MHP ŞALPAZARI KONGRESİNE BAŞKAN REFİK KURUKIZ DAMGA VURDU 

MHP Şalpazarı İlçe Kongresinde Ömer Özdin yeniden seçilirken kongreye Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın konuşması damga vurdu. Kurukız, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk’un Pazar günkü konuşmasına yönelik mesajlar verirken, “Şalpazarı’nın sorunlarıyla dertleriyle, egolarımızla büyüklerimizi bunaltamayız. Gerektiğinde kardeşliğimizi yaparız. Bir ilçe teşkilatının fen işleri, dozeri, greyderi var da biz mi bilmiyoruz. Belediye olmadan, belediye imza atmadan hangi işi yapabilirsiniz” dedi.


Divan başkanlığını Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nun yaptığı kongreye MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, CHP'li Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, İYİ Parti İlçe Başkanı Şennaz Yılmaz, Eski Şalpazarı Belediye Başkanı Mehmet Muhçu, STK temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

BAŞIMIZI TAŞIN ALTINA KOYDUK

MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin, açılış konuşmasında, “3 yıldır sürdürdüğüm görevime beni yeniden layık gören partimize teşekkür ediyorum. Ekibimizle el ele vererek, liderimiz Devlet Bahçeli’nin çizdiği yolda yürüyerek ilçemizde başarılı çalışmalar yaptık. Cumhur ittifakına yakışır sonuçlar aldık. Liderimizin dediği gibi her zaman fotoğrafın büyüğüne baktık. Bazıları gibi baş kaldırmadık, başımızı taşın altına koyduk.” dedi.

AK PARTİ VE İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANLARI SELAMLADI

AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk ise “Cumhur ittifakında Şalpazarı’nda beraber çalıştık. Önümüzdeki süreçte de birlik beraberlik içinde ilçemize yapılması gerekenleri birlikte istişare edeceğiz” şeklinde konuştu.

İYİ Parti İlçe Başkanı Şennaz Yılmaz da kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

BALTA BÜYÜKLİMAN İÇİN VARIZ

AK Partili Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta da, “Büyükliman bölgesi olarak biz bir, beraber ve kardeşiz. Bölgemizin kalkınması için birlik beraberliğimize daha çok ihtiyacımız var. 5 ilçenin kalkınması için var gücümüzle gayret ediyoruz. Herkesin gayret içinde olmasından mutluluk duyuyorum. Görevde olduğumuz sürede bu anlayışla bölge ilçelerimize hizmet etmek için gayret edeceğiz. Kongrenin hayırlı olmasını niyaz ediyorum.” diye konuştu.

YÜKSEKOKUL GELDİ SOKAKLAR ŞENLENDİ

Kongreye konuşması ile damga vuran Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Şalpazarı için bütün söz verdiği projeleri teker teker hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “2014 yılında hayallerimiz, ufuklarımız, Şalpazarı için düşüncelerimiz vardı. Sahaya çıktığımızda bana ‘Senin partin iktidar değil, bu söylediklerini neyle yapacaksın’ demişlerdi. 2002 yılında AK Parti iktidara geldi ve 18 yılda dünya liginde oynayacak kadar güzel işlere imza attı. Milli devlet ve güçlü iktidar diyoruz. Ben 2014 yılında aday olurken ekibimle birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın adaletine, bilgisine inandığım için aday olmuştum. O dönemde ‘Yüksek okul gelecek, sokaklar şenlenecek gurbetten delikanlılar gurbete gitmeyecek’ diye bir hedef koymuştum. Bizi zaman zaman eleştirenler oldu. Söz verdiğimiz projelerden eksik proje yok. Bu hizmetleri Refik Kurukız tek başına zaten yapamazdı. MHP ile AK Parti’nin birlikteliği ile bizim projelerimizin önü açıldı. Ankara’da bana ‘Hayır’ diyen hiçbir kurum ve kuruluş olmadı. Bakanlarımız, milletvekillerimiz Şalpazarı Belediyesi’nin projelerine destek verdiler. Onlar olmazsa ben bunları yapabilir miydim? Hayır. Manifaturacı rahmetli Kurukız’ın Abdullah’ın oğlunun böyle bir ufku olur muydu?” dedi.

