Sistemin gelirini tüketen anlayış TERK EDİLMELİ


İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, “Belediyelerin üretimden uzak, tüketim odaklı yönetim anlayışından acilen vazgeçmeleri şarttır” dedi. 
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, merkeze bağlı Gürbulak, Akyazı,Doğançay, Yeşilova mahallelerinde seçim çalışmalarına devam etti. Buradaki çalışmalarının ardından Akçaabat’taki bir restoranda İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti Akçaabat Beledi̇yesi̇ Başkan Adayı Osman Akbulut ve partililer ile bir araya geldi. Seçim tarihi yaklaştıkça çalışmalarını hızlandıran Aksoy, öncelikli hedefinin kaynakları verimli kullanmak ve kaynak sağlamak olduğunu aktardı. Aksoy, ‘’Proje var sisteme gelir getiren, proje var sistemden harcanan... biz sistemin varlıklarını tüketmek için değil sisteme gelir getiren işleri hayata geçirmek için kolları sıvadık. Bu iki uygulamanın çok iyi bir şekilde irdelenip, gelir getici projelerin terazide daha ağır basması gerekir. Belediyelerin üretimden uzak, tüketim odaklı yönetim anlayışından acilen vazgeçmeleri şarttır” ifadelerini kullandı.
Bölgemizde tarımsal üretimin arttırılmasında destek verici kaynaklar olduğunu belirten Aksoy bunların başında bazalt gübresi olduğunu kaydetti. Son yıllarda; tarımsal faaliyetlerle ilgili farklı çevresel etkilerin hafifletilmesi için önemli çabalar sarf edildiğini belirten Aksoy, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Özellikle, nitrojen, fosfor ve potasyumdan oluşan geleneksel sentetik gübrelerin kullanımı, bu ürünlerin aşırı uygulamasının neden olduğu olumsuz çevresel etkiler nedeniyle önemli ölçüde dikkat çekmek gerekir. Artık topraklar bu yanlış gübreleme yöntemleri ile zehirlenmektedir. Başkan olmamız halinde  Trabzon’da tarıma destek verici ve verimi arttırıcı çalışmalar önceliklerimiz arasında yer alacaktır. Ülkemizde özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde endüstriyel açıdan sonsuz olarak tanımlanabilecek bir rezervde bulunan ve Doğu Karadeniz kıyıları boyunca uzanan Bazalt minerali ile toprak verimliliği ve ürün verimliliği arttırılacaktır. Mineraller ve besin maddeleri ile dolu olan bu doğal toprak güçlendirici, eser elementlerin mevcudiyetini arttırmak için kullanıldığını, sürdürülebilir ve optimal bitki büyümesi için gerekli olan biyolojik süreçlerin desteklenmesine yardımcı olacaktır. Tarımla ilgili özel eğitim programları oluşturmak da yapacaklarımız listesindedir. Bu vesileyle tarımla uğraşan vatandaşlarımıza ülke ekonomisine yaptıkları destekleri için sonsuz teşekkürlerimizi sunarak her zaman yanlarında olacağımızı belirtiriz.”
Gün sonunda Akçaabat ve Beşirli sahilinde vatandaşlarla buluşan Aksoy, Trabzon için yapacaklarından söz ederek destek istedi.