Trabzon’un Yılları Heba Edildi 


İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, “Bugün Samsun Ankara arası hızlı treni masaya yatırmış durumda. Ama biz hala bir Güney Çevre Yolu’nu bile yapamadık. Trabzon’un bugün ikinci çevre yolunu konuşması gerekirdi. Şehrin yılları heba edildi” dedi
 
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği programlarına devam ediyor. Bu programlar dahilinde Kunduracılar Caddesi’nde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Aksoy, ardından Şalpazarı ilçesinde gerçekleştirilen ‘İYİ Parti Şalpazarı Belediye Başkan Adayı Tanıtım Programı’na katıldı ve son olarak da TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon şubesini ziyaret etti.
 
AYAĞIMA BEKLEMEYECEK
AYAĞINIZA GELECEĞİM
Kunduracılar Caddesi’nde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde ilgiyle karşılanan Aksoy, Trabzon’a farklı bir hizmet anlayışı getirmek istediğinin vurgusunu yaptı. Trabzon’da durma noktasına gelen üretim faaliyetlerini de belediye eliyle desteklemeye dair projeleri olduğundan bahseden Aksoy, bunu başarmak için esnaf ve vatandaşlardan destek istedi. Yalnızca destek istemek için değil; Trabzon halkın sorunlarını, yüz yüze görüşmek ve alternatif çözümler üretmek üzere bu ziyaretleri yaptığını dile getiren Aksoy, “Ben size söz veriyorum bu beni ilk ve son görüşünüz olmayacak inşallah sizlerin de desteğiyle belediye başkanı olursak, makamımda oturup ayağıma gelmenizi beklemeyecek ayağınıza geleceğim. İstediğinizde de bana ulaşabileceksiniz. Ben Trabzon’un has uşağı; makamın değil halkımın başkanı olacağım. Sizin istekleriniz benim için emir olacak” dedi.
 
ŞALPAZARI İÇİN
KENETLENECEĞİZ
Kunduracılar Caddesi’nde gerçekleştirilen ziyaretlerin akabinde Şalpazarı ilçesinde gerçekleştirilen ‘İYİ Parti Şalpazarı Belediye Başkan Adayı Tanıtım Programı’nda bir konuşma yapan Aksoy, “Daha önce Şalpazarı’na geldik ve çeşitli sorunların tespitinde bulunarak çözüm adına çalışacağımızın teminatını verdik. İnşallah bundan sonra çözüm üretme aşamasında bize değerli bir isim katılacak. Adayımız Sayın Osman Öngöz ve Millet İttifakı ile bizi destekleyen CHP il ve ilçe örgütü de bize katılacak el ele omuz omuza Şalpazarı için kenetleneceğiz. Diğer ilçelerimizde de diğer adaylarımızla bir olup var gücümüzle Trabzon’umuz için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 
YANLIŞ İMAR ANLAYIŞI
MAĞDURİYET YARATTI
TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’ni de ziyaret eden Prof. Dr. Aksoy, buradaki konuşmasında Trabzon’un imar ve ulaşım sorunlarına eğildi. Trabzon’un yıllarının heba edildiğini dile getiren Aksoy, “Bugün Samsun Ankara arası hızlı treni masaya yatırmış durumda. Ama biz geçmişte Samsun için örnek bir şehir olmamıza rağmen bugün hala bir Güney Çevre Yolu’nu bile yapamadık. Trabzon’un bugün ikinci çevre yolunu konuşması gerekirdi. Ne yazık ki şehrin yılları heba edildi. Uçhisar, Ortahisar ve Aşağıhisar’da tarihi surların ayakta durduğu turizm bölgesi olarak değerlendirilebilecek noktalara; konutlar yapıldı. Kentsel dönüşüm adı altında bu kavramın içini boşalttılar. Düzgün bir imar anlayışı olsaydı bugün Trabzon’da 18. Madde mağdurları diye bir kesim olmazdı. İmar ve kentleşme anlayışı bırakmadılar. İlçelerde binlerce imarla ilgili dava dosyası var. Artık rantı halka eşit paylaştırmayan bu anlayış terkedilmeli” diyerek sözlerini sonlandırdı.