Kongreye tek listeyle giden mevcut İl Başkanı Cevat Kurt, 245 oyla yeniden güven tazeledi.
Kongreye Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, KESK Başkanı Engin Nur ve partililer katıldı. Kongreye İl Başkanı Kurt’un konuşması damga vurdu. Kurt, İl İstişare Kurulunda toplam 150 kişiyle hizmet yapılacağını kaydederek yeni dönemde yapıcı bir muhalefet üstleneceklerini yıkıcı, dağıtıcı ve zararlı söylemlerden kaçınacaklarını açıkladı. Kurt, “Saadet Partisi yeni dönemde Trabzon’da siyasetin yıldızı olacaktır. Kısır tartışmalardan uzak, kişileri hedef olan siyaset tarzında bulunmayacak. Yeni dönemde halkımızın beklentileri tespit edilip onlara çözüm önerileri yapılacak.” dedi.
İLK HEDEFLERİNİ AÇIKLADILAR
Trabzon’da ana muhalefet partisi olacaklarına dikkat çeken Kurt, şu açıklamaları kongrede yankı buldu: “İlk hedefimiz ilk seçimde Trabzon’da ana muhalefet partisi olmak ve 2. Seçimde Türkiye’nin, Trabzon’un tek partisi olma hedefimiz var. İktidarın ve yerel yöneticilerin Trabzon şehrine vaat ettikleri her proje Trabzon insanın da bu projelere haklı olarak inanmadıkları bu projelerin yeni dönemde takipçisi olacağız. Yerel yöneticiler Trabzon’da sıradan bir pankart yapsa, ara yol yapsa büyük bir faaliyet olarak takdim ediyorlar. Seçim vaatlerine baktığımız mimari açıdan bunları maket sunumlarına baktığımızda Allah razı olsun diyorduk.”
ÇÖMLEKÇİ OTOPARK YERİ OLDU, DEMİRYOLU BAŞKA TARAFA KAÇIYOR
“Hatırlayın 10 yılı aştık meşhur Çömlekçi Kent Projesi vardı. Öyle tasarlanmıştı ki inanamamıştık. Ama 15 yıl geldi. Binaları yıktık. Yıkılan binaların yerine otopark koyduk. Vatandaş zorla geçiniyor park ücreti almakla meşgulüz.  Her seçimde Trabzon evladına demiryolu anlatılır. Fizibilitesinin yapıldığı söylenir. Ama sonra bakıyorsunuz, tren yolu başka tarafa kaçıyor.”
TRABZON’UN TRAFİK SORUNUN ÇÖZMENİN TEK YOLU ÇEVRE YOLUDUR
“Kanuni Bulvarı yapılıyor. Teşekkür ediyoruz. Ama Trabzon’un trafik sorunun çözmenin tek yolu Güney Çevre Yolu’dur. Bu konuda iktidarın vadettiklerinin takipçisi olacağız.  Yeni gündeme alınan ve ihalesi yapılan Şehir Hastanesi. Genel Başkanımızın güzel ifadesi var. Bu kardeşlerimiz sağ olsun güzel şeyler yapıyor ama planlama yok. Şehir hastanesi ile ilgili farklı kanaatlerimiz var ama yer bakımından stadın yanında şehir hastanesi anlamış değiliz.”
5 BİN İSTİHDAM SAĞLAYACAK TERSANE SÖZÜNÜ HATIRLATTI
“Her seçimde yine gösterilen Yatırım Adası ne oldu? Bir başka Trabzon evladına verilen işsizler açısından umut kapısı olan bir başka vaat.. Bu da takriben 10 yılı aştı. Tersane üzerinden 5 bin Trabzon evladına iş..  İşte biz bunları takip edeceğiz. Yatırımlar yapıldığında teşekkür edeceğiz. Ancak plansız, israfa dönük yatırımlara itiraz edeceğiz.”
ZORLUOĞLU VE REVİ’YE ÇAĞRIDA BULUNDU
“Hem AK Parti İl Başkanımıza, hem de Büyükşehir Belediye Başkanımıza ben teklifte bulundum. Dedim ki başkanım, siz iktidar partisinin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanısınız. Halk sizi seçti. Ve siz iktidar partimizin İl Başkanısınız. Ben deniz kardeşinizde öyle bir sorumluluk olsa bütün muhalefet partisi il başkanlarıyla hiç ayrım yapmadan en az 45 gün olmasa 2 ayda bir toplanırım, Trabzon’un sorunlarını mütalaa ederim. Onlardan dosyalar isterim. İkinci toplantıda il başkanlarına yapılanların bilgisini veririm yapılamayanların da neden yapılamadığını ifade ederim. İl Başkanı doğru buldu. Aynı teklifi Belediye Başkanına da yaptım. Buradan bu çağrıyı tekrar yapıyorum.”
Saadet Partisinin Trabzon İl Yönetim Kurulu şu şekilde: Ahmet Yakuphan, Ali Usta, Caner Kul, Cevat Ustaalioğlu, Halil Keskin, Hayri Çelik, Hüseyin Akgün, Mehmet Koç, Metin Bulut, Murat Özcan, Musa Gözütok, Muzaffer Bayram, Nurican Kutoğlu, Sefa Aydın, Selçuk Özderya, Süleyman Tonbul, Şenol Şirin, Tuncay Toprak, Uğur Topaloğlu.