Vatandaşın derdi
bizim derdimizdir
 
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, ilçe ziyaretlerini tamamladı. Bu ziyaretler kapsamında sorunları dinlediği ve not ettiği bilgisini paylaşan Aksoy, “Vatandaşın derdi bizim derdimizdir” dedi.
 
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy Çaykara ilçesinde bir dizi, ziyaret ve temasta bulundu. Bu ziyaretler neticesinde Çaykara’da çözüm bekleyen birçok sorun olduğunu tespit eden Aksoy bu sorunları ve yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı: “Uzungöl gibi önemli bir turizm merkezine sahip olan ilçede 1994 yılından beri konuşulan bir meslek yüksekokulu var ama bu konuda hala bir çalışma yok. Turizm lisesi yok, turizm meslek yüksekokulu da yok. Eğitim kalitesi konusunda derece yapan bir ilçe olmasına rağmen Anadolu Lisesi’nin altyapısı yok. Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra belde özelliğini kaybeden Taşkıran’daki okullar kapatıldı. Buradaki belediyeye ait binalar satıldı. İlçeye genel anlamda elle tutulur bir yatırım yapılmadı. İlçede kentsel dönüşümün başlaması gerekirken hala harekete geçilmedi. Sultanmurat Yaylası’nda 5-6 katlı binalar yapılmış. Uzungöl ve çevresindeki konaklama olanaklarının geliştirilmesine ihtiyaç var. İlçenin yol ağları revize edilmeli. Uzungöl – Çaykara arasında bir ulaşım hattı talebi söz konusu ve bu talep karşılanmamış bu noktada da harekete geçilmeli. Derebaşı virajları turizme kazandırılabilir. İlçede mezbaha yok, otopark meselesi neredeyse tüm ilçelerimizde olduğu gibi burada da sorun. İlçede torf bakımından zengin olan noktalar var ve buralarda mantar üretimi gerçekleştirilebilir. Çaykara’daki torf kaynakları kültür mantarı yetiştiriciliği için değerlendirilmelidir. Doğal ürün pazarları geliştirilebilir. Ayrıca ilçe için büyük bir sorun olan içme suyu konusu da çözüme kavuşturulmalıdır”
 
Çaykara ilçesi ziyaretinde tespit ettiği sorunların çözümü adına gerekli çalışmaları yapacaklarını aktaran Prof. Dr. Aksoy, gerçekleştirdiği tüm ilçe ziyaretlerinde değerli notlar aldığını, bu notların genelinin ilçelerin beklenti ve taleplerini içerdiğini kaydetti. Tamamlanan ilçe programlarında alınan bu notların önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalarda da dikkate alınacağını vurgulayan Aksoy, “Bu işi ilçelerimizdeki sorunları dinleyerek başlattık. Çünkü olayları yerinde takip etmenin daha verimli olacağına inandık. Vatandaşlarımızın bizlere sağladığı bu değerli katkıyı değerlendirerek; bu sorunların giderilmesi noktasında çaba harcayacağız. Bizim kılavuzumuz vatandaşımızdır. Vatandaşın derdi bizim derdimizdir” dedi.