CHP’de yeni yapılan ilçe kongrelerinin ardından başkanlığa seçilen 18 ilçe başkanı bugün Trabzon İl Başkanlığında ortak bir basın açıklaması yaptı. 

 
Toplantıya; Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak, Araklı İlçe Başkanı Mecit Solmaz, Arsin İlçe Başkanı Hasan Sungur, Beşikdüzü İlçe Başkanı Tamer Aydın, Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hacı Sultan Balcı, Dernekpazarı İlçe Başkanı Süleyman Cansız, Düzköy İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, Hayrat İlçe Başkanı Ali Nuhoğlu, Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, Sürmene İlçe Başkanı Mehmet Kenan Ertürk, Şalpazarı ilçe Başkanı Erdoğan Kıran, Tonya İlçe Başkanı Şüayip Aydın, Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin ve Yomra İlçe Başkanı Erol Pekşen katıldı. 
İlçe Başkanları adına metni Vakfıkebir İlçe Başkanı Keskin okudu. Keskin şu ifadelere yer verdi;
''AKP Saray rejiminin ülkeyi sürüklediği ağır koşullardan kurtuluş ancak demokrasiden eşit ve adaletten yana olan bütün kesimlerin birleşmesiyle mümkündür. 
2019 yerel seçimlerinde ki başarı bu birlik ve dayanışmayla sağlandı. Hiç kuşku yok ki genel seçimleri aynı dayanışmayla kazanacağız. 
İlçe kongrelerini büyük dayanışmayla gerçekleştirdik. 
İl kongremizi de hep bu sorumluluk duygusuyla büyük birleşme bütünleşmeyle, dayanışma anlayışının hayata geçirilmesi sürecinde yarışarak değil tek listeyle yapmalıyız. Ülkenin içinde bulunduğu koşullar bizi buna mecbur kılıyor. 
Demokrasiden hak ve hukuktan yana olan herkesin böyle devralması gerekiyor. Biz kişilerin, grupların değil partimizin hizmetindeyiz. En yok tek listede biz olacağız. Birleşe birleşe kazanacağız. 
Biz sadece bir ilke ortaya koyuyoruz. Biz onun bunun şunun adaylığını desteklemek veya engellemekle ilgili bir iş yapmıyoruz” 
Öte yandan toplantıya Çaykara İlçe Başkanı İsmail Sarı, Köprübaşı İlçe Başkanı Kemal Balcı, Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk’ün mazeretleri dolayasıyla katılamadığı ancak yapılan açıklamaya destek verdikleri belirtildi.