Atakan Aksoy,Projelerini Açıkladı 

Millet İttifak’ı İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde projelerini anlattı. 

Prof. Dr. Aksoy, Cumhur İttifak'ı adaylarına göndermede bulunarak, "10 yıl önce 61 proje sözü verdiler. Bugün yine aynı projelerin sözünü aldık diyorlar. Hani nerede güney çevre yolu?" dedi.

Aksoy’un açıklamalarının satırbaşları şu şekilde;

Bugün çok tarihi bir gündür. Burada açıklayacağımız projeler belediye başkanlığına yürüyüş yolunda bu projeler Türkiye’deki belediyeler içinde vizyon ortaya koyuyor. Biz her zaman Türkiye’ye rol model olacağız dedik. Gelir getirici ve istihdam sağlayan uygulamalar kapsamındaki çalışmalar yenilikçi olmalıdır. AR-GE süreci gerçekleştiremeyen belediyeler metal yorgunluğuna kapıldı. Teknik kapasitemizle birlikte sosyal ilişkilerimizdeki samimiyet ve hizmet etme arzusu birleşerek çalışmalarımızı yapacağız. 

Teknik projeler sosyal projeleri finanse edecek. Bu şekilde istihdam sağlayan bir belediye oluşturacağız. Bazı ilçeler çok önemli bir altyapısal hizmet bekliyor.  Merkezi bütçeden gelen paralarla bu işler nasıl finanse edilecek. 10 yıldır daha uzun zamandır Trabzon İktidar Partisi belediyesi ile yönetiliyor. Hiçbir sorun çözülemedi. Söz aldık bakanlardan diyorlar. Aldınız da çözüm yok. Yeni yönetim anlayışı diyorlar. Bu yeni yönetim anlayışı her zaman olması gereken şey. Söz almayla olmuyor. Demiryolları, hafif raylı sistemler, Şehirleri insan vücudundaki damarlar gibi sardı. Avrupa bunu yıllar önce yaptı. Bunların şimdi yapılması için çok büyük bir kaynak gerektiriyor. Bu işler ekonomi ve para işi. Söz aldık kavramı bugün ne kadar ne kadar boşsa bugünden sonrası içinde boştur. Söz aldık söylemleri gerçekçi değil. Bunlar bugüne kadar yapılanlarla kanıtlanmıştır. Marka şehir lafla olmaz. 

Atakan Aksoy projelerini açıklıyor - CANLI

Bazalt Doğal gübre projemiz var. Bunları ilk 6 ayda başlatacağız. Bir başka proje kazanış asfalt geri dönüşüm uygulamaları. Düşük mali kaynaklarla bunları çok rahat gerçekleştiriyoruz. TraBeton Aş firması kurulacak Bütün beton elemanların üretimini yapacağız. Bunları mevcut imkanlarla hemen başlatacağız. Belediye asfaltı tanımını tarihe gömeceğiz. Geri dönüşümlü kaplama tekniklerinin uygulamasına ilk 6 ayda başlatacağız.

Sanayide Trabzon’u Adım adım gezdik. Vatandaşlarımızla görüştü. Çok ciddi bir laboratuvar eksiği var. Deneysel ilerini Samsun’da yapıyorlar. Bu laboratuvarları hemen devreye sokacağız. Biyorafineri projemiz var. Fındık kabuğunu kağıt endüstrisi için kullanılabilir hale getireceğiz. Avrupa Birliği hibelerinden yararlanma konularını çok iyi biliyorum. Çok çalışma yaptım.

