir parçası olmalısınız ki; çok daha etkin, süratli çözümler üretilebilsin. Bir başka temel ilkemiz, birlikte çalışma kültürünü ve işbirliğini zenginleştireceğiz. Bu şehri yönetirken 18 ilçe belediyemizin tamamına büyükşehirin kaynaklarını aktaracağız ve 18 ilçe belediye başkanımız en yakın mesai arkadaşlarımız olacak. Gücümüzü, aklımızı, zamanımızı, kaynaklarımızı birleştirerek inşallah Trabzon’a çok daha güzel hizmetler getireceğiz” diye konuştu. 

Sözlerinin devamında çevre ve mimarinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel önem verdiği konular olduğuna işaret eden Zorluoğlu, “Çevreye saygılı şehir bizim için çok önemlidir. Şehrimizi geliştirirken, kalkındırırken renklerimiz olan yeşili ve maviyi korumaya azami hassasiyet göstereceğiz ve bu hassasiyeti bütün projelerimize sonuna kadar yansıtacağız. Sosyal belediyecilik, belediyecilik anlayışımızın önemli bir parçasını oluşturacak. Burada vereceğimiz her hizmette, yapacağımız her projede dezavantajlı grupların meselelerini o projelere yansıtmaya çalışacağız. Her projemiz engelli kardeşlerimiz, çocuklar ve gençler ile dezavantajlı grupların hassasiyetleri göz önüne alınarak hazırlanacak. Sosyal belediyecilik, vatandaş odaklı hizmet anlayışı, etkin kaynak kullanımı, ehliyet, liyakat, hakkaniyet ve adalet, belediyenin çıkarlarını önceleme, yenilikçilik ve değişim, gelecek göreli anlayış, tasarruf ve şeffaflık, sağlam bir mali yönetim, hukuk ve insan hakları, halkla birlikte yönetim, girişimci yönetişim, girişimci belediyecilik… Anlayışlarımızın unsurları olarak inşallah bizim dönemimizde ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

“Çok kısa bir süre içerisinde güzel bir lansmanla projelerimizi kamuoyuna açıklayacağız” 

Yaptırdıkları anketlerde ve daha önce yapılan anketlerin hepsinde, Trabzon’da birinci sırada trafik sorununun görüldüğünü açıklayan Zorluoğlu, “Bu uzun zamandan beri Trabzon’da kanıksanan bir gerçek. Projelerimizi açıklarken, ilk sırada açıklayacağımız projeler şehrin ulaşım ve trafik sorununa nasıl çözüm getireceğimize ilişkin olacak. Bu manada ulaşım master planını önemli bir araç olarak görüyorum. Trabzon’da kültür, sanat ve turizm noktasında yeni bir yaklaşım, yenilikçi bir anlayış getireceğiz. Şehrimiz daha fazla kültürel, sanatsal faaliyete sahne olacak. Turizm bizim için hayati öneme sahip bir alan. Turizmdeki altyapı eksikliklerinin süratle tamamlanması ve bugün var olan turist sayısının üzerine çok daha fazla turist koyarak, şehrimizi tam bir turizm şehri haline getirmek istiyoruz. Sporla ilgili olarak, gençlerle ve amatör sporcularla ilgili yenilikçi bir yaklaşımımız olacak. Maddi ve manevi anlamda, amatör spor kulüpleri bizim dönemimizde inşallah belediye imkânlarından faydalanacak. Yeni rekreasyon ve yaşam alanları oluşturuluyor. Gülcemal bunlardan bir tanesi. Sahil düzenlemeleri, Pazarkapı, yeni cami alanındaki rekreasyon çalışmaları gibi bizden önce başlatılan tüm çalışmalara sahip çıkıyoruz. İnşallah bunları kısa bir sürede sonuçlandıracağız” dedi.

Çevre altyapı projelerinin Trabzon için çok kıymetli olduğunu dile getiren Zorluoğlu, şöyle devam etti:

“İçme suyu, kanalizasyon, arıtma sistemi, katı atık bertaraf sistemi gibi büyük çevre altyapı projelerinden başlayanları devam ettireceğiz. Bizim dönemimizde yenilerine de başlayıp uygulayacağız. Kentsel dönüşüm uygulamaları çalışma alanlarımızın başında geliyor. Başlayan Çömlekçi, Zağnos gibi yerler süratle tamamlanacak. İnşallah şehrimizin ihtiyaç duyduğu diğer kentsel dönüşüm alanları da bizim dönemimizde başlayıp tamamlanacak. Tarım ve hayvancılık alanında, istihdam alanında, sosyal belediyecilik anlamında şüphesiz projelerimizi açıklayacağız. E-belediyecilik, elektronik belediyecilik bizim dönemimizde yönetim anlayışımızın bir parçası olacak. Teknolojiden ve iletişimden maksimum faydalanacağız. Vatandaşımızın belediyeye gelmeden birçok sorununu çözebileceği programları büyükşehir belediyemiz kullanıyor olacak. Bakanlıkların uhdesinde devam eden projeleri de takip edeceğiz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Trabzon programında; Trabzon –Erzincan demiryolu hattı, yeni havaalanı ve Güney Çevre Yolu ile ilgili açıklamalarından mutluluk duyduklarını bildiren Zorluoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Sayın Bakanımız çok umut verici açıklamalar yaptı. Bundan çok büyük heyecan duyduk. Dönemimizde, Trabzon’un mega projelerini, vizyon projelerini kararlılıkla takip edeceğiz ve nihayete erdireceğiz. Gayret, tevazu ve samimiyet ile çalışarak, Trabzon 31 Mart’ta, daha önceki seçimlerde olduğundan daha yüksek bir oyla inşallah partimizi destekleyecek. Hedefimizin 18+1 bir olduğunu ifade ediyorum.”

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Trabzon SKM Çalıştayı sonrasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile birlikte kentte yapımı devam eden Kanuni Bulvarı’nın, Karşıyaka, Aydınlıkevler ve Erdoğdu bölgesindeki çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.