Saadet Partisi Başkan Adayı Hasan Saka'dan ''TTSO'ya Ziyaret''

Saadet Partisi Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı Hasan Saka, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti.Ziyarette Saadet Partisi Ortahisar Belediye Başkan adayı Ensar Bozali ve meclis üyesi adayları da hazır bulundu.
Trabzon insanının iş olanaklarına kavuşmasının göçü önleyeceğini ifade eden Saka, küçük ve orta ölçekli işletmelerin altyapı ve ruhsatlandırmada yaşadıkları problemleri hallettikleri zaman yatırım ve buna bağlı olarak üretimin artacağını, bu gerçekleşince de istihdamın ortaya çıkacağını belirtti.
Türkiye’nin büyükşehirlerinde Trabzonlu nüfusun yoğun olarak yaşadığını hatırlatan Hasan Saka, insanımızın kendi memleketinde iş imkânı bulmadığından göç etmek zorunda olduğunu hatırlattı.
Saka sözlerini şöyle sürdürdü: “ Biz Trabzonlular memleketimizi çok severiz. Bu kadar çok sevmemize rağmen neden bu şehirde yaşamıyoruz sorusunu sormak lazım. Bu sorunun cevabı aslında çok net, iş bulamadığı için insanımız başka şehirlere göç etmek durumunda kalıyor. Memleketine ancak emekli olduktan sonra dönebiliyor. Emekliler şehri olduk. 
Bu durumdan kurtulmak için sanayici ve iş adamlarının Trabzon’a yatırım yapmasını sağlamalıyız. Bunu yaparken de yatırımcının başta arazi, altyapı ve özellikle ruhsatlandırma işlerinde alınan yüksek ücretleri hal yoluna koymalıyız. Burada büyükşehir belediyesinin önemli bir rolü vardır. İşsizliği İŞKUR aldatmacası ile çözüme ulaştıramayız. Sırf istatistiki rakamları düzeltmek için 6 aylık işe almalarla işsizliğe çözüm bulamayız. 
Biz yatırımcıyı Trabzon’a çekecek şartları oluşturacağız. Bu olunca da işsizliğe kalıcı bir çözüm üretmiş olacağız.” Dedi.
Saadet Partisi belediyeciliğinde nelere yapılacağını da anlatan Hasan Saka, işsizlikten sonra Trabzon insanın en çok şikâyetçi olduğu olayın Trafik sorunu olduğunu bildiklerini söyledi. Trafik ve otopark sorununa da köklü çözüm önerilerinin olduğunu kaydeden Saka,Ulaşım mastır plan yapılarak; bilimsel verilere dayalı çözüm yolları ile TRAFİK sorunu tarihe karışacak dedi. Trapark uygulamasına da değinen Hasan Saka, sözlerini şöyle sürdürdü: 
  “ Kentimizin kronik hale gelmiş otopark sorununu çözmek için,Mahallerde yapılacak olan imar revizyon planı ile mahalle meydanları oluşturularak, hem OTOPARK meselesi bölgesel çözüm bulacak hem de SOSYAL YAŞAM ALANLARI oluşturulacak.Yasaya aykırı bir şekilde uygulaması devam eden TRAPARK işletmesi kaldırılacak, yerine uygun alanlarda ve ücretsiz olmak kaydı ile OTOPARKlar oluşturulacak.” Dedi.