Muhammet Balta Projelerini Tanıttı 

Cumhur İttifakı, AK Parti Vakfıkebir Belediyesi başkan adayı Muhammet Balta Sabri B. Kültür Merkezi’nde proje aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. 
Toplantıya partililer ve vatandaşların yanı sıra AK Parti Trabzon milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayzaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora,  AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, MHP Şalpazarı Belediye Başkan adayı Refik Kurıkız, Eski Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Eski MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, MHP İlçe Başkanı Bekir Sıtkı Tarım MHP Kadın Kolları Başkanı Gülen Demir, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, AK Parti Vakıfkebir İlçe Başkanı Cemil Albayrak MHP Vakfıkebir İlçe Başkan Vekili Orhan Baltuk ve MOBİAD Başkanı Alper Bektaş katılım gösterdi. 
Proje tanıtım toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken Çanakkale Zaferinin 104. Yıl dönemi sebebi ile bir sunum gerçekleştirildi.
AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkan Vekili Cemil Albayrak: Proje toplantımıza katılm gösterdiğini için hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bizlerle yan yana yürüyen kardeşlerimizle yan yanayız. Biz Vakıfkebir aşkımızı göğsümüzde taşıyoruz. 5 yıldır Muhammet Balta ile tarihin en önemli hizmetlerine kavuşmuştur. Yeniden sayın Balta ile yolumuza devam ediyoruz. Bizim işimiz hizmet gücümüzse millettir. Tesadüfen ortaya çıkmış bir sevda değildir. Vakfıkebir’e vefa borcumuz bitmedi bitmeyecek sadece yol aldık, hayallerimiz ve hedeflerimiz var. 
MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Baltuk “MHP olarak Muhammet Balta’nın arkasında ve yanındayız. MHP duruşundan asla taviz vermeyecektir. Ezanı ıslıklarla kavgamız vardır. Batı da kaybettirirz diyenlerle kavgamız vardır. Bugünki davamız Cumhur ittifakı sevamız ise Türkiye Cumhuriyeti’dir. Ülkenin istiklali ve istikbali için Cumhur İtfifakı olmazsa olmazımızdır.  
MHP İlçe Başkanı Bekir Sıtkı Tarım: Ömrüm vatan kaygısı ile geçti. Bazen düşünürdüm biz mi komple teorisi üretiyoruz diye.m 15 Temmuz yaşadık, baktık ki haklıyız. Demek ki bi komplo var. Geçmişi sorgulmamaız bizi doğru düşüncelere sevk ettiğine karar verdik. Elimizi deği vücudumuzu taşın altına koyarak halletmeye çalışıyoruz. 1946’dan beri ABD’nin eyaleti gibi yaşadık. İtiraz edemediler, ettikleri zaman al aşağı edildi. Bahçeli’nin de bu işe omuz vermesiyle Erdoğan’ın da tamam demesiyle beraber her şeye itiraz edilmeye başlandı. Şu an yabancı çocuk durumundayız 15 Temmuz’un oluş sebebei de buradan başlamaktadır. Geçmişe takılmıyoruz. MHP mensuplarına söylüyorum geçmişe takılmadan sadece önümüze bakarak şu anda yapılanlara bakılarak biiz kimin nasıl idare ettiğine bakacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ülkenin bölünememesinin için elinden geleni yapmaktadır. Bahçeli’de öyledir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuşatılmamış en son kalesiyiz.  
