Başkan Kuvvetli açıklamasında ;Değerli basın mensupları hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Sözlerime başlamadan önce basın toplantımıza katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Malumunuz üzere önümüzdeki günlerde il başkanlığı seçimimiz gerçekleşecek. Basın toplantımızın amacı yaklaşan il başkanlığı seçiminde aday olacağımı açıklamak ve bununla ilgili düşüncelerimi siz değerli basın mensuplarımızla paylaşmaktır.

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından yaptığımız il yönetim kurulu toplantısında aldığımız karar gereği İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı 2.Olağan Kongremizi 9 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştireceğiz. Kongremizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Kongre tarihimizi açıkladıktan sonra ilçe başkanlarımızla ve teşkilat mensuplarımızla yaptığımız istişarelerde ortaya çıkan ortak kanaat aday olmam yönünde olmuştur.

Trabzon’da yaklaşık 27 aydır il başkanlığı görevini yürütmekteyim. Bu süre içerisinde çok ciddi sorunlarla mücadele ederek bugünlere geldik. Bütün bu sorunlara rağmen geçen süre içerisinde yapılan iki genel seçimde beklentilerin altında sonuçlar alsak da önemli başarılar elde ettiğimiz kanaatini taşıyorum. AK Partinin çok yüksek oy aldığı bir şehirde siyaset yapmamıza rağmen İYİ Parti olarak girdiğimiz ilk milletvekili genel seçimlerinde Türkiye’de aldığımız oy yüzdesinin üzerinde yani yüzde 11.4 oy alarak bir milletvekili kazandık. Ayrıca 31 mart 2019 mahalli idareler seçimlerinde Yomra Belediye Başkanlığını kazanma, ilçelerde toplam 29 meclis üyesi ve bunların içinden beş arkadaşımızı Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclisine meclis üyesi olarak gönderme başarısını gösterdik.

Bu başarılar yeterli midir? Asla değildir. Siyasette başarı iktidar olmaktır. Bizim için de nihai başarı Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendiyi Cumhurbaşkanı ve İYİ Partiyi iktidar yapmaktır.
Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız aday olduğunu açıklamıştır. Belki başka arkadaşlarımız da aday olacaktır. İYİ Partiye gönül vermiş dava arkadaşlarımdan aday olacak herkese başarılar diliyorum. Parti içerisinde bu tür yarışlar hem parti içi demokrasiyi güçlendirir hem de partimizin iktidar hedefine ulaşma noktasında önemli bir ivme kazandırır diye değerlendiriyorum.
Bizim İYİ Partide siyaset yapma anlayışımız; siyasi ahlakı, siyasi nezaketi, siyasi adaleti, fazileti liyakati ve siyasi üslubu bu partinin temel ilkeleri, temel erdemleri olarak siyasetin temeline kazımaktır. Biz bu anlayışı hakim kılmakla vazifeli kadrolarız. Dolayısıyla kongre kazanmayı bir zafer değil iktidar yolunda mücadeleye bir başlangıç olarak görüyoruz.

İYİ Parti, Türk Milletinin temel değerlerine, hukukun üstünlüğüne, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet’e olan bağlılığıyla hareket etmektedir ve edecektir. Yatırım odaklı, istihdama katkı sağlayan ve üretimi önceleyen anlayışıyla Türk milletine hizmet ederken; liyakati özne yapan bir siyasi hareket olarak kalacaktır. AK Parti’nin 18 yıllık iktidarı döneminde gençlerimizin kaybolan umutlarına yeniden umut olmak, toplumsal kucaklaşmayı sağlamak görevimizdir. Bu minvalde İYİ Parti’nin başlattığı iktidar yolculuğunda Trabzon teşkilatı olarak bu güne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sadece gövdemizi değil, başımızı taşın altına koyacağız. Bu anlayışla verdiğimiz mücadeleye kaldığımız yerden devam etmek adına teşkilat mensuplarımızdan aldığımız güçle, yeniden aday olma kararı almış bulunmaktayım. İl Başkanlığına yeniden aday olduğumu siz değerli basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna ilan ediyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.