Trabzonlunun Aklıyla Alay Edilmesin 

İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı’nda geleneksel hale getirilen kahvaltı programında konuşan İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, “Kimse Trabzonluların aklıyla alay etmesin. Trabzon kişileri, bahaneleri konuşmayı bırakıp sonuçları ve çözüm önerilerini konuşsun” dedi.

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, partisinin Akçaabat İlçe Başkanlığı’nda her Cumartesi günü düzenlenen geleneksel kahvaltı programına katıldı. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve partililerin de bulunduğu kahvaltı programında ilk konuşmayı Milletvekili Örs yaptı. 

BİZİM ADAYIMIZ

YOL PROFESÖRÜ

Örs, konuşmasının başında, hafta sonu kahvaltısında teşkilattaki arkadaşlarıyla bir araya gelmekten ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi. 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi ile işbirliği içerisinde olduklarını hatırlatan Örs,  “Bu işbirliği neticesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Adayı İYİ Parti’den kabul edilmiş vaziyette. İlçelerde de aynı şekilde birlik sağlanacak bu bağlamda görüşmelerimiz devam ediyor.  Bu çerçevede Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayımız çok değerli arkadaşımız Prof. Dr. Atakan Aksoydur. Hocamız daima milletin içinde olan bir akademisyen. Ben hep söylüyorum. Bizim adayımız profesör ama kalp profesörü değil; asfalt profesörü, yol profesörü. Çok kıymet verdiğimiz bir kardeşimiz ve İnşallah kendisiyle Büyükşehirde yürüyeceğiz. İYİ şeyler yapacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLIK BAHANE

ÜRETMEK DEĞİLDİR

Milletvekili Örs’ün ardından sözü devralan Prof. Dr. Aksoy, Trabzon’a verilen sözlerin tutulmamasını değerlendirdi. Aksoy, “Trabzon’un kaybettiği 10 yıl, Trabzon’da başarılamayan büyük projeler, Trabzon’da yapılamayan yatırımlar artık şuna bağlanıyor: ‘Trabzon merkezi bütçeden az pay alıyor. Bu merkezi bütçeden az pay aldığı için bazı sorunlar çözülemedi’. Bu söylem Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından kullanılıyordu. Artık yeniden kullanılmaya başlandı.  Aynı zamanda ulaşım ağının geliştirilmesi de bu şehirde yol yapmanın maliyetli olması konusuna bağlandı. Ancak tam aksine Trabzon’daki imkanlar yeterli; bu imkanlar yoğrulamadı. Burada taş ocağı mı işletmek istiyorsunuz istemediğiniz kadar malzeme var. Çimento mu üretmek istiyorsunuz istemediğiniz kadar malzeme var. Burada yeter ki bir şey yapmak isteyin Büyükşehir Belediye Başkanlığı bahane bulmak yeri değildir” diyerek söz konusu söylemleri kullananları eleştirdi.

SONUÇLARA BAKALIM

“Kimse Trabzon’un kaybolan yıllarını merkezi bütçeye veya başka bir konuya bağlayarak kurtulmaya çalışmasın” sözleriyle şehri bulunduğu noktaya getirenlere seslenen Aksoy,  Trabzon’da  elde edilen sonuçlara bakılması gerektiğini vurguladı. Aksoy, “Trabzon’da sonuçları konuşalım, Trabzon’da yapılamayan Güney Çevre Yolu’nu konuşalım. Trabzon’a gelmeyen demiryolunu konuşalım. Trabzon’a 3 taraftan girdiğinizde şehrin adının bu şehir girişlerini hak edip etmediğini konuşalım. Hangi taraftan girerseniz girin virane bir Trabzon var. Bütün derelerden denize pislik akıyor. Trabzon’da artık sonuçları, başarısızlıkları, şehrin kaybolan yıllarını konuşalım. Güneş balçıkla sıvanmaz ben bu anlamda asla politik davranmayı düşünmüyorum. Ben varlığını bu şehre adamış bir kişiyim. Büyükşehirde olup her şeyi yapmaya da hazırım” şeklinde konuştu.

Trabzon’daki raylı sistem projesinin şov amaçlı vatandaşlara sunulduğu değerlendirmesinde bulunan Aksoy, bu başarısızlıkların vatandaşın mağduriyeti ile sonuçlandığı vurgusunu yaptı. Bu şehirdeki doğru projeler kendini finanse eden projelerdir ve bölgede bu anlamda kaynaklar zengindir diyen Aksoy, “Rica ediyorum kimse Trabzon’daki başarısızlığı örtmek için algı yönetimine kalkışmasın. Ben