Küskünler ''Kazan Kaldırdı'' Başkan Adayı Oluyorlar 

5 İlçede Küskünler Bağımsız veya Başka Bir Partiden Aday Oluyor 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da 18 ilçe Belediye Başkan adayını törenle açıklamasının ardından 4 İlçede bazı aday adayları bağımsız veya bir başka partiden aday olacaklarını açıkladı. 
Kendi haricindeki Adayları benimsemeyen bazı adaylar yeni bir yol haritası çizerek bağımsız aday olmak için harekete geçti. 

ATİLHAN SANCAK KÖPRÜBAŞI- BBP 

MHP Köprübaşı İlçesinden Aday idi ,AK Parti -MHP  İle Genel Merkez olarak seçim ittifakı yapınca geri çekti ve Ak Parti Genel Başkanı Ali Aydın'ı açıkladı. Atilhan Sancak sıcağı sıcağına Büyük Birlik Partisi Çatiısı altında Köprübaşı Belediye Başkanlığına Aday olduğunu duyurdu. 

ZEKİ AVNİ USTA  DERNEKPAZARI -BAĞIMSIZ ;
Dernekpazarı'nda İlçe Başkanı Zeki Avni Usta bağımsız aday olduğunu açıkladı.

MEHMET NUHOĞLU HAYRAT -BAĞIMSIZ ;
  AK parti’den yeniden belediye başkan adayı gösterilmeyen Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu bağımsız başvurusunda bulunacağını belirterek, “Vatandaşlarımız tarafından bağımsız aday olmamız yönünde yoğun bir baskı var. Bu yoğun talebe karşı duramazdım. Yarın bağımsız aday olacağımı açıklayacağım” diye konuştu.  

RAMİZ SUNGUR ARSİN- PARTİ BELİRLENMEDİ ;

Ramiz Sunguroğlu ise Arsin Belediye Başkan adaylığından vazgeçmediğini belirterek, “aday olacağız. Arkadaşlarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bir partiden aday olacağım ama parti ismini şuanda açıklayamam. Yerel seçimlerde varız. Arsin’de yarışın içerisinde olacağız. Arsinli hemşehrilerimizin desteği ile aday olacağız. İstişarelerimizi sürdürüyoruz” dedi. 

KAMURAN ÇALIŞ  ÇARŞIBAŞI -BAĞIMSIZ ;
 AK Parti Çarşıbaşı İlçesinde aday gösterilmeyen aday adayı Kamuran Çalış ise bağımsız aday olabileceğini işaret ederek görüşmelerini sürdürdüğünü kaydetti. Çalış, “Vatandaşlardan bağımsız aday olmam yönünde çok olumlu tepkiler var. Parti büyüklerimle milletvekillerimiz Salih Cora ile ailemle, vatandaşlarımızla göreceğim” açıklamasında bulundu.