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu: Böyle anlamlı bir günde birlikte olmanın bizlere verdiği mutluluk tarif edilemez. Vakıfkebir Belediye Başkanımız Meclis üyeliği yaptı, bir nevi çıraklık diyelim. Geçtiğimiz 5 yıl Muhammet Başkanın kalfalık dönemiydi. Vakfıkebir’e neler yaptığını herkes biliyor.  Yerel yönetimler denilince akla AK Parti geliyor. Bizlerin neler yapabileceğimizi anlatmamıza çok da gerek yok yapılanlar ortadadır. Bu dönem çok daha farklı ve anlamlı bir dönem, memleketimiz açısından ne kadar önemli olduğunu Yeni Zelanda’daki caninin silahının yazdığı isimlerle anlayabiliriz. Bizim sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bahçeli’ye destek ve güç vermemiz gerekiyor. Sadece Of, Çaykara Vakfıkebir’de kazanmak değildir. Buralarda zaten kazanacağız. Genel Başkanlarımıza çok daha güç vermemiz güçlü kılmamız gerekiyor.
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu: Bu topraklarda hür yaşamanın her zaman bir bedeli olmuştur. Kuzey Irak’ta 2 kardeşimiz uğurlanıyor Çanakkale’nin 104. Yılında toprağa veriyoruz. Milletimize başsağlığı diliyorum. 31 Mart’ta yeni bir seçim ile inşallah Türkiye’de şehirlerimizi yönetecek olan yöneticilerimizi seçeceğiz. Hepimiz biliyoruz ki bu seçim sadece yerel bir seçimden ibaret değil, genel siyaseti de yakından ilgiliyor ve etkileyecek. Seçimleri biz bir beka meselesi olarak görüyoruz buna göre tercih yapacaklarını biliyor ve buna inanıyoruz.  
Van’da vali olarak terörle mücadelede kapsamlı operasyonlar düzenledik. Bir bütün olarak bizim koordinasyomuzda Van’da büyük operasyonlarla Van’ın dağlarını yaylarını mahallerini o teröristlere dar ettik. Van’da çocukla okula giderken anneleri başına bir şey gelecek mi diye endişe etmiyor, esnaf iş yerim kundaklanacak mı gibi endişe taşımıyor. Bölgede bir huzur iklimi hakim. Trabzon ve Van’ın arasında hiçbir fark yok. Canını seve seve feda eden kahraman evlatlarımıza borçluyuz. Belediyeyi devraldığımızda aynı aileden bir kardeş dağda diğer kardeş belediyede çalışıyor. Baba dağda burulmuş oğlu belediye’de iş almış. Durup dururken neden görevden alınsın. Van’da büyükşehir belediyesine gitmiş, onlar da Kandil'e terör örgütüne aktarmış. Orada terör örgütüne destek vermeye yeltenecek başkanın sonu budur. Terör örgütüne destek vermiş personel varsa kulaklarından tuttuk kapının önüne koyduk. Van Büyükşehir’in bu konuda sıkıntısı yok.  Adaletten şaşmayacağız. Şeffaf yönetim olacağız. Vatandaş hangi konuda bilgi istiyorsa Belediye onu sunacaktır. Hakkaniyetle iş yapacağımıza inanıyor ve bunu size söz veriyoruz. Muhammet Balta Belediye başkanımız 2010 yılında İl Genel Meclis üyesiydi. Vakfıkebir’de güzel çalışmalar başlattı. Vakfıkebir’e değer katan değerli hale getiren projeler hayata geçirmiş, vizyonu olan genç dinamik güler yüzlü teşkilatına hâkim bir kardeşimiz. Balta’ya bir katkı da biz yapıyoruz bir ağabeyi olarak her türlü projesine destek verecek bir ağabeyi var. Allah’ın izinliye Sayın Balta ile beraber sırt sırta vererek en güzel hizmeti getireceğiz. Bu projelerin hepsine yardımcı ve destek olacağız.  4 milletvekilimiz 4 bakanımız projelere destek vermeye hazır. Bahçeli ve Erdoğan bizim en büyük güvencemiz. Allah razı olsun.
 
AK Parti Trabzon Milletveki ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta: Bu vatandaş doğmuş birisi olarak sizlerle çok sohbet ettik. Yine huzurlarınız da 2014’de böyle bir toplantıda ne demiştik “mühendis eli değsin” demiştik. 5 yıldan beri mühendis eli değen kardeşimizle 2.. proje tanıtım toplantısı yapıyoruz.  Şehitlerimiz rahat uyusun onların torunları olarak emin adımlarla yürüyoruz. 15 Temmuz Şehitlerimizi ve Güneydoğu’daki şehitlerimizi de rahmetle anıyouz bugün ebediyete uğurlayacağımız şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. 