Trabzonspor ile bir konu var. Spor AŞ ve Trabzonspor koleji kurulması projemiz var. Kendi buz çözücü maddelerimizi kendimiz üreteceğiz. Avrupa2da olduğu gibi kirlenmiş parke kaplamalarının temizlenmesinde kullanılan maddeler var. Bunları da kendimiz üretebiliriz. Bu 20 başlıktaki projeler Büyükşehir belediyesine çok büyük gelir sağlayacak projelerdir.  Bunları uyguladığımızda Trabzon


 
Büyükşehir Belediyesi büyük bir kalkınma içine girer ve Şalpazarı’ndaki, Of’taki Hayrat’taki vatandaşların hizmetlerini kolayca yağacağız.  
Açıkladığımız projelerle Büyükşehri Belediyesine yılda 5 Milyar TL gelir elde edeceğiz. Bir sürü yapılabilir önemli projelerimiz var. 

Güney Çevre Karayolunu Biz Büyükşehir Belediyesi olarak yapabiliriz. Avrupa yaptı biz gündeme almadığımız için yapamadık. Yeni Hal binasının yapılması. Balık halinin deniz kenarında olmasını önemli görüyoruz Güneş panelleri ile destekleme konuları. Amatör spor kulüplerine yardım yapılması. Elektromekanik otoparkların yapılması. Mahalle kütüphaneler ve muhtarlar meclisinin oluşturulması. Bunları yapabiliriz ama kaynak oluşturması lazım. Vatandaşa çok projeler sunulabilir. Biz yapılabilecekleri söylüyoruz. Biz iyi çalışmak ve iyi işler üretmek istiyoruz.  Başarılı ve vizyoner bir büyükşehir belediyesi bun konuları çözer. Büyüdükçe daha mütevazi olacağız. Büyüdükçe küçüleceğiz ama büyüdükçe dikleşmeyeceğiz. 

Atakan Aksoy projelerini açıklıyor - CANLI

10 yıl önce 61 proje sözü verdiler. Bugün yine aynı projelerin sözünü aldık diyorlar. Hani nerede güney çevre yolu? Avni Aker’i yeniden yerine yapacağım diyorum. Güçlü bir belediye her şeyi yapar. 3 tane futbolcu bir stadyum yapıyor. Avni Aker yerine yapılmak sorundadır. Bir tribünü bırakmışlar orada. Ya Avni Aker yeniden yapılacak yada o tribünde yıkılacak.

Trabzon başarılı olmak, yön vermek ve yönetmek zorunda. Gümüşhane yanımızda olan bir il. Trabzon Gümüşhane etkileşimi çok önem taşıyor. Trabzon Rize ve Trabzon Giresun etkileşiminden çok daha önemli bir konu Trabzon Gümüşhane etkileşimi. Her şey yapılabilir. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda kapı olmayacak, kapıyı sökeceğim. Bunu vadediyorum. Akyazı amatör kulüplerin olacak.

Dolguya karşıyım. Gülcemal’i inceledim orayı bir yaşam alanına çevireceğiz. Orada ciddi problemler var. Önce oranın projelerini çözeceğiz.

6 aydır Trabzon’u nokta nokta ilmik ilmik okuyorum. Trabzon Ya Trabzon olacak ya Trabzon olacak. Ulaşım konusunda önemli görüşmeler yaptık. Düzenlemelerimizi yapacağız. Keşke güney çevre yolu 10 yıl önce yapılabilseydi. Güney Çevre yolu kendini finanse eder dedik. Ülkenin yaşadığı ekonomik sıkıntılar noktasında ciddi bir kapasite oluşturacak bir projedir. Güney Çevre yolu nasıl kendini finanse ediyorsa Samsun Batum Demiryolu da kendini finanse eder.

Samsun Batu Demiryolu projesi bir an önce devreye alınmalı. En bir ulaşımcıyım benim bir ulaşımcı olarak bir ulaşım projesine karlı olmam beklenemem. Ama bunlar fizibilite işidir.

1975 yılında Trabzon’un nüfusu 750 bin İstanbul’un nüfusu 1 Milyon 800 Bin, 2018 yılında Trabzon’un nüfusu 780 Bin İstanbul’un nüfusu 18 Milyon. Duyurulur!