Hasan Saka ve Aydın Danışmaz Sürmene’de Sahaya İndiler 

Saadet Partisi Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı Hasan Saka seçim çalışmalarına Sürmene ilçesinde yaptığı ziyaretlerle devam etti. Sürmene adayı Aydın Danışmaz ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı çalışmada Sürmene halkının gösterdiği yakın ilgi ve alakadan oldukça memnun kalan Hasan Saka, Sürmene’ye verilen sözlerin geçen yıllar içerisinde havada kaldığını hatırlattı. Saka, Sürmene’de kurulacak olan tersanenin 5 bin kişiye iş imkânı sağlayacağını vaat eden siyasilerin, hangi yüzle yeniden Sürmene halkından oy istediklerine de anlam veremediğini söyledi. Saka sözlerini şöyle sürdürdü:
“ Yöneticiler halkımızın aklıyla alay edercesine seçim döneminde uçuk kaçık vaatlerle boşuna umutlandırıyorlar. Ne yazık ki seçimden sonra verilen sözler unutuluyor. Sözün sahibini arayan vatandaşımız kendisine bir muhatap ta bulamıyor. Duyduğu tek söz, AKP İstanbul adayı Sayın Binali Yıldırım’ın “ Seçim döneminde verilen vaatlerin hepsi gerçekleşmez, onlar seçime yönelik vaatlerdir.” Sözü oluyor, maalesef.  Sürmene’ye tersane, 5000 kişiye istihdam, ne oldu, koca bir hiç. İnsanımız boş vaatlerle aldatılıp oyu alındıktan sonra unutulup gidiyor her şey.
Bizim belediyecilik anlayışımızda her ilçenin kendi değerlerini ön plana çıkararak o ilçenin ekonomisini artırmak ve canlandırmak var. Sürmene’mizde dünyada olmayan imkânlar var bu konuda öne çıkarabileceğimiz.
Muhteşem bir doğası var, turizm altyapı ve tanıtım çalışmaları ile Sürmene’yi tek başına geçindirecek bir gelir. Bunun yanında Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde marka haline gelmiş Sürmene Bıçağı var, bu ürünü markalaştırıp uluslararası bir Pazar haline getirmek için tanıtım ve ARGE çalışmaları yapmalıyız.
Almanya’nın Solingen şehri var, bu şehir çeliği ve bıçağı ile meşhur, şehrin kurucusu olan Solingen, haçlı seferlerine katılmış ve Şam’da demir döğmenin sırlarına vakıf olmuş bir insan, bugün aslında Şam çeliği olan bir ürünü yıllar içerisinde Alman Solingen Çeliği haline evrimleştirmiş.
Şimdi bizim Sürmene bıçağımız var, üstelik bunu birilerinden araklamadık ta, neden bir dünya markası haline gelmesin. Yapacağımız çalışmalarla bunu başaracağımıza inanıyorum.” Dedi.
Sürmene pidesinin de bir marka olması gerektiğini hatırlatan Hasan Saka, “pasta içinde köfteyi elin Amerikalısı dünyaya ve tabi ki bize pazarlıyor, bizim kendi ürünlerimizi yeni nesillere biz tanıtamıyoruz bile. Yapacağımız festival ve tanıtım çalışmaları ile pidemizi de bir dünya markası haline getirip, kendi neslimizin de kendi değerlerimize sahip çıkmasını sağlamalıyız. “ dedi.