948 senden beri bu topraklardan bizi atmaya çalışan zihniyetlere karşı mücadele veriyoruz. Ülkemizin her noktasında mücadele verdik. 60’larda 70’lerde 80’lerde Şubatlar’da biiz geri getirmeye çalıştılar. Milletimiz bu aziz millet vatanını milletni bayrağını seven aziz millet her zaman vatanına sahip çıktı. Demokrasiye sahip çıktı sonunda da 15 Temmuz’da sokaklara çıktı 250 şehit verdik bu millet vatan için. Çanakkale geçilmez diyen ecdanın torunlarıyz. TBMM 2. gazililk ünvanını 15 Temmuz’da aldı, o alçaklar TBMM’yi bombaladı. Bir taraftan bombalar TBMM’ye atılırken oradaki milletvekillerimiz ya istiklal ya ölüm diyen ecdad gibi ya istiklal ya ölüm dediler teröristlere meydan okudular. O gecede sayın Cumhurbaşkanımız “ben kefenimle yola çıktım” demişti. Adnan Menderes ve arkadaşlarını asarak mesaj verdiniz, ben bu yolda bayrağmızın yolunda ölürüm dedi. O gece kefeni ile yola çıkmış bir lider Recep Tayyip Erdoğan ve arkasında milleti vardı. Ne dedi Erdoğan “bu milleti bu alçaklara çapulculara böldürmeyiz sokaklara çıkın” dedi. Darbenin ilk saatlerinde Bahçeli’nin açıklaması “ey milletim alçaklar hainler bu ülkeyi bölmeye parçalamaya çalışıyor. Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve devletmizin yanındayız” diyerek meydan okudu. Yenikapı’da milyonlar ellerinde şu andaki gibi ay yıldızlı bayrağmızla yeni bir tarih yazıldığını dünyaya hep birlikte göklerde dalganacaktır haykırışını yaptık.  
Tank istiyorduk verirdik ama bize PKK’ya PYD’ye kulanmayacaksın diyordu Merkel Teyze. Bizim Ahmetlerimiz Mehmetelerimiz yaptı. İnsansız hava araçlarımız, altay tanklarımızla terörist inlerinden çıkamıyor. 
Niye bu beka meselasi, niye istkbal mücadelesi. 7 Haziran mücadelesini yaşadık. Akşamında sandıklar açıldıktan sonra gördüler ki AK Parti çoğunluğu kaybetti İsrail’de Avrupa’da havai fişekler atıldı. Amerikalılar PKK’lılar sevindi, keşke yapmasaydık dedi halkımız. Teşekkür ziyaretine çıkalım dediğimiz zaman bir gün önceki arkadaşlarımız seçim seçim diye bağırdı. 7 Haziran 3 Kasım’da ne oldu da bizim oylarımız çıktı. Dediler ki sizleri sevindirmeyeceğiz, sevincinizi kursağınızda bırakcağız bu ülkenin yönetimini ehline vereceğiz dediler. 3 Kasım’da %49’la tekrar Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına güç ve kuvvet verdi. Anayasa oylamalarında beraber olduk. El ele verdik söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek sadece emelleri bayrak olan al bayrağın altına yaşamak isteyen herkes kardeşimizdir diyerek Cumhur İttifakı’nı oluşturduk. Bahçeli ve Erdoğan birliktelik oluşturdu. Diğer taraftaki birliktelikte bizim birlikteliğimize kimler karşı çıkıyor PKK karşı çıkıyor desteklediği partinin genel başkanı ne diyor “doğu ve güney doğuda biz kazanacağız batıda ve ankara’da bizim desteklediğimiz aday kazanacak.”  Diyor ki Sezai Temelli “bizim desteğimizle kazanacak, dediğimiz olmazsa kayyum gibi olurlar” perde arkasında bir pazalıkla yollarına devam ediyorlar. Biz açık ve şeffaf bir şekilde düşündüğümüz şey suradaki albayrağmız. Makam Belediye Başkanlığı teferrruattır. Karşımızdaki insanları görüyoruz.

