Makam Araçlarını Geri Göndereceğim 

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Beledi̇yesi̇ Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, “Belediyeler kaynaklarını tasarruflu kullanmıyor. Har vurup harman savuruyorlar. Ben belediye başkanı olursam; makam araçlarını geri göndereceğim” dedi.

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Beledi̇yesi̇ Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, 31 Mart Yerel ve Mahalli İdareler Seçimleri’ne yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmaları kapsamında Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde ziyaretlerde bulunan Aksoy ardından Vakfıkebir ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi’nde bir kıraathanede vatandaşlara seslendi. Yalıköyde’ki kıraathane programına Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan, İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Selim Alp, İYİ Parti Çarşıbaşı Belediye Başkan Adayı Mehmet Turan, CHP Vakfıkebir Belediyesi Başkan Adayı Emin Uludüz , İYİ Parti Yomra Belediyesi Meclis Üyesi 1. Sıra Adayı Neşe Ay  
Katıldı. 
Milletvekillerinin ardından burada bir konuşma yapan Aksoy, “Bugüne kadar birçok vaat duyduk. Ancak sonuca bakıldığında şehrimiz için gerekli çözümler hep ertelendi. Büyükşehri yöneten anlayış proje açıklamakla açıklamamak arasında kaldı. 61 proje başarılamadı. Trafikte, ulaşımda, tarımda, ekonomide son derecede sorunlu bir kent oluşturuldu. Dünyada kentler modern bir şekilde gelişiyor. Üreten belediyecilik anlayışı ile bu kentler birçok alanda başarılı oluyor. Biz de üreten belediye vurgusu yapıyoruz. Bu yöntemle örnek bir şehir olacağız. Üreterek kendi kaynaklarımızı oluşturacağız” şeklinde konuştu. 
Konuşmasının devamında mevcut yönetimlerin vatandaşa hizmet getirme noktasında eksiklikleri olduğu eleştirisinde bulunan Aksoy,şunları söyledi: “ Beşikdüzü’nden Of’a Trabzon hizmet bekliyor. Ancak bunu sağlayacak ekonomi Yok. Çevre yolu, Erzincan demiryolu, Samsun Batum demiryolu, derin deniz deşarjı, çöp sorunu, ulaşım sorunu bunların tamamı çözülmeyi bekliyor.  Belediyeler tasarruflu davranmıyor. Har vurup harman savuruyorlar. Ben burada söylüyorum belediye başkanı olursam belediyedeki gereksiz kiralık makam araçlarını geri göndereceğim. Belediyelerimiz Kazanmıyor ve kazandırmıyor. Öncelikle finans kaynağı oluşturacak işlerin yapılması gerekiyor. Gerçekçi olmak ve kaynakları belirtmek gerekiyor. Yapacağız ama neyle; bunun kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor. İşte biz de açıkladığımız teknik projelerle nereden gelir elde edeceğimizi açıklıyoruz.” Aksoy, Vakfıkebir ilçesinin ardından çalışmalarına Köprübaşı ve Of ilçelerinde devam etti.