KİMSE ‘BEN YAPTIM’ DİYEMEZ

Şalpazarı’nın sorunlarının Türkiye’den büyük olmadığının altını çizen Kurukız, “Şalpazarı’nın sorunlarıyla, dertleriyle, egolarımızla büyüklerimizi bunaltamayız. Birisi uçuruma gidiyor olabilir. Biz kendisini uyarır ve söyleriz. Kardeşliğimizi yaparız. Bu yapılanlar için ne belediye başkanının ne de başkasının ‘Ben yaptım’ demeye hakkı yoktur.  MHP ile AK Parti ile onların ilçe başkanları ile yönetimleri ile il başkanları ile birlikte hizmetleri yaptık. Biz o takımın bir çivisiyiz. Bir çiviyi sökersen bir devleti sökersin. Fitneye fesata gerek yok. AK Parti de MHP de bizim. Biz Şalpazarı için varız. Ben kendi arsamı vermişsem ilçem için verdim. Çok badireler atlattık. İlçemize yüksek okul, belediye binası, hükümet konağı, çevre yolu, vadi projesi, gençlik projesi yapıyoruz. Sis Dağı’na düşüncelerimiz var. Şalpazarı Belediyesi’ni, MHP’yi, AK Parti’yi Devlet Bahçeli’yi, Recep Tayyip Erdoğan’ı kimse yok sayamaz. İki lideri de seviyorum yolunda ölecek kadar. Yok sayarlarsa buraları izleyenler var. Bunları birileri gözlüyor.”

“BİR İLÇE TEŞKİLATI FEN İŞLERİ KURDU DA BİZ Mİ BİLMİYORUZ”

“Bizim derdimiz büyüklerimizi bunaltmak değildir. Bizim derdimiz Şalpazarı’dır. Derdimiz ilçemizin yıllardır giderilmeyen sorunlarını gidermektir. Kardeşin kardeşten farkı olamaz. Bir ilçe teşkilatının fen işleri, dozeri greyderi, oluşturduğu bir ekip var da biz mi bilmiyoruz. Belediye olmadan, belediye imza atmadan hangi işi yapabilirsiniz. 2014 öncesinde bu yapılanlar neden yapılmadı? Bunları ben mi yaptım? Ben yapmadım. Büyüklerimiz yaptı. Allah onların yollarını açık etsin. Geyikli’de DOKA projesi ile bir tekstil fabrikası açılıyor. 30 kişi burada çalışacak. Belediye şirketimiz bünyesinde sizlerle birlikte açılıyor. İlçemizdeki binaların cephe giydirmelerine de başlıyoruz. Şalpazarı her şeyin en iyisine layık. Ne mutlu Türküm diyene.” şeklinde konuştu.

KİMSE DARGIN ÇIKMAYACAK

MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ise şunları söyledi: “Devletimize ve egemenliğimize kast edilirken hiç kimse tereddüt etmesin ki çok büyük kavgalar vereceğiz. Biz bunlarla dertlenirken hayata bakış biçimi ve felsefesi ‘BEN’ üzerine kurulu kim varsa teşkilat içerisinde yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. Ömrünün tamamını Türk Milletinin varlığına adamış bir milletin kendisini de karargahında yormadan, üzmeden üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getireceğiz. Yarış yoktur. Kongre salonlarından kimse üzgün ve dargın çıkmayacaktır.”

İŞTE MHP ŞALPAZARI İLÇE YÖNETİMİ

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Ömer Ezdin’in tek aday olduğu kongre sonucunda yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:  Ömer Özdin (Başkan), Mehmet Sakallıoğlu, Fatih Kandil, Turan Özen, Recep Demirtürk, Turgut Kahraman, Erol Yanık, Ali Erata, Alperen Kurukız, Ali Bayram, Ebru Aksoy, Gülhanım Kabataş, Hasan Koç, Asım Bayraktar, Cemal Tülümen, Zeki Köse, Yakup Kandil, Turan Kekeç, Talat Balta, Hüseyin Bulan ve Fevzi Yamaç.

İl Delegeleri: Mustafa Koç, Metin Günay, Enver Kabataş, Mustafa Halıcı, Abdullah Tok, Kenan Kenan, Hasan Karabayır.