Yatırımlar İhtiyaçlara Göre Yapılmalı 
CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz, seçim çalışmalarını hem sahada hem de sivil toplum kuruluşları ziyaretleri ile sürdürüyor. Beraberindeki partililerle birlikte Trabzon Diş Hekimleri Odası'nı ziyaret eden Başkan adayı Akyüz, oda başkanı Önder Taşan ve yönetim kurulu ile fikir alışverişinde bulundu. 

BU ŞEHRİN İNSANININ FİKİRLERİNE DEĞER VERMEDİLER
Kent sorunlarının masaya yatırıldığı ziyarette Ortahisar Belediye Başkan adayı Akyüz, bu sorunlara yönelik çözüm olacak projelerini anlattı. Paylaşımcı ve sosyal belediyecilik anlayışı şehri yönetmeye talip olduklarını belirten Akyüz, "Mimarlar Odası Başkanı iken Akyazı Stat Projesi'ne karşı çıktık. Mahkemeye verdik. O dönem yatırıma karşı çıkmakla suçlandık. Doğru olanı istemiştik. Oysa ki Avni Aker Stadyumu, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu, Yavuz Selim futbol sahası bu şehrin spor kent kimliğini yansıtıyordu. Beşiktaş'ın yaptığı gibi yerinde yeni bir stat yapılmalıydı. Biz ısrarla 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nu daha modern hali ile geri isteyeceğiz. Bu şehrin insanlarının fikirlerine birazcık değer verilseydi ne trafik sorunu kalırdı, ne kentleşme sorunu kalırdı, ne de bizi biz yapan değerler yok olurdu" dedi. 

ŞEHRİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ
Trabzon'a gelen ödeneklerle ihtiyaca yönelik yatırım yapılmadığını söyleyen Başkan adayı Mimar Salih Akyüz, "Kaşüstü'ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni oraya yapmayın" dedik. Bu insanlar nasıl gidecek oraya. Fatih Devlet Hastanesi'ni, Numune Hastanesi'ni geliştirin. Şimdi Şehir Hastanesi yapacaklar. Şehir Hastaneleri dünyanın hiç bir yerinde kabul görmemiş bir sistem. 25 yıl önce terk edilmiş bir sistemin peşinde koşuyorsun. Her şeyi anayoldan ulaşılır hale getirdiler. Şehir Hastanesi yapıldığında diğer hastaneler kapatılacak. Şehir Hastanesi'ni de Akyazı'ya yapacaklar. Bu zenginlik nereden geliyor bunu da anlamıyorum. Bir şey yapıyorsan amacına uygun, ulaşılabilir ve güvenli olması lazım" diye konuştu. 

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mimar Salih Akyüz ve beraberindeki partililer buradan Trabzon Elektrik Mühendisleri Odası'na geçti. Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş'ın ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı, Başkan adayı Akyüz, bütün odalarla ilgili konular üzerine istişare ile yol alacaklarını söyledi.