Siz Örnek Oldunuz Ben Yaygınlaştıracağım 

CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz Kireçhane Mahallesi’nde mahalle sakinlerinin bahçelerinde yetiştirdikleri ve evlerinde hazırladıkları çeşitli yiyecek ve içeceklerin satışa sunulduğu yöresel ürünler pazarını ziyaret etti. Başkan Akyüz, “Çok önemli bir şey yapıyorsunuz. Siz örnek oldunuz, ben bunu yaygınlaştıracağım” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye meclis üyesi adayları ile birlikte Bengisu, Aktoprak, Subaşı, Yeniköy ve Kireçhane mahallelerinde halkla buluşan Başkan Adayı Akyüz mahalle sakinlerinin dertlerini dinledi. Her mahallede projelerini anlatan Akyüz’ü dikkatle dinleyen vatandaşlar, seçimlerde kendisini destekleyeceklerini söylediler. 
Hemen her mahallede İmar Barışı nedeniyle 40 yıllık evleri için yüklü para ödemek zorunda kalan vatandaşlar, İmar Barışı düzenlemesinin kendilerini mağdur ettiklerini söylerken bu durumun adil olmadığından yakındılar. Su sorunu yaşayan Subaşı köyü sakinleri ise, sularının kirli olduğunu belirterek musluklarından çamur aktığını söylediler.
ORGANİK TARIMI TEŞVİK EDECEĞİZ
Son durak Kireçhane Mahallesi olan Akyüz, mahalle sakinlerinin bahçelerinde yetiştirdikleri ve evlerinde hazırladıkları çeşitli yiyecek ve içeceklerin satışa sunulduğu yöresel ürünler pazarını ziyaret etti. Pazarda alışveriş yapan Akyüz, ilk projesinin organik tarımı teşvik etmek olacağını belirterek, “Çok önemli bir şey yapıyorsunuz. Siz örnek oldunuz ben bunu yaygınlaştıracağım” dedi. 
Siz üreteceksiniz, satamadığınız ürününüzü belediye olarak ben peşin parayla alacağım diyen Akyüz, “Ortahisar’ımızın doğal yapısı itibari ile 38 mahallesi köy niteliğindedir. Bu mahallelerimizde ata tohumları ile yeniden organik tarımı teşvik edeceğiz. Hem kırsaldaki vatandaşlarımız ürettiği üründen para kazanacak hem de doğal, ekonomik sağlıklı sebzelerle halkımızı buluşturacağız.” diye konuştu. 
MAKAM ARACI KULLANMAYACAĞIM, KENDİ ARACIMI KULLANACAĞIM
Pazar yerinde satış yapan bir vatandaş ise mevcut belediyenin makam araçlarının çokluğundan bahsederken, “Seçilirseniz siz ne yapacaksınız” sorusuna ise Akyüz’ün cevabı, “Ben makam aracı kullanmayacağım, kendi aracımı kullanacağım. Ortahisar Belediyesi için yapılan binaya ise seçilirsem taşınmayacağım orayı şehrin ihtiyacı olan Onkoloji Hastanesi yapacağım” diyerek vatandaşın ekonomik zorluk çektiği dönemde mevcut belediye başkanlarının israfına dikkat çekti.