İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aksoy Projelerini Açıkladı 

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, bugün Trabzon basını ile bir araya geldi. Zorlu Grand Otel’de yapılan kahvaltılı basın toplantısında projelerini açıklayan Aksoy, burada çarpıcı açıklamalar yaptı. 
Programda ilk olarak konuşan İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “Atama kayyumla Trabzon huzuruna çıkmak istemişler. Ben inanıyorum ki Trabzon halkı buna mahkum olmayacaktır” dedi. 
Trabzon'un ciddi sorunları var!
Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aksoy ise, “Trabzon’da bazı sonuçlar var. Bu sonuçları gördüğünüzde rahatsız ollamak mümkün değil. Bir kanalizasyon sorununu bu kadar imkanlı dönemde, böyle alt yapıların olduğu dönemde çözememiş bir Trabzon Büyükşehir Belediyesi şuanda çok kötü bir görüntü. Bu görüntünün bir an önce çözülmesi gerekir. 
Trabzon ciddi bir otogar problemi var. 
Ciddi bir trafik problemi var. Çok daha büyük trafik sorunu ile karşı karşıya kalacağız. 
Trabzon’da bölgemizde ki fındık konusu zaten artık o kadar belirgin durumdaki fındık üreticilerinin tepkilerini görüyoruz. Bu sonuçlar bu bölgeyi son derece olumsuz tabloya sürüklemiş durumda. 
Yine İmar uygulamaları son derece objektif gerçekleştirilmeli. Eş değerlik sağlanmalı. Arsa sahiplerinin arazi sahiplerinin yatırımcıların menfaatleri objektif şekilde kollanmalı, değerlendirilmeli. 18 C konusu son derece önemli bir konu… 
Reşadiye kavşağı 50 milyon TL zarar
Reşadiye Kavşağı başlamadan önce çözüm üretmeyeceğini o zaman çok söyledik. Paranın kullanım maliyeti, yıkım maliyeti bazen nostalji olsun diye üzerinden kimse geçmiyor ben aracımla geçiyorum. Bu hatalı yatırım. Bugün belki 50 milyon TL Trabzon ekonomisine zarar üretmiş.
Trabzon'un büyük başarılar ortaya koyması gerekiyor
Bunlar artık açıkça görülüyor. Çok büyük başarılar ortaya koyması gereken Trabzon, geri kalmış önemli yıllarını boşa harcamış. Bundan hepimiz etkilendik. Bu şehirde yaşayan herkes bu olumsuz sonuçları yaşıyor. Bu devam ederse çok daha olumsuz sonuçları yaşayacağız. Bu tabloyu Allah’ın izniyle değiştireceğiz. 
Zigana tüneli bitince trafik artışına neden olacak 
Kendi kendini finanse eden Güney Çevre Yolu… Güney Çevre Yolunu yapacağız. Öncesinde bugün Zigana Tüneli yapılıyor. Zigana Tüneli servise açıldığında önemli bir trafik artışına neden olacak. Büyük araçlar için yüklü araçlar için yakıt maliyetleri 3’de 1 oranına inecek. Önemli bir çekim trafiği.. Gümüşhane önemli imkanları elinde bulunduran bir kent. 
Gümüşhane yolu Maçka Kavşağında kesinlikle bu transit trafik sahil kesimine alınmalı. Bu transit trafik şehir içi trafiğinden alınmalı. 
Gümüşhane tamamladı. Rize, Güney Çevre Yolu inşasını sürdürüyor. Giresin ihale etti. Bizim de hızlı olmamız gerekiyor. Bu kendini finanse eden yol bununla ilgili çok önemli çalışmalarımız oldu. 
BAZALT’IN BELEDİYE KATKISI OLACAK
Doğal Bir gübre konusu var. Bunu Türkiye ekonomisi için önemli görüyorum. Bunun deneme çalışmalarını yaptık önemli sonuçlar aldık. Bu bölgemizin ve Türkiye’mizin ana zenginliklerinden birisi, sonsuz rezerv olarak değerlendirilen Bazalt, hem Mıcır olarak hem Gübre olarak hem de fiber ve elyaf teknolojisini oluşturan bu bazalt taşını yapmalı. Doğal bir gübre bu..  Gübre böyle bir hazine elimizde var. Biz bu konuyu kullanacağız, işleyeceğiz. Bazalt’tan Büyükşehir yararlanmalı. Güney Çevre Yolu yapılabilir… Son zamanlarda eğilim oluştu. Başlamamış projelere başlanmamalı. Kendi finanse edilen projelere başlanmalı. Büyükşehir bu misyonunu yerine getirmeli. Bu ön görülerini merkezi iradeye sunmalı. Türkiye kalkınırsa, hepimiz kalkınacağız. Bu projeleri sunacak aktaracak güçlü bir Büyükşehir Belediye Vizyonunu ihtiyaç var. CEO Büyükşehir Belediye Başkanına ihtiyaç var. 
20 KİŞİLİK EKİP KURACAĞIZ
Biz Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığımızda 20 kişilik çekirdek ekip kuracağım. 20 kişilik çekirdek ekip çok iyi yabancı dil bilen, araştırma ve proje kapasitesi güçlü kişiler ve dokunulmayacak 20 kişi.. Bu 20 kişiye benim dışımda hiçbir kimsenin bir direktifte bulunma şansı olmayacak. Bu çekirdek kadro belediyenin hibe projelerini, fizibilite raporlarını,  ARGE projelerini… 
ORTAHİSAR BELEDİYESİNİN BİNASI
Şuanda Ortahisar Belediye binası yapılıyor. Bu paraları bu önceliklere harcasak, Trabzon7un makus talihini değiştirsek. Bana göre harcama sanattır, önceliklere verilmeli. Ben seviyorum Botonak Park yapıldı yeşil doku zenginleşiyor. Bizim anlayışımız bütünüyle pozitiftir. Eleştirilerimiz de çözüm odaklı. 
Emisyon sistemi bunu bir an önce uygulamaya almak zorundayız. Fransızlar bunun kamyonunu geliştirdi. Bunları Avrupa İnsanı kullanıyor. 
ASFALTTA AŞINMA
Amerika’da geliştirilen modern plentlerle kazınan asfaltlar yüzde yüz oranın da aşınma tabakalarında kullanılıyor. Büyükşehir Belediyemiz yıllık 15 ton asfalt kullanıyor. Bunu bu amaçla değil dolgu s. Amaçlarla kullanıyor. İyi bir ön görüyle 50 milyon TL büyükşehir asfalttan para kazanır. Bunun için Arge’ye gerek var. Bugün Amerika’nın bir çok eyaletinde sönmüş kireç katma zorunluluğu var. Ana ham maddesi yerli ve milli bir kaynak. Süper sonuç üreten bir kaynaktır.