Türkiye’ye örnek
belediye olacağız
 
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, millet ittifakının Tonya Belediye Başkan Adayı tanıtım törenine katıldı. Aksoy, buradaki konuşmasında istihdam vurgusu yaptı ve “Trabzon’dan Türkiye’ye örnek bir belediye olacağız” dedi.
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, Millet İttifakı’nın Tonya Belediye Başkan Adayı tanıtım toplantısına katıldı. Törende CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, ilçe başkanları, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Beytullah Kudu, ilçe başkanları ve partililer yer aldı. Coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşen tanıtım programına İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy’un konuşması damga vurdu.
5 bin istihdam!
Prof. Dr. Atakan Aksoy, “Belediyecilik dendiği zaman dünyada iki anlayış var birincisi geleneksel anlayış, ikincisi yenilikçi çözümler anlayışı. Bu geleneksel çözümler artık yeterli değil bu bağlamda yenilikçi çözümlerin uygulanması gerekiyor. Türkiye’nin geri kalmasında en büyük sorun belediyelerin gelişmiş ülkelerdeki yenilikçi uygulamaları başlatamamış olmasıdır. Dolayısıyla yenilikçi çözümler zenginliği getirecek. Yenilikçi çözümleri uygulamak da büyük bir yatırım gerektirmiyor. Bunlar küçük hareketlerle hayata geçirilebilir. Bugün eğer Almanya 100 birim atığın  44’ünü geri çeviriyor, Bulgaristan Macaristan gibi ülkeler 20 birimini geri çeviriyor. Ama Türkiye 1 birimi geri çevirebiliyor.  Bundan da anlaşılacağı üzere yapılması gereken çok önemli işler var. Bunlar yapılırsa hızlı bir şekilde gelir kazanımı olur. Ben iddia ediyorum hep birlikte büyükşehir belediye başkanlığını kazandığımızda bu uygulamaların hepsini 5 milyon TL yatırımla 6 ay içerisinde uygulamaya alacağız ve bununla birlikte hızlı bir şekilde çözüm üretmeye devam edeceğiz. Çözüm üretmek için büyükşehir belediyesi olarak güçlü bir ekonomiye sahip olmak ve bu güçlü ekonomiyi doğru yönetmek gerekiyor. Biz gerekli yenilikçi çözümleri uyguladığımızda Trabzon’dan Türkiye’ye örnek bir belediye olacağız” şeklinde konuştu.
Aksoy sözlerini şu sekilde tamamladı: “Bu uygulamalarla üreteceğimiz hızlı gelir sayesinde suya yüzde 50 indirim yapacağız. 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız. Öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti sunacağız. Köylerde emlak, çevre temizlik ve ruhsatlarda indirime gideceğiz. Her mahallede kreş ve anaokulu uygulamalarımız olacak. İlçelerde ortak olarak açık ve kapalı semt pazarları düşüncemiz var. Her mahalleye çocuk parkı her ilçeye spor tesisi yapacağız. Geliri olmayan ailelere kumanya temin edeceğiz. Öğrencilere çorba dağıtımı yapacağız. İmar mağduriyetlerini gidererek objektif bir imar anlayışı sergileyeceğiz. Kendi kendini finanse eden Güney Çevre Yolu’nu yapacağız. Köy yollarını kendi ürettiğimiz malzemelerle düzenleyeceğiz. Bunları yapmak zor değil. Bunları yapmak için gerekli kaynaklar  yenilikçi çözümlerde gizli. En büyük şansım bilgilerimin belediyecilikle birebir örtüşmesi. Dolayısıyla şunu belirtmek isterim ki ben büyükşehir belediye başkanı olmayı başkan olmak için değil insanlara hizmet sunmak için istiyorum.” Millet İttifakı’nın Tonya Belediye Başkan Adayı CHP’li Şuayip Aydın oldu.