İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası ziyaretinde projelerini anlattı ve başkan olması halinde Trabzon’un kazanacağını vurguladı
 
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik ilk ziyaretini gerçekleştirdi. İlk olarak Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret eden Aksoy, oda başkanı Ömer Hakan Usta tarafından ilgiyle karşılandı. Şoför esnafının Trabzon’da kutsal bir görevi yerine getirdiğini dile getiren Aksoy, bu nedenle şoför esnafını çok önemsediğini dile getirdi.
GURUR DUYDUK
Aksoy’un ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, “Atakan hocam her zaman ulaşılabilir olması nedeniyle daima taleplerimize cevap verme potansiyeline sahip bir isim. Dolayısıyla başkan adayı olması bizleri hem gururlandırdı hem de memnun etti. Kendisi belediyecilik işini iyi bilen ve bilgi birikimi dolayısıyla Trabzon’un ulaşım sorununu da çözecek kişidir” ifadelerini kullandı.
ŞOFÖR ESNAFININ
DERDİ BİTECEK
Konuşmasının başında Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’ya görüşleri için teşekkür eden Prof. Dr. Aksoy, başkan olması halinde Trabzon’daki şoför esnafının donanımlarını önemseyen bir anlayışla çalışacaklarının altını çizdi. Aksoy, şoför esnafının sorunlarını çözüme kavuşturmak üzere projeci bir yaklaşım sergileyeceklerini belirterek mevcut yönetimin bu noktada başarısız olduğu eleştirisinde bulundu. Sözlerinin devamında şehrin ulaşım noktasındaki sorunlarının çözümü adına yeni bir ulaşım ana planı oluşturacaklarını da belirten Aksoy, “
REŞADİYE’DE 50 MİLYON KAYIP
Moloz mevkiinde inşa edilmiş Reşadiye Kavşağı’nın 50 milyon lira zararla sonuçlandığı bilgisini şoför esnafıyla paylaşan Aksoy, bu parayla en az 5 tane büyükşehrin ulaşım ana planının yapılabileceğini aktardı. Ayrıca Güney Çevre Yolu’nun Trabzon için en önemli ihtiyaçlardan birisi olduğunu vurgulayan Aksoy, “Başkan olursak kendini finanse eden Güney Çevre Yolu Projesi’ni de hayata geçirerek hem yeni dolmuş hatları hem de yeni yaşam alanlarının oluşmasına katkı sağlayacağız. Güçlü bir Ulaşım Koordinasyon Merkezi oluşturacak ve sizlerin de bu merkezin önemli parçası olmanızı sağlayacağız” diye konuştu.
TRABZON İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Trabzon’un mevcut belediye başkanının söylemlerini de eleştiren Prof. Dr. Aksoy, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Raylı sistem vaadi çok popülist bir söylem bundan önce şehirde çözüm bekleyen birçok sorun var. Biz bir kalkınma ortamı oluşturarak bu sorunların çözümünü sağlayacağız. Şoför esnafımıza yönelik belediyenin hizmet yelpazesini genişleteceğiz. Kış aylarında yaşadıkları mağduriyetlere karşı buz çözücü temin edeceğiz. Yakıt tasarrufu sağlayan projeler geliştireceğiz. Bunların da ötesinde şehre gelir sağlayacak çöp ve gübre konularında da üretime geçeceğiz. Kısacası Trabzon’un kazanması için çalışacağız.”