Başkan Adayı Murat Zorluoğlu Ata Yurdu Çaykara’da 

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında 'ata yurdu' olarak nitelendirdiği Çaykara'ya gitti.

Eşi Sevcan Zorluoğlu'nun da katıldığı programda, hemşehrileriyle buluşup hasbihal etmek ve partisinin ilçe teşkilatıyla istişarelerde bulunmak üzere ilçeyi ziyaret eden Zorluoğlu, Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez’in 90 yaşında vefat eden babası Hacı Muhammet Hakyemez'in ilçede düzenlenen cenaze törenine de katıldı.

Sabah saatlerinde Çaykara Kaymakamlığına giderek Kaymakam Salih Çiğdem ile makamında bir süre görüşen Zorluoğlu, burada yaptığı açıklamada; Ankara, İstanbul ve İzmir’den sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'a gelerek ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacağını duyurdu. Trabzon'un Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için önemli bir il olduğunu belirten Zorluoğlu, "İnşallah güzel bir tanıtım yapacağız. Tüm Türkiye’de 19 şubattan itibaren seçim kampanyaları başlayacak. Ancak ilçe adayları da belli olduktan sonra tüm Türkiye seçim havasına girecek" dedi. 

Daha sonra Çaykara Belediyesine geçen Zorluoğlu, belediye başkanı Hanefi Tok’tan ilçede yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı. 

Burada da çeşitli değerlendirmelerde bulunan Zorluoğlu, "Uzungöl Trabzon’u aşmış bir yer. Türkiye’nin en önemli turizm yerlerinden bir tanesi. Buranın taleplerinin devletimizin yardımıyla çözülmesi gerekiyor. Ulaşım, tünel, otopark sistemlerinin yerinde çözülmesi lazım. Uzungöl’ü mutlaka farklı bir noktaya taşımalıyız. Tüm projeleri incelememiz gerekiyor" diye konuştu.  

Trabzon'un bundan sonraki süreçte sanayi, tarım, kültür ve turizm alanlarında kalkınmaya çalışması gerektiğine işaret eden Zorluoğlu, "Katma değeri yüksek, teknolojik ve savunma sanayisine dönük ürünlere yönelmek lazım. Trabzon’da o kapasite var" ifadelerini kullandı.

Turizmde mevcut destinasyonların daha cazip hale getirilmesi gerektiğini de aktaran Zorluoğlu, "Çaykara’da birbiriyle bağlantılı turizm destinasyonları oluşturmalıyız. Turistlerin birbirini takip ederek her yeri gezebilmesi gerekiyor. Buralarda bir takım alt yapı ihtiyaçları var. Bunları da gidermeliyiz" şeklinde konuştu. 

Seçim vaatlerinin yüzde 90’ını tamamladıklarını kaydeden başkan Tok ise, ilçede hayata geçirdikleri ve planladıkları projeler hakkında detaylı bilgiler paylaştığı Zorluoğlu'na 31 mart yerel seçimlerinde başarılar diledi.

İlçedeki temaslarına AK Parti Çaykara İlçe Başkanlığı ile devam eden Zorluoğlu, parti binasında İlçe Başkanı Muhammet Selçuk ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Burada kendisini tanıtan ve seçim çalışmalarıyla ilgili yol haritasını paylaşan Zorluoğlu, "Ana kucağına, ata yurduna gelmiş olmaktan ve sizlerle beraber burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Trabzon'a aralık ayı itibarıyla ailece geldik ve yerleştik. Bundan da çok büyük huzur ve mutluluk duyuyoruz. Kendi topraklarımdayım. Çaykara, her seçimde farkını ortaya koyarak partimize en çok desteği veren ilçelerden biri oldu. Bunda belediye başkanımızın, ilçe başkanımızın, partimizin tüm mensuplarının emekleri var. İnşallah 31 marttaki seçimde şahsıma destek vereceğinize inanıyorum" dedi.

Toplantının ardından Çaykara merkezinde ziyaretler gerçekleştirdiği esnafa, bereketli kazanç temennilerini ileten Zorluoğlu, caddede karşılaştığı hemşehrileriyle de hasbihal etti.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Hacı Muhammet Hakyemez'in cenaze törenine ve defin işlemine katıldıktan sonra ilçeden ayrıldı.