İYİ Parti Trabzon’da kongre sürecine girdi. Başkanlıktaki görev süreleri iki yıla ulaşan ilçelerde kongreye gidilecek. İlk olarak Dernekpazarı ve Sürmene ilçelerinde başlayacak olan ilçe kongrelerini Düzköy, Maçka, Yomra, Tonya, Beşikdüzü, Vakfıkebir, Araklı ve Arsin kongreleri takip edecek. İlçe kongreleri 2020 Nisan ayına kadar devam edecek. Görev süresinde 2 yılı doldurmamış olan Köprübaşı, Of, Çaykara, Hayrat, Akçaabat, Çarşıbaşı ve Şalpazarı ilçelerinde ise kongre yapılmayacak.
Partisinin kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulanan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kongreleri siyasi hayatın toyları olarak gördüğünü kaydetti. Kuvvetli, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “Başkanlıktaki görev süreleri iki yıla ulaşan ilçelerde kongre kararı almış bulunmaktayız. Türkiye en zor ve en karanlık dönemden geçerken bize her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğu dönemde yapılacak kongrelerin önemi bir kat daha artmıştır. Kongrelerimizin Türkiye’nin ihtiyacı olan İYİ Parti iktidarına önemli katkılar sunacağına yürekten inanıyorum.
İlçelerde olağan kongre takvimimiz belirlenmiş olup, bu kongre sürecinde siz değerli Trabzon halkını İYİ’ler kervanına katılmaya davet ediyorum. İlk olarak Dernekpazarı ve Sürmene ilçelerinde başlayacak olan ilçe kongrelerini Düzköy, Maçka, Yomra, Tonya, Beşikdüzü, Vakfıkebir, Araklı ve Arsin kongreleri takip edecek.
Ortahisar ilçe kongre tarihini ise mahallelerde gerçekleştireceğimiz delege seçiminin ardından belirleyecek ve nihayet büyük kurultay öncesi yapılacak il kongresi tarihini de netleştirerek kamuoyu ile paylaşacağız. Genel Başkanımız Meral Akşener’in de çok önemsediği ilçe kongrelerinin geniş bir katılımla gerçekleşeceğine ve kongrelerin partimizin büyümesine önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bu vesile ile yapacağımız il ve ilçe kongrelerimizin ilimiz için hayırlı olmasını diliyor tüm halkımızı kongrelerimize davet ediyorum.”