Derdimiz şu milletimize bunu anlatıp ileride herhangi bir şey olduğu zaman eyvah keşke şunları da anlatsaydık dememek. Allah’ın huzurunda mahçup olmamamk. Anlatıyoruz, anlatacağız hep beraber anlatacağız. Büyüklimanın çok değerli insanlarına seslenmek istiyorım. Cumhur İttifakı’nda herhangi bir sorun olduğunda kimlerin sevineceğini düşünün Cumhur ittifakı kazandığında Türk Milleti sevinecek Amerika, İsrail üzülecek. Trabzon’da baba ocağındaki aile dostlarım 25 yılını Türkiye Cumhuriyeti’nde hizmet ederek kaymak görevlerini yapmış, yerel yönetimlerde çalışmış, Bakanlıkta beraber çalıştığım, Van’da Elazığ’da Valilik yapmış olan Cumhurbaşkanımızın Trabzon’a gönderdiği insandır görüyoruz ki Murat Zorluoğlu’nu kabullenmiştir. Biz Murat Zorluoğlu’nu rekor oyla seçeceğiz diyorlar. Tamamen halkın içerisinden çıkmış Trabzon halkının özelliklerini yansıtan liyakatli bir arkadaşımız. 
Yerelde çok değerli kardeşim, 50 yıldan beraber olduğumz kardeşim. Hayatımda önemli bir yeri olan örnek aldığım nezaketli o kadar da duygusal dürüst, liyaketli diğer Muhammet Balta. Yıllarca beraber görev yaptık, iş ortağıyız, babalarımız aynı dönemde vefat etti. O evlendiği zaman beni tebrik ediyorlar. Benim çocuğum oluyor onu tebrik ediyorlar. En güzel şey isim soyad aynı ya bir birini tamamlamasaydık ne olurdu kötü olurdu. O benim yakınımdır yol arkadaşımdır onurlu şerefli bir şekilde söyleyebilirim. Sırlarının yüzde 60’ını o bilir %40’ını ben bilirim yardımseverdim. Nasıl belediye başkanlığı yaptığını biz biliyoruz. Rapor aldığı zamanda Ankara’da mühendisler gelir oturur neler yapacağımızı şehrin önünü nasıl açacağımızı tartışır ve çalışır. Gecesini gündüzüne katar çalışır. 
Muhtarlar Balta’dan ne istemişse almışdır, farklı yerlerde görev yapmış arkadaşları burada görüyorum. Gazetelerin genel yayın yönetmenlerini burada görüyorum. En ince ayrıntısına kadar proje tanıtım toplantısnı hazırlamış insanına ne kadar destek verdiğini gösteriyor.  
Cumhur İttifakı’na güç verin destek verin sizin emrinizde olacağımızı 5 yıl boyunca belediye başkanlarımızın hizmetkarı olacağını sizlere söz veriyoruz. El ele 18’de 18 ilçe Büyükşehir ile 19 yakışır diyoruz.
