Giresun, Artvin ve Rize illerini kapsayan bir dizi program gerçekleştiren İYİ Parti heyetinde İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Giresunlu Ünzile Yüksel ve Karadeniz bölgesinden sorumlu Teşkilat Başkan Yardımcısı Osman Topal’ın da eşlik etti.


Ordu-Giresun Havalimanı’nda İYİ Parti Giresun İl Başkanı Ahmet Memiş ve partililer tarafından karşılanan Koray Aydın, Hüseyin Örs ve beraberindeki heyet, il başkanlığını ziyaretin ardından Hüseyin Restaurant’ta gerçekleştirilen üye katılım toplantısına katıldılar. İYİ Parti Giresun İl Başkanı Ahmet Memiş yaptığı açılış konuşmasında üye kayıtlarına hız verdiklerini ifade ederek, Giresun’da üye sayılarının 2 bini aştığını belirtti. Ardından kürsüye gelen İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Ünzile Yüksel, hukuk devleti vurgusu yaptı, İYİ Parti’nin aynı zamanda bir Cesurlar Hareketi olduğunu belirterek, ezilen, zulme uğrayan bütün kesimlerin korkusuzca yanlarında olduklarını, korkmayacaklarını ve yılmayacaklarını ifade etti.


HÜSEYİN ÖRS’ÜN GİRESUN BAĞLANTISI


İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs konuşmasına Giresun’un hayatında önemli bir yeri olduğunu anlatarak başladı. Örs, ilk memuriyete Giresun’da Kız Meslek Lisesi’nde öğretmen olarak başladığını ifade ederek, “öğrencilerim de burada, Giresun ile aramda özel bir bağ var, aynı zamanda Giresun’un da Milletvekili sayılırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki odam size ardına kadar açıktır” dedi.


İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın Giresun’da yaptığı konuşmada, “köy ve mahalle teşkilatlanmasını tamamlamış, üye kayıtlarına hız vermiş bir İYİ Parti’nin önünde hiçbir güç duramaz. Çalışmalarınızı hızlandırın ve iktidara hazır olun” dedi. 


AYDIN’DAN DİĞER PARTİLERE: AK PARTİ SİZİN BECERİKSİZLİĞİNİZ YÜZÜNDEN İKTİDARDA


Diğer partilerin mışıl mışıl uyuduğunu ifade eden Aydın, “ondan sonra da 17 yıldır AK Parti iktidarda diye dert yanıyorlar. Sizin beceriksizliğiniz yüzünden AK Parti iktidarda. Ama biz boş durmayacağız, çalışacağız ve kazanacağız” şeklindeki sözleri uzun süre alkışlandı. 
Konuşmaların ardından değişik partilerden ayrılan ve ilk kez İYİ Parti üyesi olan vatandaşlara rozetleri takıldı.


AYDIN VE ÖRS’TEN HAMZAÇEBİ AİLESİNE TAZİYE


Geçtiğimiz günlerde vefat eden İYİ Parti Ankara Etimesgut İlçe Bakanı Fatih Sultan Mehmet Hamzaçebi’nin babasının Araklı Pervane mahallesindeki taziyesine katılan Koray Aydın ve Hüseyin Örs’e Teşkilat Başkan Yardımcısı Osman Topal, Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır, bazı ilçe başkanları ve partililer eşlik etti.


İYİ PARTİ HEYETİ ARTVİN’DE


Geceyi Rize’de geçiren İYİ Parti heyeti ilk olarak Artvin’de düzenlenen üye katılım toplantısına katıldı. İYİ Parti Artvin İl Başkanı Necat Kaşıkçı yaptığı açılış konuşmasında çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi ve Artvin’in İYİ Parti’nin gelişimine uygun bir il olduğunu belirterek, partilerini daha da büyütmek için gerekli çalışmaları cesaretle sürdüreceklerini kaydetti.


Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Artvin’de yaptığı konuşmada “Artvin’in iki Milletvekili vardı. Ama artık üç Milletvekili var. Ben İYİ Parti Trabzon Milletvekili olarak aynı zamanda sizin de milletvekilinizim. TBMM’deki odam size açıktır” dedi.


İYİ Parti Artvin Üye Katılıp Programı’nda konuşan Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, AK Parti iktidarını özellikle israf, işsizlik, yolsuzluk ve ekonomik kriz üzerinden eleştirdi. AK Parti döneminin kapandığını ifade eden Aydın “AK Parti birçok büyükşehiri kaybetti. Ben bunları topal ördeğe benzetiyorum. AK Parti aynı zamanda ringde abandone olmuş bir boksöre de benzemektedir, ne yaptığını bilemez haldedir. AK Parti dönemi kapanmıştır.” dedi. 


