İYİ Parti Büyükşehir Adayı Aksoy, Diyalog Kültürünü Geri Getireceğiz 

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, “Trabzon’da müthiş bir teknik sorumluluk ve bilgi birikimi var. Ancak kimse bunlardan faydalanmıyor. Diyalog kültürü neredeyse yok edildi. Biz bunu geri getireceğiz” dedi.

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çalışmaları kapsamında TMMOB Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’ni ziyaret eden Aksoy, oda başkanı Fulya Bankoğlu ile istişarelerde bulundu. Burada Trabzon'daki alt-yapı sorununun doğalgaz konusunda engel teşkil ettiği, trafikten elektrik üretilebileceği, güneş, rüzgâr gibi enerji kaynaklarından Trabzon'da da yararlanılabileceği konuları görüşüldü.  Bankoğlu, Trabzon’da göreve gelecek belediye yönetiminin ilk olarak şehir aydınlatma konusunda çalışması gerektiğini dile getirdi. Makine Mühendisleri Odası olarak daha yaşanılabilir bir Trabzon için gerekli özveriyi ortaya koymaya çalıştıklarını belirten Bankoğlu, Aksoy’a başarılar diledi.

LABORATUVAR CİHAZLARINI BİZ ÜRETEBİLİRİZ
Bankoğlu’nun ardından sözü devralan Aksoy, sivil toplum kuruluşlarının kalkınmadaki belirleyici rolünü benimsediklerinin ve önemsediklerinin altını çizdi. Aksoy, “Trabzon’daki sivil toplum kuruluşlarının varlığı yönetenler için büyük bir fırsat. Müthiş bir teknik sorumluluk ve bilgi birikimi var. Ancak kimse bunlardan faydalanmıyor. Diyalog kültürü neredeyse yok edildi. Biz bunu geri getireceğiz Meslek odaları büyük ölçüde pasifize ediliyor. Bu Trabzon’daki yönetim zafiyetinin sonucudur. Bu sorunların temelinde Trabzon’un kalkınma odaklı yönetilmemesi yatıyor. İnşallah biz göreve gelirsek, şehirdeki sivil toplum kuruluşları ile daima görüş alışverişinde bulunacağız. Bir de bazı mühendislik konularında Trabzon’u dışa bağımlı hale getiren laboratuvar cihazlarının üretimi noktasında girişimlerimiz olacak. Bu bağlamda da sivil toplum kuruluşlarımız bu sürecin en önemli bileşenlerinden birisi olacak. Hibe projeleri ile meslek odalarına gelir yaratacak ve temsilcilik halinde olan meslek odalarımızın şubeye dönüşmesini, kurumsallaşmasını sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesinde çalışan makine mühendisi sayısını da arttırma yönünde düşüncelerimiz var” ifadelerini kullandı.

DEĞERLERİMİZİ
KAZANACAĞIZ

TMMOB Makine Mühendisleri Odası ziyaretinin ardından Beşikdüzü’ne giden Aksoy, İYİ Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Murat Zeki Bayram ve beraberindeki heyetle CHP Beşikdüzü ilçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada partililer ve halka seslenen Aksoy, Trabzon’un birçok değerinin yok olma noktasına getirildiğini söyledi. Aksoy, “Nerede dokumacılık, nerede oymacılık, hayvancılık, ahşap işçiliği, sıcak demir dövme, taş ustalığı… Biz bunların hepsinin geri kazanılması için çalışacağız. Farklı bir anlayış ortaya koyacağız. Bizim yürüttüğümüz büyük mücadelenin yansıması Millet İttifakı ve Büyükşehirde ben, Beşikdüzü’nde de Ramiz Uzun beyefendidir. Bizim demokrasiye, kardeşliğe huzura ihtiyacımız var. Bizim de anlayışımız bunu sağlamak. “şeklinde konuştu. Aksoy, ilçeden ayrılarak Trabzon Fırıncılar Odası ziyaretini gerçekleştirdi. Burada oda başkanı Davut İlikle görüş alışverişinde bulunan Aksoy, Trabzon esnafına da rahat bir nefes aldıracak uygulamaları hayata geçireceklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından İlik, Aksoya başarılar diledi.