Derdimiz şu milletimize bunu anlatıp ileride herhangi bir şey olduğu zaman eyvah keşke şunları da anlatsaydık dememek. Allah’ın huzurunda mahçup olmamamk. Anlatıyoruz, anlatacağız hep beraber anlatacağız. Büyüklimanın çok değerli insanlarına seslenmek istiyorım. Cumhur İttifakı’nda herhangi bir sorun olduğunda kimlerin sevineceğini düşünün Cumhur ittifakı kazandığında Türk Milleti sevinecek Amerika, İsrail üzülecek. Trabzon’da baba ocağındaki aile dostlarım 25 yılını Türkiye Cumhuriyeti’nde hizmet ederek kaymak görevlerini yapmış, yerel yönetimlerde çalışmış, Bakanlıkta beraber çalıştığım, Van’da Elazığ’da Valilik yapmış olan Cumhurbaşkanımızın Trabzon’a gönderdiği insandır görüyoruz ki Murat Zorluoğlu’nu kabullenmiştir. Biz Murat Zorluoğlu’nu rekor oyla seçeceğiz diyorlar. Tamamen halkın içerisinden çıkmış Trabzon halkının özelliklerini yansıtan liyakatli bir arkadaşımız. 
Yerelde çok değerli kardeşim, 50 yıldan beraber olduğumz kardeşim. Hayatımda önemli bir yeri olan örnek aldığım nezaketli o kadar da duygusal dürüst, liyaketli diğer Muhammet Balta. Yıllarca beraber görev yaptık, iş ortağıyız, babalarımız aynı dönemde vefat etti. O evlendiği zaman beni tebrik ediyorlar. Benim çocuğum oluyor onu tebrik ediyorlar. En güzel şey isim soyad aynı ya bir birini tamamlamasaydık ne olurdu kötü olurdu. O benim yakınımdır yol arkadaşımdır onurlu şerefli bir şekilde söyleyebilirim. Sırlarının yüzde 60’ını o bilir %40’ını ben bilirim yardımseverdim. Nasıl belediye başkanlığı yaptığını biz biliyoruz. Rapor aldığı zamanda Ankara’da mühendisler gelir oturur neler yapacağımızı şehrin önünü nasıl açacağımızı tartışır ve çalışır. Gecesini gündüzüne katar çalışır. 
Muhtarlar Balta’dan ne istemişse almışdır, farklı yerlerde görev yapmış arkadaşları burada görüyorum. Gazetelerin genel yayın yönetmenlerini burada görüyorum. En ince ayrıntısına kadar proje tanıtım toplantısnı hazırlamış insanına ne kadar destek verdiğini gösteriyor.  
Cumhur İttifakı’na güç verin destek verin sizin emrinizde olacağımızı 5 yıl boyunca belediye başkanlarımızın hizmetkarı olacağını sizlere söz veriyoruz. El ele 18’de 18 ilçe Büyükşehir ile 19 yakışır diyoruz.
Konuşmaların ardından Cumhur İttifakı AK Parti Vakfıkebir Belediye Başkan adayı Muhammet Balta yeni dönem projeleri için sunuma geçti. Balta “Budnan 5 yıl önce aday gösterildik ve mahalle mahalle dolaşıp sorduk sorunlarınız nelerdir. Neler istiyorsunuz neler talep ediyorsunuz.
Bundan 5 yıl önce 17 Mart 2014 tarihinde yine burada aynı coşku ve heyecanla 45 projeyle yola çıktık. Bugün 45 proje ile neler yaptığımızı açıklamak istiyorum. Hesap veren bir başkan olacağız demiştik, bugün hesap günü 2019-2024'ün yeni projelerini sunma günüdür.
Vaat ederek yaptığımız proje ve hizmetler.. Sizin en büyük talebiniz yoldu. Yüzde 50 oranında yoldu. Büyük yatırımlar yaptık, TİSKİ’nin de desteği ile 400 km’ye yakın beton yol yaptık. Yol medeniyettir dedik, ulaşamadığın yer senin değildir dedik. 1200 metrelik yol ağımızın 3’de birini tamamladık. 150.000 metrekip sanat çalışmaları yaptık.
Yaylacılık yapan kardeşlerimizin yanında olduk. 2 milyon yatırım yaptık. Altyapısı tamamlanmış modern sokaklar hizmet ettik. Su kanalizasyon çalışmaları ile ilgili yatırımlar yaptık. Fol deresi sözümüz vardı, ıslahı tamamlamış bunu bitirdik. 13 mahallemizde çocuk oyun parkları koluşturduk. 11 yıldır atıl duran otelimizi yaptırarak turizme kazandırmış olduk. Kurumsal kimlik çalışmalarımızı oluşturduk, e belediyecilik oluştrduk.