Konuşmaların ardından Artvin’de İYİ Parti üyesi olanlara rozetleri takıldı.


HÜSEYİN ÖRS: RİZE’NİN 4. MİLLETVEKİLİYİM.


Artvin’den sonra Rize’ye hareket eden İYİ Parti heyeti, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen Üye Katılım Programı’na katıldı.


İYİ Parti Rize İl Başkanı Avukat Ayşegül Özyanık programın açılışında yaptığı konuşmada İYİ Parti’nin umudu, cesareti, mücadeleyi, bilgiyi ve kararlılığı temsil ettiğini ifade ederek, İYİ Parti’den sonra Türk siyasetinde bir çok şeyin iyi yönde değiştiğini, İYİ Parti’nin milletimizin ve özellikle de gençliğin umudu haline geldiğini söyledi. Özyanık, Rize’de İYİ Parti’ye ilginin her geçen gün artığını ifade etti.


Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de konuşmasında Rize’nin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini kaydederek, kendisini Rize’nin 4. Milletvekili olarak kabul etmelerini istedi. İl Başkanı ile sürekli iletişim halinde olduklarını ifade ederek, Rize’nin sorun, talep ve beklentilerini TBMM’nin gündemine taşımaya devam edeceğini vurguladı.


KORAY AYDIN: CUMHUR İTTİFAKINA İKİ YENİ ORTAK KATILDI


İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın Rize’de yaptığı konuşmada, iktidara yönelik sert eleştirilerde bulundu. İYİ Parti’nin artık Türkiye’de siyasetin rotasını belirleyen parti olduğunu ifade eden Koray Aydın, “bugün Cumhur İttifakı’na Cem Uzan ve Doğu Perinçek katıldı. Kızmayın, gülümseyin. Bu dörtlü bir araya gelerek beraber finali yapacaklar” dedi.


Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik eleştirilerde de bulunan Aydın “Türkiye bu sistemle yönetilemez. Bir arada olursak güçlü oluruz, yanlış iş yapanlar da hizaya gelirler. Bu ucube sistemle Türkiye nereye kadar gidecek? Bu millet uyandı artık. Gün gelir birileri hesap sorar. Her yerde söylüyorum, burada da söyleyeceğim Ak Parti dönemi kapanmıştır” şeklinde konuştu.


AK Parti iktidarına enflasyon, işsizlik, Simit Sarayı ve Kanal İstanbul gibi gündemdeki konular üzerinden eleştirilerde bulunan Koray Aydın “Türkiye’nin şartları her şeyi zorluyor. İşsizlik aldı başını gidiyor. AK Parti iktidarı vatandaşın derdine alaycı bir üslupla karşılık veriyor. İyi giden bir şey yok; enflasyon rakamları yüksek açıklanınca damat TÜİK Başkan Yardımcısı’nı değiştirdi. Rusya’dan buğday, ABD’den pirinç, Sırbistan’dan et alıyoruz. Bunların neresi milli” dedi.


Konuşmasının sonunda üye kayıt kampanyasına ilişkin bilgi veren İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Genel Başkan Meral Akşener’in İstanbul’da başlattığı kampanya ile üye sayılarının 225 bin rakamına ulaştığını belirterek “Rize’yle birlikte program yaptığımız il sayısı 23 oldu. İYİ Parti iktidarına hazır olun. Sahada olacağız, seçime kadar çalışacağız. İYİ Parti köy ve mahalle teşkilatlanmaları ile iktidara yürüyecek. Gece gündüz çalışacağız. Milletimizle el ele vereceğiz, büyük ce güçlü Türkiye’yi hep birlikte kuracağız” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Rize’de İYİ Parti’ye üye olanlara rozetleri takıldı.


İYİ PARTİ’NİN KARADANİZ PROGRAMINDAN NOTLAR


İYİ Parti’nin Giresun, Artvin ve Rize illerini kapsayan programına İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Trabzon Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Hüseyin Örs, Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Ünzile Yüksel, Karadeniz Bölgesi’nden sorumlu Teşkilat Başkan Yardımcısı Osman Topal, Giresun İl Başkanı Ahmet Memiş, Artvin İl Başkanı Necat Kaşıkçı, Rize İl Başkanı Avukat Ayşegül Özyanık, Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Giresun, Artvin ve Rize’de salonların dolu olması ve konuşmaların zaman zaman alkışlarla kesilmesi dikkat çekti.


Rize programı ile birlikte son birkaç ayda program yaptığı il sayısının 23 olduğunu ifade eden Koray Aydın, diğer iller gibi Karadeniz Bölgesi’ndeki ilgiden son derece memnun olduğunu ifade etti.


Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti’ye ilginin seçim dönemlerinden daha fazla olduğunun açıkça görüldüğünü kaydetti.