Genç, her yerde Cumhur İttifakı'nı anlatıyor


31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Kunduracılar Caddesi ile Uzun Sokak'ta esnaf ziyaretlerinde Cumhur İttifakı'nı anlatıyor. Burada vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, bir vatandaşın kendisine yönelttiği, "Neden MHP ile Cumhur İttifakı kurdunuz?" sorusuna cevap verdi.
TÜRKİYE'Yİ KAOSA SÜRÜKLEMEK İSTİYORLAR
Türkiye'nin ekonomik ve siyasi olarak zor bir dönemden geçtiğini belirten Başkan Genç, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Cumhur İttifakı'nın zorunlu hale geldiğini söyledi. Türkiye'nin kaosa sürüklenmek istendiğine dikkat çeken Başkan Genç, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart seçimlerine dönük bir oluşum olmadığını seçimlerden sonra da devam edeceğini söyledi.
BİZE DİZ ÇÖKTÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR
Başkan Genç, "Emperyal güçler boş durmuyorlar. Komşularımız olan Irak ve Suriye'de yapılanlar ortada... Ülkemizde de aynı kaos ortamını oluşturmak istiyorlar. Ekonomik ve siyasi olarak bu kaos ortamını gerçekleştirip ülkemize hakim olmak istiyorlar. İşte, Cumhur İttifakı bu emperyal güçlere karşı milli duruşun ilelebet devamını temin için yapıldı. O nedenle Cumhurbaşkanımız diyor ya, "pazara kadar değil, mezara kadar." Yani bunu bir seçim ittifakından öte bir ittifak olarak düşünmek lazım. Biz devletler kuran, İslâm'ın bayraktarlığını yapan, iddiası olan bir milletiz. Bir Norveç, Finlandiya gibi değiliz. Bize tabiri caizse diz çöktürülmek istendi. Eski sistemlerle yönetilmek istendik. Cumhur ittifakının gerekçesi budur. Bu seçimlerdeki ittifak da bu türden bir ittifakıdır. Yoksa Ak Parti'nin şu ilde şu kadar oyu var, MHP'nin şu kadar oyu var, bir araya gelirlerse burayı alırlar anlayışıyla oluşturulmuş bir ittifak değil. Millet İttifakı seçim sonuçlarına göre yeni sistemi tartışmaya açmak istiyor. Biz ise bu sistemi tahkim etmeye çalışıyoruz.  Tabi her yerde motomot ittifakın uygulandığını söyleyemeyiz. Çünkü, yerel seçimler olduğu için adayların figürü de önemli. Biz, Trabzon'da ise MHP il başkanı ve Ortahisar ilçe başkanını ziyaret ettiğimizde cumhur ittifakı için net ve kararlı duruşlarını ortaya koydular." diye konuştu.