Çö toplama ve temizlik hizmetleri ve mezbehane hizmetlerini arttırdıl. Cami ve okul temizliklerini yaptık. Yeni Cami’nin bir WC ve Abdestane vardı onu ve temizliğini yaptık. Mezarlıkların temizliğini yaptık. Tarımsal projeleri temizledik. Malzeme satın alınıp verilmesini gibi konularda çiftçilere destek olduk.
Hayırseverlerle iş arayan kardeşlerimizi buluşturduk, meslek edindirme kursaları açtık. Yetimlerin her zaman yanında olduk. Olmaya devam edeceğiz. Amatör sporları destekledik. Okullardaki tüm amatör sporları kayıtsız şartsız destekledik. Vakfıkebir’in birliğini sağlayan etkinliğin içinde olduk festivaller ve konserler oldu. Festivalimizi söz vermiştik ancak 2018’de yapabildik.
Terör olayları nedeniyle doğru bulmadık. 2018 yılında ses getirecek festivali gerçekleştirmiş olduk. MOBESE hizmeye vermeye başladı, huzurlu bir kentiz daha da olmaya devam ediyor. 86 projede işlem gösterdik. Plaj bunlardan bir tanesi modern bir plaj ve yürüyüş yolunu hizmete sunduk. Tatile gelen vatandaşlarımız bize teşekkür ediyor. 9 mahalleden 44 mahalleye çıktı. 23 araç parkımızı yeniledik. 7 tanesini hibe olarak kazandırdık. 112 acil istasyonu sentetik sahada inip kalkıyordu. Helikopter pisti yaptık, sağlığa hizmet ediyor bütün hemşerilerimiz bu hizmetten yararlanıyor.
Kültüren faaliyetlerde ciddi işlemlere imza attık. 150’ye yakın faaliyet düzenledik. Tarihe miras bıracak işler yaptık. Burası eski bir ilçe 142 yıllık bir geçmişi var. Basılı evrak konusnda sıkıntısı var 100 adet osmanlı eserini kitaplaştırdık. Kütüphanelerde yerini aldı. Vakfıkebir belgeseli ve klibi yaptık. Eğitime çok büyük destekler verdik. Okulların fiziki ihtiyacını kitapların ücretlerini biz karşıladık. Ekmeğmizle meşhuruz, 3 Ağustos 2018 yılında tescilini ve coğrafi işaretini almak bize nasip oldu. Emeğini geçen herkese teşekkür ediyoruz. Külek peynirin tescilinde son aşamaya geldik.
LED ekran kurduk, web tabanlı kent bilgi sisteminin altyapısnı hazırladık. Özel bireylerimizin hep yanında olduk. Seçim çalışmalarında ziyaret ettiğimizde sıkıntılar olduğunu gördük, iş birliği yaparak halk eğitim merkezilye özel bireylerimizle evden alıyoruz masraflarını karşılayıp evine bırakıyoruz. Onların ve ailelerinin hayır duasını almaktan dolayı çok mutluyuz Sosyal hizmet merkezi, İŞKUR hizmet merkezi belediye ait binada 5 ilçeye hizmet ediyor. Bu kurumdan fayadalan vatandaşlar bir daha Trabzon’a gitmiyor.
