İGenel Başkan Yardımcımız Sn. Cevdet Yılmaz, İstanbul Milletvekilimiz Zafer SIRAKAYA, Geçmiş dönem Karabük Milletvekili Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet CEYLAN, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcıları, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali ve bölge Dış İlişkiler birim başkanları katıldı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz dünya ülkeleri ile çok yönlü ilişkilerinin olduğunu belirterek "
İnşallah ilişkileeimizi daha da genişleteceğiz. Biliyorsunuz çok sayıda insanımız var yurtdışında. Dünya ile ilgili ilişkilerimiz var. İnşallah artarak devam edecek. İnşallah önümüzdeki süreçlerde AK Parti'nin uluslararası gücüne güç katacak çalışmalara imza atacağız. Dünyada maalesef belli çevreler Türkiye'ye dönük algıyı bozmak için çok gayret sarf ediyorlar. İşte fetö'den PKK'ya varıncaya kadar terör örgütleri de bu konuda çok aktif bir şekilde Türkiye aleyhine bir propaganda yapıyorlar. Bunlara karşı AK Parti olarak Bizim de ülkemizin diğer kurumları ile birlikte sivil toplum kuruluşları ile birlikte çok daha etkili bir şekilde tanıtmalıyız, anlatmalıyız. Haksız algılara karşı gerçekleri ortaya koymalıyız."

Avrupa'daki sivil toplum kuruluşları ile bağlantılı bir şekilde faaliyetlerle bu gücümüzü daha etkili hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı yapılan kara propagandalara karşı Biz gerçekleri ortaya koyacağız zaten yalan yanlış bilgiler gerçekler karşısında inşallah dağılıp giderler. Dünyada Milyonlarca insanımız var. Bunlarla yine bağlarımızı geliştirmek bizim için çok temel bir öncelik. Türkiye'nin dünyada milyonlarca insanı var. Ve artık Genel seçimlerde de bu insanın seçmen AK Parti'nin geçtiğimiz dönemdeki en büyük başarılarından biri bu diyebiliriz. Yurt dışında yaşayan insanlarımız vatandaşlarımız artık oy kullanır hale geldi." 


AK Parti Trabzon İl Başkanlığını Haydar Revi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte dünyadaki itibarının arttığını belirterek "AK Parti'den önce ülkemiz dünyada yok sayılan bir konumda iken bu gün dünyaya yön veren bir ülke konumuna gelmiştir. Ülkemizin bu noktaya gelmesinin en büyük mimarı hiç kuşkusuz Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır."dedi. 

Dış İlişkiler Bölge İl Başkanları toplantısına ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Revi "Karadeniz Bölge dış ilişkiler başkanlarımıza ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduk. Genel Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz'ın Başkanlığını Dış İlişkiler bölge başkanları toplantımızda çok önemli mesajlar verildi. İnşallah hep birlikte Ülkemizin daha fazla büyümesi ve gelişmesi için bütün teşkilat mensuplarımıza birlikte üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu gayretlerimizin sonucunda ülkemiz daha iyi noktalara gelecek ve dünya ülkeleri arasında daha çok söz sahibi olacağız" şeklinde konuştu