Akyüz : Trabzon Öğrenci Dostu Şehir Olmalı 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz, üniversite öğrencilerinin evlerine giderek sorunlarını dinledi ve projelerini anlattı. 

TRABZON ÖĞRENCİ DOSTU ŞEHİR OLMALI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz, üniversiteden bugüne kadar 35 yıllık dostlukları devam eden yol arkadaşları Belediye Meclis Üyesi Adayları Selaattin Bektaş ve Sezgin Atasoy ile birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerinin evlerine konuk oldu. 
CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Akyüz, bir taraftan esnaf ziyaretlerini sürdürürken, diğer taraftan kırsal bölgelerdeki çalışmalarını, akşam saatlerinde de çay ocağı sohbetlerini sürdürüyor. 
Toplumun her kesimine temas ederek, birlik ve beraberlik mesajı veren Akyüz, “Hep beraber partili, partisiz, hangi görüşten olursak olalım, birbirimizin gözüne bakıp konuşmayı becerebilirsek sorunlarımızın ortak olduğunu göreceğiz ve sorunları birlikte aşacağız” dedi. 

ÜNİVERSİTE ARKADAŞLIĞI BAŞKADIR

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde farklı bölümlerde okuyan ve ev arkadaşlığı yapan üniversite öğrencilerin evine yol arkadaşları ile birlikte konuk olan Başkan Adayı Akyüz, öğrencilerle sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi ve projelerini anlattı. Akyüz, diğer illerden Trabzon’a gelen öğrencilere “Farklı bir kültürden, farklı bir kültüre geliyorsunuz. Karadeniz’in kültürü çok güzeldir, özeldir. Bu kültür zamanla insanlara nüfuz eder, içselleştirirler ve Trabzon’dan gitseler bile buradan kopamazlar.  Üniversite arkadaşlıkları da çok özeldir, ölene kadar devam eder” dedi.  

AY SONUNU GETİREMİYORUZ
Trabzon’un Türkiye’nin en pahalı illerinden birisi olduğunu ve bundan en çok öğrencilerin etkilendiğini belirten öğrenciler, “Eskiden 100 tl’ye aylık alışveriş yaparken, şimdi haftalık alışverişimizi yapamıyoruz. Burs ve kredi almıyoruz. Kredi alırsak mezun olduğumuzda faiziyle geri ödeyemeyiz” dediler.  
 
ULAŞIMDA DESTEK-AŞ EVİ-KÜTÜPHANE
Üniversite öğrencilerinin birçok sorunla mücadele ederek eğitimlerini sürdürmesinin Trabzon için kötü bir imaj yarattığını ve öğrencilerin kolaylıkla giderebilecek çözümlerin hayata geçirileceğini ifade eden Belediye Başkan Adayı Akyüz, “Belediye olarak öğrencilerimize ulaşım konusunda bir çözüm üreteceğiz. Bazı hatlarda ücretsiz, bazı hatlarda da cüzi rakamlara ulaşım imkânı tanıyacağız. Aş Evini kesinlikle yapacağız. Eğitim destekleri konusunda sizlere destek olunması gerekiyor. Sosyal alanlarda da bu imkânları sağlayacağız. KTÜ’nün kütüphanesi yetersiz kalıyor. Trabzon’a büyük bir kütüphane düşünüyoruz. Eskişehir Belediyesi bu hizmetleri veriyor. Kentimizin bu yönde çok eksiği var. Biz bu sorunları çözeriz” diye konuştu. 

ÖĞRENCİLER TRABZON’DAN GİDİYOR
Öğrencilerin geçim sıkıntısı nedeniyle eğitimi bıraktıklarını, başka şehirlere kayıt aldırdığını ve birçoğunun da üniversiteye gidemediğini ifade eden öğrencilere Belediye Başkan Adayı Akyüz, “Bunlar gerçekten çok önemli sorunlar. Bizler de zor koşullarda okuduk. Öğrencinin dertlerini biliyoruz. Belediye ve diğer kurumlara bu noktada sorumluluklar düşüyor. Trabzon insanları için de dezavantaj, bu eksiklikler nedeniyle öğrenciler başka illere geçiş yapıyor. Bu şehrin dışarıdaki temsilcileri sizlersiniz. Bu şehrin tanıtımını sizler yapacaksınız. Biz şehrimizin dışarıda öğrenci dostu bir şehir olarak anılmasını istiyoruz” dedi. 
 
HASTANE YOL GÜZERGAHI DEĞİŞTİRİLMELİ
Öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı Kalkınma Mahallesi’ndeki sorunları da anlatan öğrenciler, “Mahalledeki direklerin etrafı çöp yığını dolu, bu kadar küçük sorunu halledemeyen bir şehir bizim sorunlarımızı nasıl halledebilir” şeklinde sitem ettiler. Belediye Başkanı Akyüz, Kalkınma Mahallesi’nde sadece çöp sorunu olmadığını, kaldırımlarından, ışıklandırmasına kadar, trafik ve yol sorununa kadar birçok sorunu olduğuna dikkat çekerek, “Belediye teknik hizmetini yapmalı doğru, ancak kentte yaşama bilincini de geliştirmemiz lazım. İnsanların da temiz bir şehir için bilinçli olması gerekiyor. Kalkınma Mahallesi’nin ana caddesinde öğrenciler kendi şehirlerini yaratmış gibi bir hava var. Bu cadde çok popüler bir cadde ancak çok ciddi sorunlar da var. Bu bölgenin en yoğun sağlık hizmetini veren Tıp Fakültesi’nin geçiş yolu bu caddeden sağlanmış. Ambulansların güzergâhı bu yol. Kimi hastalığının derdinde iken, kimi de eğlenmek için o bölgeye gidiyor. Buraya bir trafik planlaması yapılmalı. Üniversitenin girişinden bir yolla, daha sakin bir yol güzergâhı çizilebilir” dedi. 
 
ÖĞRENCİ YARATICI OLACAK, BİZ YOL AÇACAĞIZ
Çözüm odaklı çalışmalar ortaya koyacaklarının altını çizen Başkan Adayı Akyüz, “Hayatın her alanında bu metot geçerlidir. Aksi halde sorunları başkalarının çözmesini beklerseniz sorun ortada kalır.  
Temel hedefimiz; kentte yaşadığımız sorunlara odaklanacağız. Çözümün kalıcı olabilmesi için bütün etkenleri ortaya koyarak bunu yapacağız. Biz öğrencilerimizin yanında olmak zorundayız. Sizde bu şehre enerjinizle yaratıcılığınızla birçok şey katabilirsiniz. Bizim görevimiz de bu yolları size açmak olacaktır” diye konuştu. İlk defa bir belediye başkan adayının evlerinin kapısını açtığını belirterek Akyüz’ün ziyaretinden çok memnun olduklarını söyleyen üniversite öğrencileri, “İlk defa sorunlarımızı konuşacak birisi ile karşılaşıyoruz diyerek Akyüz’e teşekkür ettiler.