Trabzon'un çocuğuyum Sizden yetki istiyorum 


İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, Akşener mitinginde halka seslendi. Aksoy, "İddia ediyorum Türkiye'de belediyecilik denildiğinde Prof. Dr. Atakan Aksoy'un adı anılacak. Ben Trabzon çocuğuyum. Çalışmak için sizden yetki istiyorum" dedi 

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in mitinginde Trabzonlulara seslendi. Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediyesi Başkan Adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz'den sonra sözü devralan Aksoy, söze kendini tanıtarak başladı. Konuşmasının devamında Trabzon'a yenilikçi bir belediyecilik anlayışı kazandıracaklarını belirtti.  
5 MİLYAR LİRA KÂR 
'Trabzon'un evladıyım' vurgusu yapan Aksoy, geniş kalabalığa şu şekilde seslendi: "Belediyecilik için çok iyi yetişmiş bir kişi olduğumu düşünüyorum. Bunu şundan çok önemli görüyorum. Çünkü dünya iki şeyi tartışıyor biri geleneksel belediyecilik diğeri ise yenilikçi belediyecilik. Dünya geleneksel belediyeciliği 30 yıl önce terk etti. Türkiye ise belediyecilik konusunda geleneksel belediyeciliği dahi hala başaramamıştır. Bunun için bilgiyi ve tekniği öne çıkaran, yenilikçi işleri ve  bunun AR-GE'sini bilen, uygulamalarını bilen teknik bir kapasiteye ihtiyaç var.Bu iş çok önemli çünkü mali yatırımlarla, sadece bir kaç mılyon lira ile büyükşehir belediyesine çok fazla gelir oluşturacak mekanizmaları kısa zaman içerisinde kurabiliriz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, büyükşehir belediyesi başkanı olduğumda altı ay içerisinde gelir getirici uygulamalarla, belediyemizi büyük zenginliğe kavuşturacağız. Birinci yıl sonunda 2 buçuk milyar lira daha sonraki yıllarda ise ortalama 5 milyar lira kâr elde edeceğiz."
DÜRÜSTLÜK SÖZÜ 
"Yapacağımız işlerle Türkiye'ye örnek olacağız" diyen Aksoy sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İddialıyım, Türkiye'de belediyecilik denildiğinde Prof.Dr. Atakan Aksoy'un adı anılacak. Sadece vaat etmeyecek vaatlerimizin içini yapacağımız işlerle dolduracağız. Trabzon'un geldiği durum ortada hani Güney Çevre Karayolu, hani demir yolu, hani dönüşüm konuları, hani çöp bertaraf tesisi, hani düzgün bir imar anlayışı? Göç veren bir Trabzon var. Suçsuz bir Trabzon var. Bu kötü tabloyu değiştirmek için önce objektif davranmaya ihtiyaç var. Trabzonlu olmaya ihtiyaç var. Ben Trabzon'un çocuğuyum bu şehri biliyorum. Çalışmak istiyorum, belediye başkanı seçildiğimde belediye başkanı olmayacağım, verdiğim sözleri tuttuğum, anlattığım projeleri hayata geçirip mutluluğunu yaşadığımda belediye başkanı olacağım. Belediyenin getirmediği vatandaşın kendi imkanlarıyla getirdiği suyu ücretsiz yapacağım. Şebeke suyuna yüzde 50 indirim yapacağım. Mahalle kütüphanelerini yaygınlaştıracağız. Anaokulu ve kreşleri yaygınlaştıracağız. Çok önemli şirketler kurup ciddi oranda istihdam oluşturacağız. Her şeyi ihaleyle yapan anlayışa son verip; yol malzemelerimizi, kent mobilyalarımızı kendimiz üreteceğiz. Biz vatandaşa,çalışkanlığımızın, üretkenliğimizin, dürüstlüğümüzün, doğruluğumuzun sözünü veriyoruz." 
MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Tarıma yönelik de konuşan Aksoy, "Özellikle kırsalda tarım yapan vatandaşlarımıza Avrupa'nın kullandığı bazalt gübresini çok uygun fiyata vereceğiz. Bunun kaynağı Trabzon'da. Yine Avrupa'da kazınan asfaltlar geri dönüştürülüyor. Bizde ise paralar çöpe gidiyor. Biz dünyada nelerin uygulandığını biliyoruz. En büyük avantajımız bu, teknik konulardan elde edeceğimiz gelirlerle vatandaşımıza sosyal alanda hizmet sunacağız. Kimsenin vatandaşımızı kaldırmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşa karşı bu yaklaşımlar eğer gerçekçi olsaydı Trabzon'un sorunları çözülürdü" diye konuştu.
Trabzonspor ruhu
Avni Aker'dedir
"En büyük amacımız istihdam oluşturmak" diyerek sözlerine devam eden Aksoy, "Yeni iş alanları oluşturarak göçü önleyeceğiz. Bütün sanayi bölgelerini gezdik herkes ekonomik sorunlardan muzdarip. Trabzonlu Beşikdüzü'nden Of'a hizmet bekliyor. Bu şehrin sorunlarını merkezi bütçeyle çözemezsiniz, çözemediğiniz ortaya çıktı. Biz çözeceği. Söz veriyoruz. Bizim sözümüz Trabzonlu sözüdür. Trabzonspor sözüdür. Ayrıca en büyük projem: belediye başkanı olduğumda bütün koşulları kullanarak Yavuz Selim'i, Avni Aker'i, 19 Mayıs'ı yerine yapacağım. Çünkü Trabzonspor ruhu Avni Aker'dedir. 3 profesyonel futbolcunun bir stadyum inşa ettiği bir ilde futbol bir endüstridir. Lise takımlarımız   dünya şampiyonu oldular neden 2 tane stadyumumuz olmasın? Ben bu şehrin çocuğuyum, bu şehri biliyorum ve sizden yetki istiyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyor en kalbi saygılarımı sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 
MİLLET İTTİFAKI MAÇKA'DA
Aksoy seçim çalışmalarına Maçka ilçesinde devam etti. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, CHP Maçka Belediyesi Başkan Adayı Musa Turan, partilerin ilçe başkanları ve partililerle Esiroğlu Mahallesi, Maçka pazaryeri ve esnaflarını gezen Millet İttifakı güç birliği vurgusu yaptı. Adaylar "omuz omuza verip size hizmet etmek için çalışacağız" dediler.