Trabzonspor Bulvarı Yeniden Canlanacak 


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz, seçim çalışmalarını esnaf ve Trabzon’daki Sivil Toplum Örgütü ziyaretleri ile sürdürüyor. 
Belediye Meclis Üyesi Adayları ile birlikte sahada etkin bir seçim çalışması yürüten CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Akyüz, Trabzonspor Bulvarı üzerindeki esnafı tek tek gezerek destek istedi.
 
ESNAF İSYANDA
Trabzonspor Bulvarı’nın, Avni Aker Stadyumu, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu ve Yavuz Selim Sahası, yıkılmadan önce Trabzon’un spor kültürünün merkezi olduğunu ifade eden bölge esnafı, bu yıkımın bölgedeki ticari yapıyı da olumsuz etkilediğini söyledi. 
Trabzon Bulvarı’nın eski cazibesinin kalmadığını ileri süren esnaflardan biri, “Böyle bir tarih daha geri gelebilir mi? Tarihimizi çaldılar” diyerek isyan ederken başka bir esnaf ise, “Numune Hastanesi’ni, Adliyeyi, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nu, Yavuz Selim Sahası’nı, Avni Aker’i elimizden aldılar. 90 bin liralık malım var, daha siftah yapamadım” dedi.  

KEŞKE TRABZON GENÇLERİYLE İŞ MAKİNELERİNİN ÖNÜNE GEÇSEYDİK
Mimarlar Odası Başkanlığı döneminde bu yıkımlar gerçekleşmesin diye mücadele ettiklerini ifade eden Ortahisar Belediye Başkan Adayı M. Salih Akyüz, “Mimarlar Odası Başkanı iken Akyazı Stat Projesi’ne karşı çıktık. Mahkemeye verdik. “Yapmayın, etmeyin” dedik. O dönem yatırıma karşı çıkmakla suçlandık. Oysaki Avni Aker Stadyumu, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu, Yavuz Selim futbol sahası, bu şehrin spor kent kimliğini yansıtıyordu. Beşiktaş’ın yaptığı gibi yerinde yeni bir stat yapılmalıydı. Biz adalete güvendik, kibar davrandık ama şimdi en büyük pişmanlığım keşke, o dönem 20-30 Trabzon genci ile birlikte Akyazı’da iş makinelerinin önüne geçseydik, gece gündüz orada yatsaydık da o stadı yaptırmasaydık, Avni Aker’in yerinde Trabzonspor’a ve şehrimize yakışan modern bir stadyum yapılması için mücadele etseydik. Bize halkımız yetki verirse 19 Mayıs’ı, Yavuz Selim’i yeniden yapacağız” diye konuştu. 

DURUM HİÇ İYİ DEĞİL
Başkan Adayı Salih Akyüz, Trabzonspor Bulvarı esnafını ziyaret ettikten sonra kamu kurumlarında çalışan vatandaşları ziyaret etti. Akyüz, daha sonra ziyaretlerine Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB)’la devam etti. TESOB Başkanı Metin Kara ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Akyüz, esnafın aldıkları kredileri ödeyemez durumda olduğunu söyledi. Başkan Adayı Akyüz, “Durum hiç iyi değil. İnsanlarımız inanılmaz ölçüde ekonomik dar boğazın içinde. Birçok esnaf, dükkânını kapatacak ama Trabzonluluk gururu var ya “Ben bu kepengi kapatırsam, komşum arkamdan ne söyler” diye düşünüyor ve borçlarını borç alarak ödemeye çalışıyor. Vatandaşımızın bu halini gördükçe, yapmamız gereken çok şeyin olduğuna inanıyorum” dedi.