Fen Lisesi kazandırdık, çok zorluklarla alındı.Eğitim’de kalitenin yükselmesi arttı. Çevre il ve ilçelerden çocuklarımızı kazandırdık. Kemaliye ilkokulana yeni bina, kyk öğrenci yurdu 200 kişilk yurdumuzun daha inşaatı devam ediyor. Hastanemizin mdodernizasyonu kazandırılmasın, elektirik tellerinin yer altına alınması bunların takipçisi olduk. Eski kırsallarda çok iyi işler yapıldı ama merkezde yapılmadı bu br algı. Çamlık sahil çahil kemaliye büyükliman kirazlık gibi mahallelerimizde işlemlerimizi gerçekleştrdik sonra kırsala geçtik. İş yerine gelirdi muhtarlarımız çimento çakıl aldığında koşarak gidiyodu. İl özel idaresi devam ediyor olasydı yaptığımız işlerin 40 yılda yapılması mümkün dediğildi.
Adliye binası, emniyet müdürlüğü binası, şehir içi şu şebekesi projesi, Fol deresi 2. etap ıslah projesi ile ilgili çalışmalarımız var. Fol deresinde kamulaştırma konusunda sıkıntımız var. Bir akşam Vakfıkebir gidiyor. O gün herşeyini hazırlattık bakanlığa sunduk. 85 milyonluk gibi bir rakamla programa alındı. İnşallah çözeceğiz. 1 ve 2 köprünün değişmesi yatağın gelişmesi derenin ıslağına kadar büyük bir proje hazırladık. Gülbahar Hatun 2. etabın ihalesi yapılmış terminal döner kavşağı ve hastanein önündeki battı çıktı kapsayan büyük bir proje.. Müteahittin tavisye kararını verecek. Sahil Düzenleme için harekete geçtk dolgu imar planımız 2 görüşümüz kaldı bakanlıkta, askıya çıkacak ve başlayacağız. 70 dönüm civarında yerimiz var. Vekilerimizle görüşecek 550 dönümlül yer hedefledik. Bunları hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. İnsanları mağdur edecek bir kenstel dönüşüm planlamıyoruz. Rızaları ile başlayacağız, birlikte başaracağız.
Doğalgaz uzun vadeli hedeflerimizdendi. Gelinen nokta itibari ile sanayi bölgesi ve Vakfıkebir’de 2019’da çalışmalara başlayacağız.
Organize sanayi bölgemiz, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Temmeleri altıldı, emeği geçenlerden allah razı olsun. Geldiğimiz nokta itibari ile kamulaştırma sorunları çözüldü. 25 metrelik bağlantı yolunu imar işledik. Bakanımız tarafından da ihale talimatı verildi. Talep toplıuyor ve tahsis aşamasındayız. Bittiğinde 2500-3000 kişiye iş imkanı demektir.
Kapalı yüzme havuzu projemiz, bakanlığa önerdik belediye ile yapılması söylendi. Şehir hamamını hayata geçireceğiz.
Doğa kampları ve mesire alanları projesi: Bakanlığımıza önerdik kamp yeri planlıyoruz, Trabzon’un tüm projelerinde hayat bulmasını istiyoruz. Çalışmalarımızı yürütüyoruz.
PROJE AŞAMASINDAKİ VAATLER
Belediye hizmet binamızı yapmayı arzu ettik, mevcut arazi üzerinde tarihi misyona yakışr bir binanın mümkün olmadığını gördük. Kentsel dönüşüm ile yapmayı planlıyoruz.
Otogar projemiz: dolgu imar planı tammlandıktan sonra hayata geçireceğiz.
Büyükliman seyir terası projesi bunu özel girişimci ile yapmak istiyoruz. Bir çok yatırımcıya gösterdik.
5 yıl boyunca bu çalışmaları yaparken 54. 769 vatandaşımızı ağırladık. 27 bin nufusumuz var. Yüz yüze 55 bin kişi ile görüştük. Düğünlerinde cenazelerinde, ramazanlarda yanlarında olduk. Bunu önemsiyoruz, gönül belediyeciliği bunun için var. Bu noktada eksik olduğunu düşünen varsa biraz daha bu çalışmaların yanında birlikte olmamızı istiyorlar. Sözünü veriyorum.
