Mevcut Başkan Ömer Hacısalihoğlu CHP Trabzon İl Başkanlığı yarışı için Ortahisar İlçe Başkanlığına aday olmadığını daha önce açıklamıştı. Bugün saat 10:00’da Park Restoran’da başlayan kongre, delegelerin imzalarının alınması ve ardından konuşmalarla devam etti. Ortahisar İlçe Kongresinde yaklaşık 412 delegenin oy kullanacağı belirtildi. Delegeler, yeni başkan ve yönetim kurulunun yanı sıra, 148 il delegesi için de oy kullandı. Belirlenen 148 il Delegesi ise CHP Trabzon İl Başkanlığında belirleyici faktörlerden biri olacak. Kongreye CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Trabzon Baro Başkanı Av.Sibel Suiçmez, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun,  Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, CHP Bir önceki İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ,CHP Trabzon eski il başkanı Turgay Şahin, ilçe başkanları, başkan adayları ve delegeler katıldı. 

DELEGE İMZALARI ALINDI

Şenol Çoban ve Fatih Suat Oyman’ın yarıştığı kongre delegelerin imzalarının alınması ve ardından konuşmalarla devam etti.

HACISALİHOĞLU ;İKTİDARA NE KADAR HAZIRIZ?

Açılış konuşmasını yapan CHP Ortahisar mevcut başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “Suriyelilere 50 milyar dolar veriyoruz ama emeklilere yüzde 20 zam yapamıyoruz. Dış borcumuz 450 milyar dolarla tarihin zirvesinde yer alıyor” dedi. Hacısalihoğlu, “İktidara ne kadar hazırız? El ele kol kola tek yumruk olarak bu salondan çıktığımız an biz bunu başarırız. 2 yıllık sürecimizin sonuna geldik. Yeni seçilecek başkanımıza hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı. 100 GENÇTEN 25’İ İŞSİZ CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “Dünyada 97 ülkenin nüfusundan fazla işsize sahibiz. 2019 Ekim itibariyle her 100 gençten 25’i işsiz. Trabzon özelinde önüme gelen özgeçmişlerin çokluğu bunun en büyük göstergesidir. CHP iktidara gelmezse eğer bu sorun asla çözülemeyecektir. 12 milyona yakın gençten 4 buçuk milyona yakını ne okuyor ne çalışıyor. Yani bomboş. Tek adam gençler neden evlenmiyor diyor. İşi olmayanın eşi de olmaz. Bu gayet basit bir açıklama. Kaale alınacak bir söz olarak kabul etmiyoruz. TÜİK’in yalan açıklamalarıyla emeklilere verilen zamlar ortada. Biz ayrıca iktidarın kör ve sağırlığını konuşmamız gerekiyor en başta” dedi. EL ELE KOL KOLA ÇIKALIM Uzun, şöyle devam etti: “Kadın partililerimizin emeğini asla unutmamalıyız. Gençleri kızmadan gücenmeden anlamalıyız. Geleceğe umutla bakanların duygu olan vefa duygusunu hep içerimde barındırmalıyız. Vefa insan sevenlerin duygusudur. Bir yerde bir çocuk yatağa aç gidiyorsa o gece uyuyamayanların duygusudur vefa. Hak hukuk eşitlik mücadelesidir. İki adayımız var ikisine de başarılar diliyorum. Kazanan kaybeden olmasın. Bu salondan hep beraber el ele kol kola çıkalım diyorum.”

ORTAHİSAR'IN YENİ BAŞKANI FATİH SUAT OYMAN'IN LİSTESİ

Özge Can Arı, Yakup Bayram, Haydar Demirkale, Recep Demirkır, Emre Hasret, Ece İpek, Fikri Karahan, Elif Öksüz, Mehmet Peker, Emel Şimşek, Sevgi Şentürk, Veliye Tuğsavaş, Yıldız Usta, Tülay Yazıcı, Abdurrahman Yıldız, Özcan Yılmaz.