İYİ Parti Başkan Adayı Atakan Aksoy,Zihniyet Sorununu Çözeceğiz 


İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, Maçka ilçesini ziyaretinde ilçenin turizm varlıklarının pasifleştirilmesini eleştirdi. Aksoy, “Trabzon’da bir zihniyet problemi var; biz bunu aşarak hizmetin eşit ve adaletli dağıtımını sağlayacağız” dedi.
 
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, Maçka ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. Maçka programına partisinin ilçe başkanlığını ziyaret ederek başlayan Aksoy, burada gerçekleştirilen toplantının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Maçka İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret etti. CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk ve yönetimi tarafından karşılanan Aksoy, ilçenin mevcut sorunları hakkında bilgi aldı. Aksoy, ilçe esnafını da gezerek sorunlarını dinledi.
ZİHNİYET SORUNU VAR
CHP Maçka İlçe Başkanlığı’nda bir konuşma yapan Prof. Dr. Atakan Aksoy, şehrin sorunlarının çok fazla olduğu, insan iletişimi noktasında zayıf olan belediyecilik anlayışının ilçelere de olumsuz yansıdığı değerlendirmesinde bulundu. Aksoy, “Trabzon’da bir zihniyet problemi var; biz bunu aşarak hizmetin eşit ve adaletli dağıtımını sağlayacağız. Maçka gibi birçok ilçemizin olumlu anlamda farklılaşmasını mümkün kılacağız” dedi.
MAÇKA’YA ÇÖZÜM SÖZÜ
Aksoy, CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk ile yaptığı görüş alışverişi neticesinde; Maçka’da vatandaşın kendi imkanlarıyla sağladığı sudan belediyenin ücret alması sorununun büyüdüğü, sayısı 26’yı bulan taş ocaklarının artık ilçe halkına rahatsızlık verdiği, yapılan ve yapılması planlanan HES’lerin derelerdeki alabalık varlığını yok olma noktasına getirdiği, belediyelerin yaptığı beton kaplama yolların ömrünü tamamladığı, istihdam sorunu ve plansız politikalar nedeniyle Maçka’nın 2014 yılından beri göç verdiği, Maçka’nın karakteristik varlıklarından olan hayvancılık, dokumacılık, kaytancılığın sona ermek üzere olduğu sonuçlarına ulaştı. Aksoy, edindiği bu bilgiler neticesinde bu sorunların çözümü adına çalışacaklarının çözüm üretmeyen ve bir yol üst yapısı olmayan beton kaplamayı modern bir üstyapıya dönüştüreceklerinin teminatını verdi.
RESTORASYON
ANLAYIŞI YANLIŞ
Konuşmasının devamında Maçka’nın başta Sümela olmak üzere Vazelon ve Kuştul Manastırlarının oluşturduğu turizm potansiyelini ilçenin lehine kullanamadığı yorumunda bulunan Aksoy, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Sümela Manastırı yıllardır restorasyonda. Ben bizdeki restorasyon işini anlamış değilim. Trabzon’da bir yer restorasyona girince korkuyorum. Keşke olmasaydı diyorum. Bakıldığı zaman din turizmi açısından önemli bir merkeze sahip bir ilçenin böyle olmaması gerekir. Burada turizm lisesi ve Turizm Meslek Yüksekokulu olmalı. Maçka farklı olmalı Maçka’nın geçmişten gelen kimliği korunmalı ve güçlendirilmeli.” CHP Maçka İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından ilçe esnafının yeni yılını tebrik eden Aksoy, esnafların da sorunlarını dinledi ve esnafın sorunlarına çözüm üretmek adına not aldı ve destek istedi.