PROJELER
Toplam 80 milyon civarında belediyeye katkı yaptık. 58 milyonu üreterek gerçekleştirdik. Sorduk halkımız ne istiyorsunuz yolla ilgili ciddi ihtiyaçlar giderildi. Insanlar daha sosyal projeler istemeye başladı. Rahat vakit geçirecekleri alanları istemeye başladı. Projelerimizi paylaşmak istiyoruz.
Iskele ve çevresi projesi: burayı yaşam alanına çevirmek istiyoruz. Projesi hazır, yürüyüş yolu ile bağlantılı hale getireceğiz.
Üst geçit projesi: Üst geçit düşündük, engelli kardeşlerimiz karşıya geçebilecek, bisikletli arkadaşlar geçebilecek. O nostaljiyi yaşatacağız. Sahil Parkı projesi: dolgu imar planı bittikten sonra ihalesini gerçekleştireceğiz. Ciddi sosyal alanımız olarak bölge halkına hizmet edecektir.
Ekmek temalı millet bahçesi: Vizyon projemiz, düşündük bir açık hava müzemiz olsun. Hazırlattık yükü ağırdı. Millet Bahçeleri imdadımız yetişti. Bakanlığımız kabul etti, TOKİ’de proje revize ediliyor. Bu alanda yöresel ürünlerin satılacağı bir yer inşaa edeceğiz. Cumhurbaşkanımız bunu ilan etti, kendisine teşekkür ediyorum. Vakfıkebir ekmeğine ulaşan bir yol olacak ve Turimze katkı sunacağına inanıyorum.
Karavan Park Projesi: Dolgu alanında uluslararası işareti olacak bir projemiz var. Farklı bir proje olaracak Karavan Park projemiz. Yalıköye yakın olan bir alanda. Yalı park koyduk adını, Vakfkebir’in sahili çamlık sahiline kadar yaşam alanı haline gelecek.
Pazar yeri projesi: Biraz daha geliştirdik. Yavuz selim caminin arkasında yapacağız. Balıkhane, otopark ve pazarcılarımızn malzemelerini koyacağı bir depo olacak. Hanım kardeşlerimizn dinlenebileceği bir alan olacak. Entegra proje şeklinde hizmete sunacağız.
Mendirek Çay Bahçesi Projesi: Denizi çok seviyoruz. Hoşca vakit geçireceğinizi inanuyorum denizin hemen kenarında olacak. Kent Müzesi projesi: Mülk sahibi ile görüştüm kamulaştırıp kent müzesi haline getimrek istiyoruz.
Turizm master planı: Trabzon orta doğudan ciddi bir turist çekiyor, ancak ilçeye gelmiyor. Bir plan yaptık bazı binanalarımızı çeşmelerimizi turizme kazandırmak istiyoruz.
Alt Geçti projesi:Karayolları ile ne kadar görüştüysek istediğimizi alamadık, biz yapsak olur mu dedik mutlu olurz dediler. Yaşam alanı olacak şekilde projeler hazırladık. Her konuda vatandaşlarımız deniz tarafına geçebilecek 24 saat izlenecek.
Dış Cephe Sağlıklaştırma projesi: Fol deresinin kenarında, fatih caddesi gülbahar hatun caddesinde dış cephe iyileştirmesi gerçekleştireceğiz. Bakanlıktan hibe aldık kademe kademe gerçekleştireceğiz.
Sokak ve Cadde düzenleme projesi: direkleri özel şekilde tasarlattırdık. Projeler tamam, doğalgaz ve su projelerimiz hazırlanmış hızlı bir şekilde geçmek istiyorz.
Fakülte projesi: Hepimizn hayali, bir hazırlık olması gerekiyor. Trabzon ünivirtesitesi yatay olarak büyüyecek. Yüksekokul ve fakülte olarak nimetlenmek istiyor. 50 dönüm araziyi satın alarak kazandırdık. Inşallah Vakfıkebir’in kültürüne uuygun bir fakülteyi kazandırmak sizlerle buluşturmak istiyoruz.