CHP Ortahisar İlçe Başkanı Oyman; Dertleri ortak; eskiden “köy” olarak söylediğimiz Büyükşehir ile beraber mahalle olan bölgelerimizde en büyük problem su ve kanalizasyon. Hayati ihtiyaçlarımız olan bu hizmetlerdeki herhangi bir ihmalkarlık sağlığı etkilemektedir.

Karlık su deposundan mahallelere dağılan su, özellikle yağmurlu günlerde kesiliyor ve çoğunlukla “çamur” akıyor. Su içmek, banyo yapmak, çamaşır yıkamak için insanlar ne yapmalı? Yıllardır hizmet ediyoruz diye görsele öneme verenler Ortahisar halkının sağlığını düşünmüyor.

Bir de kanalizasyon; halen altyapısı yapılmayan mahallelerimiz ve kanalizasyonu sokaklara dökülen yerlerimiz var. Trabzon bunu haketmiyor.

Sesleniyoruz;
İnsanlara kullanamadıkları suyun faturasını neden gönderiyorsunuz? Hatta su tüketim giderlerinin yanında bakım gideri, atık su gideri hizmet sağlanmadığı halde neden fatura ediliyor? Hizmet sağlıyoruz diyorsanız, insanlar neden aynı sorunu dile getiriyor? Bakım giderlerine karşılık Karlık deposunda en son temizlik ne zaman yapıldı?

12 yıldır ne yapıyorsunuz? Sadece borç yapıyorsunuz. Tiski ve Belediyeler borç içinde ama halka hizmet yerine yüksek kiralı yeni binalar tercih ediyorlar.